Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Δολοφόνησε τόν ἅγιο ἡ μητριά του


ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ Η ΜΗΤΡΙΑ ΤΟΥ


Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἐδουάρδος (Edward 18/3), ὑπῆρξε βασιλεύς τῶν Ἀγγλοσαξόνων (975-978) καί γεννήθηκε τό 962. Ο πατήρ του Έντγκαρ του Ειρηνικού, πιθανώς απέκτησε τον υιό και μετέπειτα διάδοχό του, πριν από τον γάμο του με την πρώτη σύζυγό του Έθελφλεντ της Μερκίας.
Ο νεαρός Εδουάρδος, ανέλαβε τα ηνία της χώρας του μετά τον αιφνίδιο θάνατο τοῦ μόλις 35 ετών πατρός του (375), αφού πρώτα σημειώθηκεν εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των οπαδών του και των οπαδών του ετεροθαλούς αδελφού του Έθελρεντ του Ουέσσεξ.
Ο Άγιος, παρά το ότι έχαιρε της εμπιστοσύνης και υποστηρίξεως των αρχιεπισκόπων Δουνστάνου και Όσβαλντ, δεν έγινεν αποδεκτός από τους κόμητες Έλφχιρ και Έθελγουιν, οι οποίοι τον θεωρούσαν ανίκανο να διαχειρισθῇ ζητήματα εξουσίας, τα οποία τους αφορούσαν.
Ο Μάρτυς Εδουάρδος, εις την σύντομη βασιλεία του, υπήρξεν υπόδειγμα ηγεμόνος και το νεαρόν της ηλικίας του δεν ἐστάθη εμπόδιον εις την άσκηση των καθηκόντων του, αφού επρόκειτο περί εναρέτου και θεοσεβούς προσωπικότητος.
Το 978 –κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες- εδολοφονήθη, ενώ βρισκόταν εις το κάστρο του Κόρφ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπεύθυνη για τον βίαιο θάνατό του φέρεται ότι ήτο η μητριά του Έλφραιθ…
Το τίμιον σκήνωμα τοῦ μαρτυρικού βασιλέως, ετάφη ,αρχικώς, χωρίς καμμίαν τιμή στο Γουέρχαμ, ενώ το 1000, όταν έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του -τα οποία σήμερα φυλάσσονται σε Μονήν του Λονδίνου από Ρώσους Μοναχούς της Διασποράς- ο αδελφός και διάδοχός του Έθελρεντ, επέτρεψε την βασιλικήν ταφή του.
Η Παράδοσις αναφέρει πως κατά την ανακομιδή, το λείψανό του βρέθηκεν άφθορον, ενώ υπερκόσμιον φως ελάμπρυνε τον τάφο του!.. Χαρακτηριστικά είναι αυτά, τα οποία αναφέρονται εις το έργο Το Χρονικό του Πίτερμπρ και αφορούν εἰς την στυγερή δολοφονία τοῦ Μάρτυρος βασιλέως: «Δεν συνέβη τίποτε χειρότερον από την εποχή που πάτησαν οι άνθρωποι στην ακτή της Αγγλίας. Οι άνθρωποι τον δολοφόνησαν αλλά ο Θεός τον εξύψωσε, ήτο βασιλεύς εἰς την γη για λίγο, αλλά ο Θεός τον έκανε άγιον! Οἱ συγγενείς του δεν εκδικήθηκαν για τον θάνατο του, αλλά εκδικήθηκε ο Θεός για λογαριασμόν του».
Στην Ορθόδοξον Εκκλησία, ο Άγιος Εδουάρδος τιμάται ως Μάρτυς του Χριστού στις 18 Μαρτίου (ημέραν της δολοφονίας του), στις 3 Σεπτεμβρίου (ημέραν μεταφοράς των λειψάνων του στο Γουόκινγκ το 1984) και στις 13 Φεβρουαρίου.
-Ταῖς αὐτοῦ ἁγίαις πρεσβείαις, ὁ Θεὸς ἐλέησον ἡμᾶς. Ἀμήν.

M α ν ώ λ η ς M ε λ ι ν ό ς
Θεολόγος Συγγραφεύς
Διευθυντής τῆς Bιβλιοθήκης
τῆς Ἱερᾶς Συνόδου
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
e-mail: ManolisMelinos@gmail.com
http//: www.manolismelinos.com


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/03/blog-post_979.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible