Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ἀκούστε φιλοπόλεμοι Βασιλιάδες καί Ἄρχοντες τῶν Ἐθνῶν καί συνετιστεῖτε!


1η Απριλίου 1940,
Ιερά Μονή Λογγοβάρδας, Πάρος, Ελλάδα


Ακούστε φιλοπόλεμοι Βασιλιάδες και Άρχοντες των Εθνών και συνετιστείτε!

Ο Παντοκράτορας Θεός και Δημιουργός του παντός σας κατέστησε Βασιλιάδες, Άρχοντες και Κυβερνήτες των εθνών και λαών, και οι άνθρωποι σας εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνησή τους, να κυβερνάτε τους υπηκόους σας με δικαιοσύνη και αλήθεια και, ως πατέρες φιλόστοργοι και Κυβερνήτες άριστοι, να προνοείτε και να φροντίζετε για την ευημερία, ευτυχία και σωτηρία των λαών σας.

Γιατί λησμονείτε τον προορισμό σας; Ακούστε και συνετιστείτε! Εκατοντάδες χιλιάδες ανεύθυνων και αθώων ανθρώπων θανατώσατε, παραδίδοντας αυτούς στη σφαγή, στο πυρ και στο βυθό της θάλασσας! Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους καταντήσατε πολύ δυστυχισμένους, ελεεινούς, άθλιους, πεινασμένους, γυμνούς και αστέγους!

Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων δραχμών σπαταλάτε κάθε φορά σε εξοπλισμούς και τα ρίχνετε στο πυρ και στη θάλασσα, για να θεραπεύσετε το πάθος του εγωϊσμού και της φιλοδοξίας σας, και δεν σκέφτεστε ότι με τα χρήματα αυτά που πετάτε άσκοπα, άδικα και παράλογα, πόσα εκατομμύρια φτωχών, χηρών, ορφανών, πεινασμένων θα σώζατε! Πού είναι λοιπόν η δικαιοσύνη σας; Πού η αγάπη, η στοργή, πού η μέριμνα σας;

Τί θα απολαύσετε, τι θα κερδίσετε, εάν δείτε ολόκληρη την Ευρώπη να κυλιέται στο αίμα και τις πόλεις της να μεταβάλλονται σε σωρούς ερειπίων; Για όλα τα παραπάνω είστε υπεύθυνοι! Σκεφθείτε ότι είστε άνθρωποι θνητοί! Θα πεθάνετε, ας είστε Άρχοντες και Κυβερνήτες.

Ζητάτε, ως άδικοι και πλεονέκτες, να αυξήσετε τα όρια των εθνών σας και, εάν γίνεται, να κατακτήσετε ολόκληρη την οικουμένη, για να αφήσετε δήθεν όνομα, και αύριο θα πεθάνετε και δεν θα πάρετε μαζί σας τίποτα. Θα πάρετε μόνο τρεις πήχεις γης, όταν θα σας ρίξουν μέσα στο τάφο ως θνησιμαία, για να γίνετε τροφή σκουληκιών και δυσωδία! Σκεφτείτε ότι θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας στον απροσωπόληπτο Κριτή και Θεό, γι’ αυτό συνέλθετε, μετανοήστε και σταματήστε το κακό.

Ο Παμβασιλέας και Κύριος των απάντων από τον Οποίο έχετε το σκήπτρο και το αξίωμα, το δικαίωμα να ζείτε και να αναπνέετε και κάθε αγαθό, έδωσε εντολή σε σας και σε όλους, λέγοντας: «αγαπάτε αλλήλους». Εσείς όχι μόνο δεν τηρείτε την εντολή της αγάπης, αλλά και στους υπηκόους σας παραγγέλλετε να μισούν τους αδελφούς τους και να τους φονεύουν. Αγνοείτε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια, πλάσματα του ενός και του ίδιου Πατέρα; Δεν υπάρχει ειδωλολάτρης, ούτε Ιουδαίος, Βάρβαρος, Σκύθης, δούλος ελεύθερος, Άγγλος, Γάλλος, Ρώσος, Γερμανός, Ιταλός, Ευρωπαίος, Αμερικανός, Ασιάτης, Αφρικανός, Αυστραλός, αλλά όλοι είμαστε ένα, όλοι αδελφοί, όλοι ομοιάνθρωποι.

Αναλογιστείτε το κακό που πράττετε, συμπονέσατε, λυπηθείτε τους συνανθρώπους σας αδελφούς, λυπηθείτε τους στρατιώτες σας, τι κακό σας έκαναν που τους στέλνετε ως πρόβατα σε σφαγή; Λυπηθείτε τις γυναίκες τους, τις οποίες καταντήσατε χήρες, και τα τέκνα τους ορφανά και δυστυχή! Λυπηθείτε τους πατέρες και τις μητέρες που αφήνετε χωρίς παιδιά! Λυπηθείτε τους γέροντες, τις εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες και τα άωρα βρέφη! Λυπηθείτε ακόμη κάθε ηλικία, τους ανθρώπους τους οποίους για το πείσμα σας, την πλεονεξία, το φθόνο, την εωσφορική υπερηφάνεια και φιλοδοξία σας, καταντήσατε ελεεινούς, δυστυχείς, χωρίς τροφή, χωρίς στέγη, χωρίς ένδυμα! Λυπηθείτε τις πόλεις που καίτε, τα πλοία που βυθίζετε, τα αεροπλάνα που συντρίβετε! Λυπηθείτε τα δισεκατομμύρια που πετάτε στη θάλασσα και τη φωτιά, και δώστε τα στους φτωχούς που πεινάνε, στις χήρες και τα ορφανά, σε έργα φιλανθρωπίας και αγαθοεργίας.

Η φωνή μου, η οποία εξέρχεται από τα βάθη της καρδίας μου με πόνο και θλίψη και δάκρυα, ας εισακουστεί και ας γίνει ευπρόσδεκτη. Γνωρίζω ότι και οι αμαρτίες των ανθρώπων είναι πολλές και ότι εξαιτίας των αμαρτιών αυτών έρχεται η οργή του Θεού, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος «διὰ ταῦτα γὰρ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας», και εάν δεν μετανοήσουν και επιστρέψουν προς το Θεό, από τον Οποίο απομακρύνθηκαν, θα χαθούν, όπως λέει ο Δαβίδ: «Οἱ μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ τὸν Θεὸ ἀπολοῦνται».

Εσείς, Άρχοντες, δείξτε πρώτοι το καλό παράδειγμα. Μετανοήστε και επιστρέψτε στο Θεό από τον Οποίο απομακρυνθήκατε και να είστε βέβαιοι ότι και οι λαοί θα σας μιμηθούν, «φύσει γὰρ τὸ ἀρχόμενον τοῖς ἄρχουσιν ἐξομοιοῦσθαι», είπε κάποιος από τους σοφούς.

Σε σας τους Άρχοντας των Εθνών έγκειται να επιφέρετε τη γαλήνη και την ειρήνη, τη χαρά και την ευτυχία στα έθνη, και σε σας πάλι έγκειται να επιφέρετε τη διαμάχη, τον πόλεμο, τη θλίψη, τη δυστυχία, τον όλεθρο και την καταστροφή στα έθνη, και την αιώνια κατάρα και το ανάθεμα στους εαυτούς σας. Προτιμήστε το πρώτο, δηλαδή την εκπλήρωση της εντολής του Θεού, της αγάπης, για να φέρετε την ποθητή ειρήνη στον κόσμο και να αφήσετε έτσι όνομα αξιομακάριστο σε όλες τις γενεές.

Μετά ψυχικής οδύνης, Αρχιμανδρίτης ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ Ηγούμενος της Ι. Μονής Λογγοβάρδας, Πάρος, Ελλάδα. 1η Απριλίου 1940
ΠΗΓΗ:
Πεμπτουσία.gr:


https://wra9.blogspot.com/2022/02/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible