Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Κριτική στό βιβλίο: "Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;"

  Αναδημοσίευση από: http://im-glyfadas.gr/01/09/01090007.asp

Το βιβλίο «Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;» της κ. Βασιλικής Τζουράκη επανακυκλοφορεί σε τέταρτη έκδοση από τις εκδόσεις Μύρτος. Πρόκειται για ένα βιβλίο που κάνει χρήση ανατολικοθρησκευτικών αλλά και χριστιανικών στοιχείων με τρόπο αποκρυφιστικό. Στη νεότερη αυτή έκδοση γίνονται σαφέστερα αντιληπτές οι εξωχριστιανικές πλάνες που διαποτίζουν το βιβλίο.
Η συγγραφέας του βιβλίου είναι αρχιτέκτων, δημοσιογράφος, συγγραφέας βιβλίων φενγκ-σούι και τακτική συνεργάτης περιοδικών αστρολογίας και αυτοβελτίωσης όπου αρθογραφεί σε θέματα εσωτερισμού, εναλλακτικών/αποκρυφιστικών «θεραπειών», μαγείας, μαντείας και σαμανισμού. Κατά το παρελθόν συμμετείχε ως εισηγήτρια σε συνέδριο διαφόρων αιρετικών ομάδων στην Αθήνα και καθοδήγησε «σεμινάριο» καρμικής αστρολογίας και αναδρομών μέσω ύπνωσης στη Σάμο.

Το βιβλίο «Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;» κυκλοφορεί όχι μόνον σε αποκρυφιστικά αλλά -αυτή την περίοδο- και σε χριστιανικά βιβλιοπωλεία. Μήπως θα πρέπει να ελέγχουμε τι βιβλία προωθούμε; Το βιβλίο έχει προλογίσει κληρικός ο οποίος προφανώς δεν εγνώριζε τίποτα από τα προαναφερθέντα και επλανήθη. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας συνήθως λειτουργούν με μια καλοπροαίρετη, αθώα διάθεση, αντίθετη με το πονηρό πνεύμα των ημερών μας. Μήπως οι εποχές απαιτούν διαρκή εγρήγορση και αναζήτηση ενημέρωσης, για να μην πλανώμεθα και να μην πλανούμε;
Την τέταρτη έκδοση του βιβλίου προλογίζει γνωστή βιολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στην «ενεργειακή ψυχοθεραπεία»[1] η οποία κάνει ομιλίες για «κρυφά υπνωτικά μηνύματα στην καθημερινότητά μας»[2] και γράφει για την «επαφή με τον βαθύτερο εαυτό στο πνευματικό επίπεδο» και την «ενέργεια που ρέει απρόσκοπτα στο σώμα στο ενεργειακό επίπεδο»[3].
Το βιβλίο «Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;» κινείται στο χώρο της πλάνης της «Νέας Εποχής», όπου «όλα είναι ένα», όλα αποτελούνται από «ένα συμπαντικό πνεύμα ή ενέργεια» και «ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει τα πάντα στηριζόμενος στις απεριόριστες δυνάμεις που έχει μέσα του». Αυτές οι πλάνες που είναι βέβαια ασυμβίβαστες με την αλήθεια του Χριστού και του Ευαγγελίου βρίσκονται σε πολλές σελίδες του εν λόγω βιβλίου. Μαζί με τους βίους και τα απολυτίκια των αγίων, διαβάζει κανείς:
- για «ενεργειακά κέντρα» -τα γνωστά ως «τσάκρας» στις ανατολικές δοξασίες- σελ. 38
- για «αιθερικές, αστρικές, διανοητικές και πνευματικές ενέργειες», σελ. 38
- για «την ιαματική ενέργεια των αγίων», σελ. 196
- για την «εναρμόνιση των ενεργειακών πεδίων του προσευχομένου και του ασθενούς», σελ. 44
- για «βιοενέργεια και σκεπτομορφές» - πρόκειται για αποκρυφιστικές έννοιες- σελ. 41
- για την «αύρα που μπορεί να αλλάξει την εγκεφαλική συχνότητα του ατόμου» -μεταφυσική υπόθεση των ανατολικών θρησκειών και του αποκρυφισμού- σελ. 31
- για «σαμάνους-θεραπευτές-ιατρούς», σελ. 22
- για «το συμπαντικό επίπεδο» και τις «άπειρες δυνατότητες» που έχει ο άνθρωπος, σελ. 46
- για τη «δύναμη της θετικής σκέψης», σελ. 70-71
- για «την Πηγή που αναζητεί ο καθένας στο πνευματικό του ταξίδι» -Νεοεποχίτικος ορισμός για το Θεό- σελ. 76
- για την «ενεργειακή ροή που αποκαθιστούν οι βελόνες στο βελονισμό», για την «ενεργό ουσία των ομοιοπαθητικών διαλυμένη σε τόσο ελάχιστες ποσότητες ώστε να αγγίζουν το μηδέν» και για τη «θεραπευτική ενέργεια του ρέικι», σελ. 160
- για τις ιάσεις στα Ευαγγέλια «που λειτουργούν όπως οι εναλλακτικές θεραπείες» -εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία- σελ. 161
- «για προσευχές και διαλογισμούς που επέφεραν τη θεραπεία», σελ. 185.
Το βιβλίο που περιλαμβάνει και ευχές από το «Ευχολόγιον», οι οποίες διαβάζονται μόνον από ιερείς, αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα διείσδυσης της πλάνης και προσπάθειας να αλλοιωθεί το ορθόδοξο φρόνημα. Το βιβλίο «Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;» αποτελεί εγχειρίδιο αποκρυφισμού και δεν έχει θέση στα χέρια ορθοδόξων Χριστιανών.

[1]. «Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;», Μύρτος, 2009, σελ. 19
[3]. Από την ιστοσελίδα της.

http://oodegr.co/oode/biblia/kritiki/giatre_thavmata_1.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible