Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Τήν 1η Δεκεμβρίου - πρίν ἀπό 42 χρόνια, ἡ παρθενική Βαρβάρα (Σουλάεβα) /1914 - 01.12.1980 / ἀναχώρησε στόν Κύριο /


Την 1η Δεκεμβρίου - πριν από 42 χρόνια, η παρθενική Βαρβάρα (Σουλάεβα) /1914 - 01.12.1980 / αναχώρησε στον Κύριο /

Με το θέλημα του Θεού, κατά καιρούς κοιμόταν . Κοιμόταν δύο, τρεις και περισσότερες μέρες. Ούτε συγγενείς ούτε γιατροί μπορούν να την ξυπνήσουν. Όταν ξυπνούσε έλεγε πώς την πήγαν στα παραδεισένια μοναστήρια, τι είδε εκεί, ποιους από τους χωριανούς της είδε.

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου μιλούσε και ανέφερε αυτό που έβλεπε. Την ηχογράφησαν κιόλας. Αυτό συνέβαινε τακτικά για σχεδόν δέκα χρόνια. Πλήθος κόσμου άρχισε να την επισκέπτεται.

Ωστόσο, οταν ηταν έφηβη ισχυρίστηκε ότι υπήρχε η ανταπόδοση του Θεού, ότι είδε τη Μητέρα του Θεού, ότι ο Άγιος Νικόλαος την οδήγησε, ότι υπήρχε ένα πύρινο ποτάμι που πρέπει να περάσει κάθε ψυχή μετά το θάνατο, και έδειξε το χέρι της ένα μέρος καμένο μέχρι το κόκαλο, όπου έσταζε μια σταγόνα αιμα από αυτό το ποτάμι.

Γεννήθηκε στο χωριό Maidany, στην περιοχή Pilninsky, στην επαρχία Nizhny Novgorod, σε μια αγροτική οικογένεια. Η οικογένεια ήταν, όπως πολλοί εκείνα τα χρόνια - δούλευαν τις καθημερινές, πήγαιναν στην εκκλησία τις Κυριακές. Η Βαρένκα πήγε επίσης στην εκκλησία με τους γονείς της,και δεν ηταν καθόλου διαφορετική από τα άλλα παιδιά αγροτών.

Όμως μια μέρα, όταν ήταν δεκατριών ετών, είδε σε όνειρο μια εκκλησία και μια γυναίκα με μοναστηριακό χιτώνα, και πολύ κόσμο γύρω της, και όλα τα βλέμματα των παρευρισκομένων ήταν καρφωμένα πάνω της, όλοι την πλησιάζουν με ευλάβεια. και ευλογούσε όλους. Και η Βαρένκα ήθελε πολύ να την ευλογήσει και η Παναγία. Σηκώθηκε μετά από τις άλλες - μοναχές και παπάδες- και έρχεται όλο και πιο κοντά. Τελικά ήρθε και ρώτησε: «Ευλογήστε». - «Όχι, ευλογώ μόνο τους καθημερινούς ανθρώπους που πηγαίνουν στην εκκλησία τις καθημερινές».

Και τέτοια λύπη κατέλαβε την καρδιά του κοριτσιού,που ήθελε να λάβει μια ευλογία τόσο πολύ που από εκείνη την ημέρα άρχισε να πηγαίνει στο ναό κάθε μέρα. Και για να μη γελάει ο κόσμος που τώρα, σαν καλόγρια, πηγαίνει στο ναό κάθε μέρα, η Βαρένκα τύλιξε το πρόσωπό της με ένα μαντίλι και έπαιρνε το δρόμο της προς το ναό απο τους λαχανόκηπους.

Λίγη ώρα αργότερα, για πρώτη φορά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αποκοιμήθηκε και κοιμήθηκε για μια μέρα. Σε ένα όνειρο, είδε τις κατοικίες του παραδείσου και της κόλασης και τι περιμένει ένα άτομο μετά το θάνατο.

«Θυμάσαι», είπε κάποτε στη μητέρα της, ξυπνώντας, «πώς σήκωσα τα χέρια μου. Είδα λοιπόν μια γυναίκα που τη μαστίγωσαν, τη μαστίγωσαν με σιδερένιες χτένες και μετά την πέταξαν σε ένα καζάνι που βράζει, και τρόμαξα.

Μερικές φορές έλεγε στους ανθρώπους τι ήθελε να της δείξει ο Κύριος.

Ο Matvey Leontiev πέθανε στα Maidan και οι συγγενείς, λόγω του γεγονότος ότι η ώρα ήταν περασμένη δεν ήθελαν να την ξυπνήσουν για να γινει προσευχη για σαραντα μερες. Η Βαρένκα, όταν την πήρε ο ύπνος, τον είδε να στέκεται μέχρι το γόνατο σε ένα πύρινο ποτάμι. «Πες στους ανθρώπους μου», είπε, «ας βοηθήσουν».
Η Βαρένκα το είπε ξανά στους συγγενείς της και έκαναν μνημόσυνο. Μετά από αυτό, τον είδε ξανά, αλλά ήδη στεκοταν απέναντι στην ακτή.
Τα νέα για το εξαιρετικό δώρο διαδόθηκαν γρήγορα μεταξύ των Ορθοδόξων και άρχισαν να έρχονται σε αυτήν για να μάθουν για την τύχη των νεκρών συγγενών τους.
Στο χωριό ζούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που την έλεγαν Όλγα. Ήταν εξαιρετικά φτωχή και αδύναμη. Ο φράχτης ήταν ξεχαρβαλωμένος, τα ξύλα ήταν τεμαχισμένα με μια τσάπα, η αυλή ήταν πάντα γεμάτη χιόνι - δεν υπήρχε δύναμη να το καθαρίσει, ούτε χρόνος, γιατί κρατούσε επίσης μια αγελάδα και ένα άλογο, χωρίς τα οποία ούτε ένας αγρότης η φάρμα είναι δυνατή. Όλη της τη ζωή δούλεψε και έζησε σκληρά. Και όταν πέθανε, η Βαρένκα είδε την ψυχή της στον παράδεισο.
Μερικές φορές, όταν την ρωτούσαν για κάτι, έδινε την απάντηση όχι τώρα, αλλά όταν ξυπνουσε την επόμενη φορά.

Λίγες μέρες πριν αποκοιμηθεί, ένας άγγελος της εμφανίστηκε και την προειδοποίησε να μην φύγει από το σπίτι, να μην πέσει κάπου χωρίς επίβλεψη.
Όταν την πήρε ο ύπνος, έγινε σαν νεκρή, ώστε τα μέλη του σώματός της σκληρύνθηκαν και έμειναν ακίνητα.
Μόλις μπήκε στην εκκλησία, μετά το τέλος της λειτουργίας, η Βαρένκα είπε στην Αναστασία Αστάφιεβα, με την οποία ήταν φίλη:

«Πάμε σπίτι, θα κοιμηθώ τώρα».

«Δεν έχω φιλήσει ακόμα το σταυρό», απάντησε εκείνη.

«Έλα γρήγορα», έσπευσε η Βαρένκα.

Και πράγματι, πριν φτάσουν στην πλατεία, η Βαρένκα άρχισε να βυθίζεται και αποκοιμήθηκε. Έπρεπε να πάρει ένα έλκηθρο για να την πάει σπίτι.

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου μιλούσε, επαναλαμβάνοντας λεπτομερώς τι είδε εκείνη τη στιγμή. Αυτές οι ιστορίες γράφτηκαν και έφτιαξαν ένα χοντρό σημειωματάριο. Αλλά κατά τη διάρκεια της δίωξης, φοβούμενοι τη δίωξη των άθεων, οι συγγενείς έκαψαν το τετράδιο στον φούρνο.

Η φήμη για τον Βαρένκα έφτασε στις αρχές. Τα μέλη της Komsomol άρχισαν να έρχονται στο σπίτι της κατά τη διάρκεια του ύπνου της, ακόμη και τη χτυπούσαν με την ελπίδα να την ξυπνήσουν και να «αποκαλύψουν την εξαπάτηση». Τότε άρχισαν να φτάνουν γιατροί από το Γκόρκι, οι οποίοι της έκαναν ενέσεις ισχυρών φαρμάκων, επιδιώκοντας τον ίδιο στόχο με τα μέλη της Komsomol. Την τρυπούσαν σε τέτοιες δόσεις και τόσο συχνά που όταν ξυπνούσε δεν μπορούσε ούτε να σηκώσει τα χέρια της.

Αλλά σε καμία περίπτωση οι άθεοι δεν μπορούσαν να καταφέρουν να διακόψουν τον ύπνο της. Τότε αποφάσισαν να την πάνε στο νοσοκομείο για να συνεχίσουν τα πειράματά τους εκεί. Μια φορά ήρθαν να τη βρουν και προσπάθησαν να σηκώσουν το κορίτσι, αλλά τους φαινόταν τόσο βαρύ που δεν μπορούσαν να την ξεκολλήσουν από το κρεβάτι.

«Τίποτα», είπαν, «αύριο θα έρθουμε με το αυτοκίνητο και θα το πάρουμε μαζί με το κρεβάτι».

Αφού έφυγαν, η Βαρένκα ξύπνησε και η μητέρα της, παραπονούμενη πικρά για την αδυναμία της, την ενημέρωσε για την πρόθεση των γιατρών. Την ίδια μέρα η Βαρένκα ετοιμάστηκε και έφυγε από το σπίτι. Και για αρκετά χρόνια, με τις φίλες της, η και μόνη της, περιπλανήθηκε στους ιερούς τόπους της περιοχής του Βόλγα.
Το 1936, όταν είχε μόλις συμπληρώσει είκοσι δύο χρόνια, πήγε με τους φίλους της στον γέροντα Ιωάννη του Αρντατόφσκι, που ήταν διάσημος στην περιοχή για τη δικαιοσύνη της ζωής και την προνοητικότητα. Της είπε:

«Πήγαινε στο Σαρόφ όσο είναι κοντά από εδώ».

Αλλά οι φίλοι της δεν ήθελαν να τη συνοδεύσουν, σπεύδοντας σπίτι, και εκείνη, φοβούμενη ότι η μητέρα της θα ανησυχούσε γι 'αυτήν, δεν πήγε στο Σαρόφ.

 Καλύτερα να πάω σπίτι πρώτα, θα ειδοποιήσω τη μητέρα μου.

Από το σπίτι, ήρθε στην Πίλνα, όπου ζούσε, κρυμμένη από τις διώξεις, με τις αδερφές Oparin. Αφήνοντάς τους με το κορίτσι Domasha, πήγε στο σταθμό για να πάει στο Sarov. Σε ένα απομακρυσμένο μέρος, τους περίμεναν έξι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων ήταν και ο παλιός της διώκτης ονόματι Γαβρίλοφ.

Η Βαρένκα κατάλαβε ότι δεν θα την άφηναν να φύγει. Και προσευχήθηκε στη Μητέρα του Θεού. Οι αστυνομικοίτην φιλη της την χτύπησαν αλύπητα, την κλώτσησαν και την κλώτσησαν με σιδερένια ραβδιά την χτύπησαν έτσι ώστε το πρόσωπό της έγινε μια κατακόκκινη μάσκα και το αίμα χύθηκε από τα αυτιά και το στόμα της. Την Βαρβάρα οταν επρόκειτο να την κακομεταχειριστούν, η Μητέρα του Θεού την προστάτεψε - μια αόρατη δύναμη δεν τους επέτρεψε να την αγγίξουν.

Υποχώρησαν, οδήγησαν το κορίτσι στην αστυνομία. Όταν η Βαρένκα ζήτησε κάτι να πιει, της έδωσαν σκόνη αρσενικού, μεταμφιεσμένο σε φάρμακο, μαζί με το νερό. Αλλά η Domasha, που κρατούνταν από την αστυνομία μαζί με τη Varya, έχυσε αργά τη σκόνη και της έδωσε νερό. Οι αστυνομικοί περίμεναν να δράσει το δηλητήριο, αλλά μη βλέποντας σημάδια δηλητηρίασης είπαν: «Ε, είναι επίμονη. Μάλλον αγία».

Από τότε, τα πόδια της Varenka έχουν παραλύσει και ξαπλώνει στο κρεβάτι για το υπόλοιπο της ζωής της. «Εδώ είναι το Σαρόφ μου, η ανυπακοή μου», είπε. Ο ύπνος έχει επίσης σταματήσει. Αλλά ακόμη και τώρα διώχτηκε από τις αρχές και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να ζήσει πολύ σε ένα μέρος.

Το χειμώνα, τη μετέφεραν σε ένα καλάθι συνδεδεμένο σε ένα έλκηθρο. Συχνά, φεύγοντας από τη δίωξη, έπρεπε να μετακινούνται από μέρος σε μέρος, χωρίς να καταλαβαίνουν τον καιρό.

Μια φορά, μια βροχερή νύχτα, η Βαρένκα έπεσε από το καλάθι σε μια χιονοστιβάδα, αυτό δεν ανακαλύφθηκε αμέσως, επέστρεψαν και χάθηκε όλη τη νύχτα, χάνοντας τον δρόμο.

Η Varenka έπρεπε να υπομείνει όχι μόνο από τους άθεους, αλλά και τους συγγενείς. Στην αρχή, η Annushka, με το παρατσούκλι Bezruchka, και η Nyura την φρόντισαν. Η Annushka, όταν κάτι δεν την ευχαριστούσε, χτυπουσε άγρια ​​την άρρωστη και η Nyura παντρεύτηκε σύντομα, αφαιρώντας όλα τα πράγματα από τη Varenka, εκτός από τις εικόνες και το κρεβάτι στο οποίο ξάπλωνε.

Σύντομα το σπίτι στο οποίο εγκαταστάθηκε με τον σύζυγό της κάηκε. Μετά έχτισαν ένα νέο. Και αυτο όμως κάηκε. Μόνο τότε η μητέρα της Νιούρα κατάλαβε ότι ήταν ο Κύριος που την τιμωρούσε για την άρρωστη γυναίκα και ήρθε να ζητήσει τη συγχώρεση της Βαρένκα για την κόρη της.
Τελικά, με τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι Ορθόδοξοι, η Βαρένκα κατάφερε να αγοράσει ένα μικρό αλλά δυνατό σπίτι στο Sergach. Το επισκέφτηκε πολύς κόσμος. Ποιος ζήτησε να προσευχηθεί, ποιος ζήτησε πνευματική συμβουλή. Οι αρχές παρατήρησαν: τι είναι; Πού πάει τόσος κόσμος; Ανακάλυψαν. Και αποφάσισαν να την διώξουν. Και πώς μπορείς να το διώξεις όταν το σπίτι είναι ήδη αγορασμενο. Άρχισαν να απαιτούν από τον πρώην ιδιοκτήτη να επιστρέψει τα χρήματα και να πάρει το σπίτι. Φοβισμένος από τις αρχές, ο ιδιοκτήτης συμφώνησε. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να κοροϊδευτεί. Την επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης πέθανε και το σπίτι αφέθηκε στη Βαρένκα.
Τώρα δύο κορίτσια άρχισαν να τη φροντίζουν και η ζωή συνεχίστηκε ως συνήθως, σαν μοναστήρι. Κάθε μέρα σηκώνονταν τα μεσάνυχτα και διάβαζαν όλο το φάσμα των καθημερινών προσευχών.

Εκεί όμως που οι άθεες αρχές έπαψαν να διώκουν, ξεσηκώθηκαν οι δαίμονες.

Μια φορά η Ντάρια Ζαϊκίνα ήρθε στη Βαρένκα, κάθισε και ετοιμάστηκε να φύγει, και η Βαρένκα ρώτησε:

- Μην πας. Πόσα κακά πνεύματα έχουμε στο σπίτι μας...

Και τυλίχθηκε με μια κουβέρτα πάνω από το κεφάλι της.

«Βαρένκα, κοίταξέ με», λέει η Ντάρια.

«Δεν μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου, πόσο τρομακτικά είναι.


Τότε ήρθε μια γυναίκα, άρχισε να προσεύχεται και είπε:

«Πήγαινε πίσω από όπου ήρθες».

Και ο δαίμονας απάντησε με ένα τραχύ, αρρενωπό μπάσο:

«Δεν υπάρχει κανείς εκεί τώρα, είμαστε όλοι εδώ, στη γη». Σε όποιον δεν υπάρχει σταυρός , κάνουμε ότι θέλουμε. - Και λέει, γυρίζοντας στη Βαρένκα: - Πέτα, ρίξε. Και ο Βαρένκα απαντά: - Δεν θα το πετάξω, δεν θα το πετάξω. (Πρόκειται για το κομπολόι και τον σταυρό).

Ο δαίμονας το επανέλαβε δύο φορές. Η Βαρένκα του απάντησε δύο φορές. Και ξαφνικά λέει με κακία:

«Α, είσαι τόσο γλυκιά! Έκλεισα την εσωτερική κλειδαριά, αλλιώς θα σου είχα εξαντλήσει όλα τα κότσια!

Ο δαίμονας την βασάνιζε για μέρες προσπαθώντας με κάθε δυνατό τρόπο να την εκφοβίσει.

«Μάνα του Θεού», φώναξε, «βοήθα με!»

Και στο μεταξύ πλησίασαν στο σπίτι πολλοί δαίμονες, οι οποίοι προσπάθησαν να την τρομάξουν και υποχώρησαν μόνο όταν η ίδια η Βασίλισσα του Ουρανού ήρθε να τη σώσει και της τοποθέτησε ένα επιτραχήλιο στο κεφάλι. Οι δαίμονες μετατράπηκαν σε καπνό με την εμφάνιση της Παναγίας.

Στο Sergach, η εκκλησία καταστράφηκε και πολλοί πιστοί από την πόλη και τα περίχωρά της πήγαν στην εκκλησιαστική λειτουργία του Varenka. Τις μεγάλες γιορτές και το Πάσχα της έρχονταν μέχρι και εβδομήντα άτομα.
Παρά την κακή υγεία της, ήταν πολύ νηστίσιμη. Δεν έφαγα τίποτα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Κάποτε, στην αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής, οι αρχάριοι της έφεραν μαλακό λευκό ψωμί και άρχισαν να την πείθουν να το φάει. Υπάκουσε και έφαγε ένα μικρό κομμάτι, μετά από το οποίο το έλκος της άρχισε να χειροτερεύει και δεν έτρωγε τίποτα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Είχε έναν συνεχή πονοκέφαλο και έντονους πόνους στο συκώτι της. Για να ανακουφίσει με κάποιο τρόπο τον πόνο, προκάλεσε τεχνητά εμετό, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε, υπομένοντας τα πάντα με χαρούμενη διάθεση. Ήξερα για την ημέρα του θανάτου εκ των προτέρων. Την προηγούμενη μέρα, διέταξε να ζεσταθεί το μπάνιο και όταν τη μετέφεραν στην αυλή, ζήτησε να καθυστερήσει για να κοιτάξει για τελευταία φορά τον έναστρο ουρανό και τη χιονισμένη γη.

Πέθανε την 1η Δεκεμβρίου 1980 και ετάφη σε ένα νεκροταφείο στην πόλη Sergach, στην περιοχή Nizhny Novgorod.

Όταν την μετέφεραν δίπλα από την εκκλησία, ο χώρος γύρω, προφανώς για όλους, φωτίστηκε με διαφορετικά χρώματα.


Η μνήμη της ως μεγάλου ασκητή τιμάται ακόμη από τους Ορθοδόξους.


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/12/1-42-1914-01121980.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible