Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Ἱερά Σύνοδος Κανονικῆς Ὀρθοδόξου Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας: Ἀπολογισμός μετά ἀπό 2 ἔτη πολέμου

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας πραγματοποίησε προχθες την τελευταία σύνοδο του έτους υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου.

Η ημέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Πάντων στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Κίεβο

Μεταξύ των αποφάσεών της, η Σύνοδος ενέκρινε το κείμενο της θ. λειτουργίας προς τιμήν της εικόνας της Θεοτόκου Βλαδίμηρου-Δεκάτη, που φυλάσσεται στη Γέννηση της Θεοτόκου-Μονής Δέκατης στο Κίεβο, για λειτουργική χρήση.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πληροφόρησης-Εκπαίδευσης της UOC , οι ιεράρχες αναφέρθηκαν και στις «αμφιλεγόμενες» πονικές διώξεις κατά αρκετών ιεραρχών της Εκκλησίας:

Το 2023, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπήρξε ιδιαίτερη εντατικοποίηση των ποινικών διώξεων εναντίον ιεραρχών, κληρικών και πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Οι δίκες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιωνάθαν του Tulchin και Bratslav, Παύλου του Vyshgorod και του Chernobyl, Θεοδοσίου of Cherkasy και του Kanev και Λογγίνου του Bancheny είχαν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην ουκρανική όσο και στη διεθνή κοινότητα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι υποτιθέμενες ποινικές ευθύνες και τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να τεκμηριωθούν οι κατηγορίες είναι αβάσιμα.

Για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Σύνοδος αναφέρει ότι 14 κληρικοί της UOC έχουν πεθάνει, άλλοι 20 έχουν τραυματιστεί και 5 εκπρόσωποι της Εκκλησίας θεωρούνται αγνοούμενοι.

119 εκκλησίες και ευκτήριο οίκοι έχουν καταστραφεί και 329 ναοί έχουν υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς. 30 μοναστήρια έχουν επίσης καταστραφεί ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η Σύνοδος συνοψίζει:

Παρ’ όλες τις δυσκολίες του πολέμου, τους διωγμούς ιεραρχών, κληρικών και πιστών της Εκκλησίας μας, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας συνεχίζει να εκπληρώνει σταθερά τη σωτήρια αποστολή της, χωρίς να απομακρυνθεί από τις δογματικές αλήθειες και τους κανόνες της Εκκλησίας, να παρέχει πνευματική υποστήριξη σε όσους χρειάζονται και κατευθύνει τις προσπάθειές της στην παροχή κοινωνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα του πολέμου και στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Σύνοδος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της στους προκαθημένους και ιεράρχες των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών (πολλοί από τους οποίους έστειλαν επιστολές συμπαράστασης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους) για τις προσευχές τους και την υποστήριξή τους προς την κανονική UOC, τον προκαθήμενό της Σεβ. Ονούφριου και πάντων των ιεραρχών, κληρικών, μοναχών και πιστών της Εκκλησίας.

ΠΗΓΗ orthochristian.com
https://proskynitis.blogspot.com/2024/01/2.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible