Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ὀ Ἑβραῖος Ἀθώνιος καί ἡ Παναγία

Στην κηδεία της Παναγία μας, όταν πήγαιναν οι Απόστολοι το νεκροκρέβατο της Παναγίας μας στην Γεσθημανή, παρουσία πολλού κόσμου, για να την θάψουν, ένας παπάς Εβραίος, ονόματι Αθώνιος, μπήκε ο Διάβολος μέσα του και πλησίασε το φέρετρο, δήθεν να ασπαστεί την Παναγία μας και αρπάζει με τα δύο του χέρια να ρίξει κάτω το νεκρό σώμα της Παναγίας μας. Και θα το έκανε…
Οι Απόστολοι έμειναν άφωνοι. Δεν τολμούσαν να διανοηθούν, που ήταν τόσο απλοί σαν χαρακτήρες, ότι αυτός ο Εβραίος, θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο.
Αλλά ο Αθώνιος, δεν είδε και δεν φαντάστηκε και δεν πίστευε, ότι ήταν και κάποιος άλλος αοράτως παρών, που ήταν όμως ορατός στα μάτια των Αποστόλων και αυτός ήταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.
Μόλις άπλωσε τα χέρια του ο αναιδής Αθώνιος για να γκρεμίσει την Παναγία, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με την πύρινη ρομφαία του, χραπ, του κόβει και τα δύο τα χέρια. Και έμειναν τα χέρια του κολλημένα πάνω στο φέρετρο.
Έμειναν όλοι άφωνοι. Σταμάτησε η κηδεία. Σταμάτησαν όλοι. Να τρέχουν τα αίματα και τα χέρια απλωμένα και ο Αθώνιος λίγο πιο πίσω (εμβρόντητος). Του είπαν μερικοί:
- Αγαπητέ, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι αόρατοι, διότι αόρατη σπάθα σου έκοψε τα χέρια. Πρόσεξε, πρόσεξε, μη χάσεις και την ψυχή σου! Διότι η Παναγία θέλει να σε σώσει. Δεν έχει ανάγκη από εσένα. Είναι βασίλισσα όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των Αγγέλων.
Ο Αθώνιος μετανοεί, ζητεί συγγνώμη και ο Απόστολος Πέτρος μαζί με τον Ιωάννη τον Θεολόγο τον λένε:
- Πλησίασε τα κομμένα σου χέρια και ένωσέ τα. Είναι μεγάλη η ευσπλαχνία της Μητέρα μας, της Παναγίας και εκείνη θα σε κάνει καλά!
Πλησίασε ο Αθώνιος με πίστη και με δάκρυα και ωπ, έγιναν αμέσως καλά τα χέρια του και ενώθηκαν.
Και συνεχίστηκε η κηδεία και ετάφη η Παναγία μας στη Γεσθημανή. Ενώ ο Αθώνιος όχι μόνο πίστεψε και έγινε κήρυκας του Ευαγγελίου, αλλά και ομολογητής του Χριστού!


Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/08/blog-post_968.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible