Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Στά Ἡνωμένα Ἔθνη μίλησε ὁ Μητροπολίτης Τσερκάσι



Στις 9 Οκτωβρίου 2023 στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά την ακρόαση της έκθεσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία προβλήθηκε ένα βίντεο με την έκκληση του Μητροπολίτη Τσερκάσι και Κανίβ Θεοδοσίου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο δικαστήριο για την υπόθεση της επιλογής προληπτικού μέτρου με τη μορφή της κράτησης σε ποινική υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος δήλωσε:

«Αξιότιμοι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση,

Ως πολίτης της Ουκρανίας, επίσκοπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εφιστώ την προσοχή των διπλωματών, των μελών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και των διεθνών οργανισμών στην τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι πιστοί μας υποφέρουν από τη βία, εκατοντάδες εκκλησίες μας έχουν καταληφθεί, η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και η Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου εκδιώκονται από τις εγκαταστάσεις τους.

Πολλοί επίσκοποι και πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε κατ' οίκον περιορισμό για τις κανονικές μου πεποιθήσεις και τις δημόσιες δηλώσεις μου για την υπεράσπιση της Εκκλησίας. Την ίδια στιγμή, η εχθρική ρητορική, οι εκκλήσεις για χρήση βίας για την κατάληψη εκκλησιών, ακόμη και οι πράξεις δημόσιας βίας κατά των πιστών μας παραμένουν ατιμώρητες στην Ουκρανία.

Οι αρχές λαμβάνουν μαζικές αποφάσεις για την κατάσχεση οικοπέδων από τις κοινότητές μας, στα οποία έχουν ήδη χτιστεί εκκλησίες με τις προσπάθειες των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επιπλέον, το ουκρανικό κοινοβούλιο σχεδιάζει να ψηφίσει νόμο για την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το έδαφος του κράτους.

Σας ζητώ να διασφαλίσετε ότι η Ουκρανία συμμορφώνεται αποτελεσματικά με τις διεθνείς υποχρεώσεις της στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας».

Η ομιλία του Μητροπολίτη ακολούθησε αμέσως μετά τη δήλωση για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τον ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επικεφαλής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ, «Public Advocacy», Ο.Σ. Ντενίσοφ, ο οποίος, μαζί με πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βοήθησε να διασφαλιστεί ότι οι διεθνείς διπλωμάτες άκουσαν απευθείας έναν εκπρόσωπο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τους επισκόπους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της 54ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο επικεφαλής της "Public Advocacy" Ο.Σ. Ντενίσοφ συναντήθηκε επίσης με τον εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. - Α.Ε. Nada Al-Nashif, αναπληρωτή Ύπατη Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών.

Της παραδόθηκε έκθεση μιας οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με την κατάσταση της τήρησης των θρησκευτικών ελευθεριών στην Ουκρανία σε σχέση με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλώσεις προς διεθνείς οργανισμούς από τις επισκοπές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη Θεολογική Ακαδημία και το Σεμινάριο του Κιέβου, πληροφορίες σχετικά με ποινικές διαδικασίες που κινήθηκαν κατά των επισκόπων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για έγκριση από την Verkhovna Rada με στόχο την "απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας".

Χάρη στην επικοινωνία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον ΟΗΕ, είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η δημόσια αποκάλυψη των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και να συμπεριληφθούν διεθνείς διαδικασίες για την προστασία της ελευθερίας της θρησκείας και της θρησκευτικής δραστηριότητας στην Ουκρανία, η οποία σήμερα περιορίζεται όλο και περισσότερο.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Τσερκάσι και Κανίβ Θεοδόσιος έλαβε την ιδιότητα του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την ομιλία του, η οποία του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τους πόρους του οργανισμού αυτού, ο οποίος διαθέτει ειδικούς κανονισμούς και διαδικασίες προστασίας για τα πρόσωπα που έρχονται σε επαφή με τον ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προστασία του.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της "Public Advocacy", Ο.Σ. Ντενίσοφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΟΑΣΕ ότι τα δικαιώματα των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας παραβιάστηκαν.


https://aktines.blogspot.com/2023/10/blog-post_82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible