Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

"Γιατί τά κορίτσια πρέπει νά φοροῦν φόρεμα καί ὄχι παντελόνι;".

Μία απορία μαθητριών,στο ανώτερο κατηχητιθκό Θηλέων,πόλεως Λαρίσης,στον μακαριστό π.Αθανάσιο ,πριν από 40 χρόνια περίπου: †.Λέει η απορία: "Γιατί τά κορίτσια πρέπει να φορούν φόρεμα και όχι παντελόνι;".

Αχ, αυτό το διαβόητο και περιλάλητο θέμα. Λοιπόν παιδιά προσέξτε. Τα έχουμε ξαναπεί, τα ξαναλέμε.

Όταν οι κοπέλες βγάλαν τις ποδιές απο το σχολείο, τις βγάλαν εν ονόματι της δημοκρατίας, αλλά ακριβώς ετσι καταργήθηκε η δημοκρατία, διότι η πλούσια βάζει κάθε μέρα καινούργιο φόρεμα στό σχολείο και η φτωχιά παίρνει φωτιά, και πάει στή μάνα της καί λέει: "Θέλω και εγώ φουστάνι, διότι η τάδε φιλενάδα μου αλλάζει κάθε μέρα φουστάνι . Που είναι η δημοκρατία λοιπόν; Βλέπετε ότι μερικά πράγματα εν ονόματι της δημοκρατίας γίνονται και μόνο δημοκρατία δεν είναι. Ἐνω εκείνη η ωραία ποδιά, η σεμνή ποδιά ισοπέδωνε ὅλες τίς κοπέλες, πλούσιες καί φτωχές. Κάποτε, φορούσαμε καί εμείς ως ἀγόρια πηλίκιο. Τώρα, πρώτα τό πηλίκιο καταργήθηκε, μετά οι ποδιές, δέν ξέρω που θα πάμε παρακάτω..

Έτσι σήμερα, εμφανίζονται και τα αγόρια καί τα κορίτσια με ό,τι είδους ενδυμασία θέλετε εκει στό σχολείο, καί φροντίδα βεβαίως πια δεν είναι του μαθητού παρά, πώς να ἐμφανιστεί στό σχολείο.

Εάν τώρα, το κορίτσι πρέπει να βάλει ανδρικά ρούχα ή το αγόρι να βάλει γυναικεία ρούχα κατά το unisex, δηλαδή ομοιομορφία των φύλων, αυτό παιδιά το λέγει ο ίδιος ο Θεός! Θα απαντήσω όχι εκείνο το οποίο θα θέλαμε να πούμε, εκείνο που λέγει ο Θεός. Δέν ευρεσηλογούμε, όπως λέγει ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων.

Ακούστε λοιπόν τί λέει ο Θεός είς το Δευτερονόμιον 22, 5. «Οὐκ ἔσται σκεύη ἀνδρὸς ἐπὶ γυναικί, οὐδὲ μὴ ἐνδύσηται ἀνὴρ στολὴν γυναικείαν, ὅτι βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σού ἐστι πᾶς ποιῶν ταῦτα.» Πρίν εξηγήσω, θα μου πείτε, μα αυτά ανήκουν στην Παλαιά Διαθήκη. Στην Παλαιά Διαθήκη ανήκουν και οι 10 Εντολές, αλλά, ποιός σας είπε ότι καταργήθηκαν; Μόνο ο τελετουργικός νόμος καταργήθηκε, γιατί ήρθε το πρωτότυπο. Εκεί είχαμε το αντίτυπο, και το πρωτότυπο είναι ο Ιησούς Χριστός! Εκεί είχαμε τα αντίτυπα των θυσιών, αυτά δεν χρειάζονται πια. Ο ηθικός νόμος; Ο ηθικός νόμος, όχι μόνον υπάρχει, αλλά και έχει βελτιωθεί και έχει γίνει ανώτερος της Παλαιάς Διαθήκης. Συνεπώς, θα λέγαμε, ακόμη περισσότερο θα πρέπει να τονίσουμε αυτό το οποίο λέγει ο Θεός είς το Δευτερονόμιον. Τί λέγει; Δέν πρέπει να υπάρχουν στη γυναίκα σκεύη ανδρός, ούτε να ντυθεί ο άντρας γυναικεία στολή· γιατί αυτό είναι βδέλυγμα στον Θεό σου, όταν κάνεις τέτοια πράγματα. Γιατί είναι βδέλυγμα; Θα λέγαμε, το λέει ο Θεός. Αλλά θα σας εξηγήσω μερικά πράγματα παιδιά.
Ξέρετε ότι, υπάρχει η παροιμία ότι: "Δέν κάνουν τα ράσα τον παπά". Ναί, αλλά μέχρις ενός βαθμού, κάνουν τα ράσα τον παπά. Όπως και η στολή κάνει τον αξιωματικό και τα στρατιωτικά ρούχα, κάνουν τον στρατιώτη. Σήμερα οι στρατιώτες, βγάζουν τα ρούχα τους, αυτό είναι — μη σας φανεί υπερβολή ο χαρακτηρισμός - είναι συμφορά. Γιατί δεν έχει συνείδηση στρατιώτου ο στρατιώτης και, εγώ άμα θα βγάλω τα ράσα μου, δέν θα έχω συνείδηση ιερέως, θα πηγαίνω στο παρτάκι μου· θα πηγαίνω στον κινηματογράφο μου· θα έχω και την φιλενάδα μου. Με συγχωρείτε που τα λέγω έτσι. Τί; Ποιός θα με εμποδίσει; Έβγαλα τα ρούχα μου, δέν με βλέπει κανείς, τώρα, κάτι με κρατάει.. Κι' αν υποτεθεί ότι δεν πιστεύω, κάτι, κάτι με κρατάει.. Συνεπώς κάνουν και τα ράσα τον παπά!

Ο Πώλ Τουρνιέ, στο βιβλίον "Προσωπείον και Προσωπικότης", λέγει: Και η στολή κάνει τον αξιωματικό και τα ράσα κάνουν τον παπά. Και η στολή η σεμνή και η ποδιά, κάνουν τον μαθητή.

Και η γυναικεία στολή κάνει τη γυναίκα, και η ανδρική στολή κάνει τον άνδρα. Διότι, όταν ο άντρας βάλει γυναικεία ρούχα, αρχίζει να αποκτάει μία ψυχολογία γυναικεία και όταν η γυναίκα βάλει ανδρικά ρούχα, αρχίζει να αποκτάει μία ψυχολογία ανδρική. Και αυτό λέγεται, – αφού η γυναίκα είναι γυναίκα, για να αποκτάει ανδρική ψυχολογία κάτι γίνεται -, αυτό λέγεται στην ψυχολογία "Ψυχολογικός Ερμαφροδιτισμός". Να το πώ έτσι, "Ψυχολογικός Αρσενικοθηλυκισμός' και αυτό το πράγμα είναι μεγάλη ζημία. Γι' αυτό στην εποχή μας έχουμε πολλές διάστροφες αμαρτίες, επειδή εξισώσαμε τα φύλα από πλευράς πλέον στολής.

Και κάτι ακόμα. Λέγει σκεύη ανδρός. Σκεύη δέν είναι η στολή μόνο, είναι και ο οπλισμός. Και πρέπει να σας πω οτι αυτή η εντολή του Θεού, υπαινίσσεται ότι, η γυναίκα, δέν πρέπει να χρησιμοποιεί επαγγέλματα που έχει ο άνδρας, όπως είναι το στρατιωτικό επάγγελμα. Δεν μπορεί να γίνεται χωροφυλακίνα, δεν μπορεί να γίνεται στρατιωτικός και ούτω καθεξής, ή να 'χει όπλο, ή να πηγαίνει στον πόλεμο.

Λέει δε, ο Κανών 62' της 6ης Οικουμενικής Συνόδου, για εκείνους που θα λέγανε ότι αυτά ανήκουν στην Παλαιά Διαθήκη, "μηδένα ἄνδρα γυναικείαν στολὴν ἐνδιδύσκεσθαι, ἢ γυναῖκα τὴν ἀνδράσιν ἁρμόδιον."

Δέν θα βάλει ο ένας τα ρούχα του αλλουνού. Και όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος "Βούλομαι.. τὰς γυναῖκας ἐν καταστολῇ κοσμίῳ, (να φορούν στολές σεμνές) μετὰ αἰδοῦς καὶ σωφροσύνης κοσμεῖν ἑαυτάς, (να στολίζουν με σωφροσύνη τον εαυτό τους) ὃ πρέπει γυναιξὶν ἐπαγγελλομέναις θεοσέβειαν (όπως πρέπει σε γυναίκες που υπόσχονται θεοσέβεια)" (Α'Τιμ. 2, 8-9-10).

Αυτά και γι' αυτήν παιδιά την απορία.


37η ομιλία στην κατηγορία

« Απαντήσεις Αποριών ».


Όλες οι ομιλίες της κατηγορίας

" Απαντήσεις Αποριών " εδώ ↓.

http://arnion.gr/index.php/p-thanasios-mytilina-os/milies-p-thanasiou/diafora-uemata/pantiseis-pori-n-katixitiko



Απομαγνητοφώνηση :

https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html?m=1


⬇️Playlist "Ασπάλαθου".⬇️

https://aspalathos21.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html?m=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible