Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ἡ «ἀνοησία» τοῦ πατέρα Νείλου.

Η «ανοησία» του πατέρα Νείλου.

Από το κολέγιο, ο πατέρας Νείλος ήταν μοναχικός, έκλεβε τα κλειδιά του πατέρα Αντίμ και καθόταν στην εκκλησία όλη τη νύχτα και προσευχόταν. Πέρασε ολόκληρες νύχτες δακρυσμένος μπροστά στην εικόνα. Επίσης, ο πατήρ Melchizedek Suparschi από το μοναστήρι Lainici, σε ηλικία 92 ετών, αφηγείται μερικές από τις «ανοησίες» που έκανε ο μοναχός Nειλος στην επισκοπή. Για παράδειγμα, αν μαζεύονταν στο τραπέζι αρκετοί ιεράρχες ή αρκετοί ηγούμενοι, καθώς ήταν ο οικονόμος στην κουζίνα, έπαιρνε το πρώτο και αργούσε με το δεύτερο και το τρίτο πιάτο. Ο επίσκοπος ρώτησε: «Πού είναι ο Νειλος με το τραπέζι; Γιατί άργησε; " Απαντήθηκαν τα εξής: «Ο Νείλος είναι στο δρόμο με την κατσαρόλα. Ταΐζει τους φτωχούς». Έκλεβε και τις μπότες του Παναγιωτάτου, που είχε πολλά ζευγάρια. Το πρωί, ρώτησε: "Πού είναι οι μπότες μου;" Η απάντηση ήταν: «Ο Νείλος τα πήρε». «Τι έκανες, Νειλο, με τις μπότες μου;» «Λοιπόν, Παναγιώτατε, εσείς με τέσσερα ζευγάρια κι αυτοί οι καημένοι στέκονται ξυπόλητοι έξω...», ήταν η απάντηση εκείνου που κάτω από τη φαινομενική «τρέλα» είχε την δύναμη να εκπληρώνει τις εντολές του Σωτήρος.
Αφού έκανε το μεγάλο βήμα, ο Ιερός Νείλος άρχισε να έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική εξουσία, γιατί τα κηρύγματά του ενοχλούσαν πολύ το κομμουνιστικό καθεστώς. Στις εκθέσεις των Securitates βρέθηκαν οι ακόλουθες κατατοπιστικές σημειώσεις: Ένας άλλος Συνταγματάρχης Ασφαλείας που τον ακολουθούσε λέει: «[...] δεν έχει στάβλο, μοναστήρι να ανήκει. Θεωρείται ασκητής, περπατάει από μοναστήρι σε μοναστήρι, εμφανίζεται και χάνεται σαν μετέωρος. Στο μοναστήρι όπου εμφανίζεται, υπηρετεί και κηρύττει πυρετωδώς. Μένει μια-δυο μέρες, δραστηριοποιείται ανάμεσά τους και μετά φεύγει, απαντώντας στο ερώτημα πού πηγαίνει - «Εγώ, στον Χριστό», μη συμμεριζόμενος ούτε τον πιο οικείο στόχο του ταξιδιού του. Οι περισσότεροι πιστοί τον γνωρίζουν και τον αποθεώνουν. .


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/02/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible