Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ὁμιλία τοῦ Ἁγιορείτη γέροντα Γαβριήλ 07/12/14 [BINTEO]




Θέμα της ανάρτησης: Γέρων Γαβριήλ μοναχός Αγιορείτης, ομιλία στην αδερφότητα “Οσία Ξένη”.

Η ομιλία αυτή του γέροντος Γαβριήλ αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία σε όσους δεν τον γνωρίζουν, να έρθουν σε επαφή μαζί του. Σε όσους τον γνωρίζουν, να χαρούν με άλλη μια γλυκύτατη ομιλία του. Με παιδική απλότητα ο γέροντας, αφού εύχεται με πολλή αγάπη, συμβουλεύει και αναλύει μια πλειάδα ζητημάτων, που μας απασχολούν όλους στην καθημερινότητά μας:

Οικονομική κρίση, ειρήνη, εξομολόγηση, εκκλησιασμός, Θεία Κοινωνία. Την αξία που έχουν τα καλά έργα για την ψυχή μας και γιατί να μη κλείνουμε τα μάτια στον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη δυστυχία. Να μην απογοητευόμαστε αν κάνουμε ξανά και ξανά τις αμαρτίες που εξομολογούμαστε. Ιστορία με το θυμώδη βαρκάρη.
Ιστορία με τον διαβητικό και την ινσουλίνη. Ντροπή στην εξομολόγηση, ζητάμε να είναι τυφλός και κουφός εξομολόγος. Υποκρισία ιστορία με τον πήχη.


Ομόνοια στα σπίτια σας ειρήνη υμίν. Η δύναμη του χαμόγελου. Ιστορία με τον άστατο σύζυγο. Πως πέφτουμε στη συνείδηση του συζύγου.


Γονείς και παιδιά. Τα παιδιά έχουν κλειστά τα αυτιά στη συμβουλή, ορθάνοιχτα τα μάτια στο παράδειγμα. Ποιος ο μεγαλύτερος εχθρός της οικογενειακής ζωής. Ποιο το μυστικό του έγγαμου βίου; Ποιο το μεγαλύτερο δώρο των γονέων στα παιδιά τους;

Την ευχή του να έχουμε.

 Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14.



mrmihail9


"Ο γέροντας Γαβριήλ είναι μία από τίς τελευταίες μεγάλες μορφές τού Αγίου Όρους φημιζόμενος ώς δεύτερος μετά τον κοιμηθέντα πατέρα Παϊσιο. Ο γέροντας Γαβριήλ είχε την ευλογία να ζήσει 14 ολόκληρα χρόνια δίπλα στον γέροντα Παϊσιο καθώς τα κελάκια τους, στην Παναγούδα, ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Η ομιλία του γέροντος Γαβριήλ έγινε στις 07/12/14 στην Αδελφότητα Οσίας Ξένης στην Θεσσαλονίκη.
http://katanixis.blogspot.gr/2015/01/071214-binteo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible