Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ἡ κοίμησις τῆς Ἁγίας Ἄννης.Εὐαγγελική Περικοπή. Παναγιώτης Τρεμπέλας

Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ: Κατά Λουκάν, κεφ. 8, εδάφια 16 -21

16 Οὐδεὶς δὲ λύχνον ἅψας καλύπτει αὐτὸν σκεύει ἢ ὑποκάτω κλίνης τίθησιν, ἀλλ᾿ ἐπὶ λυχνίας ἐπιτίθησιν, ἵνα οἱ εἰσπορευόμενοι βλέπωσι τὸ φῶς. 17 Οὐ γάρ ἐστι κρυπτὸν ὃ οὐ φανερὸν γενήσεται, οὐδὲ ἀπόκρυφον ὃ οὐ γνωσθήσεται καὶ εἰς φανερὸν ἔλθῃ. 18 Βλέπετε οὖν πῶς ἀκούετε· ὃς γὰρ ἐὰν ἔχῃ, δοθήσεται αὐτῷ, καὶ ὃς ἐὰν μὴ ἔχῃ, καὶ ὃ δοκεῖ ἔχειν ἀρθήσεται ἀπ᾿ αὐτοῦ.

19 Παρεγένοντο δὲ πρὸς αὐτὸν ἡ μήτηρ καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἠδύναντο συντυχεῖν αὐτῷ διὰ τὸν ὄχλον. 20 Καὶ ἀπηγγέλη αὐτῷ λεγόντων· ἡ μήτηρ σου καὶ οἱ ἀδελφοί σου ἑστήκασιν ἔξω ἰδεῖν σε θέλοντες. 21 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε πρὸς αὐτούς· μήτηρ μου καὶ ἀδελφοί μου οὗτοί εἰσιν οἱ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ ἀκούοντες καὶ ποιοῦντες αὐτόν.

Ερμηνευτική απόδοση από τον μακαριστό Παν. Τρεμπέλα

16 Με την διδασκαλία μου άναψα στις ψυχές σας φως και γίνατε πνευματικά λυχνάρια. Κανείς όμως όταν ανάψει ένα λυχνάρι, δεν το σκεπάζει με κάποιο σκεύος, ούτε το τοποθετεί κάτω απ’ το κρεβάτι. Αλλά το βάζει πάνω στο λυχνοστάτη, για να βλέπουν το φως όσοι μπαίνουν στο δωμάτιο. 17 Έτσι κι εσείς σαν πνευματικά λυχνάρια καλά τοποθετημένα πρέπει να φωτίζετε τους ανθρώπους. Κι αυτά που ακούτε τώρα να μην τα κρύβετε, αλλά να τα μεταδίδετε και στους άλλους˙ διότι δεν υπάρχει τίποτε κρυφό που δεν θα γίνει φανερό, και τίποτε μυστικό που δεν θα γίνει γνωστό και δεν θα φανερωθεί. Έτσι και η διδασκαλία μου, ακόμη κι αν εσείς την κρατήσετε μυστική, θα φανερωθεί από άλλους και θα φωτίσει τον κόσμο. 18 Αφού λοιπόν διδασκαλία μου θα γίνει φανερή, να προσέχετε εσείς που θα τη διαδώσετε πώς την ακούτε. Να την ακούτε με καθαρή καρδιά και να την κατανοείτε και να την εγκολπώνεσθε, για να γίνετε τέλειοι διδάσκαλοι της αλήθειας. Διότι σ’ εκείνον που ακούει πρόθυμα την αλήθεια και την κατέχει, θα του δοθεί μεγαλύτερη γνώση και πλουσιότερος φωτισμός της αλήθειας. Από εκείνον όμως που δεν κατέχει την αλήθεια θα του αφαιρεθεί και ο βαθμός εκείνος της γνώσεως που νομίζει ότι κατέχει.

19 Στο μεταξύ ήλθαν κοντά Του η μητέρα Του και τα θεωρούμενα αδέλφια Του. Δεν μπορούσαν όμως να Τον πλησιάσουν και να του μιλήσουν από τη συρροή του πλήθους. 20 Τον ειδοποίησαν λοιπόν μερικοί και Του είπαν: «Η μητέρα σου και οι αδελφοί σου στέκονται έξω και θέλουν να σε δουν». 21 Αυτός τότε τους αποκρίθηκε: «Μητέρα μου και αδελφοί μου είναι αυτοί εδώ που ακούν τον λόγο του Θεού και τον τηρούν στη ζωή τους, χωρίς να τον παραβαίνουν και να τον αθετούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible