Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Ποιμαντική καί ὄχι ἀνθρωπάρεσκη, πρέπει νά εἶναι ἡ ἀντιμετώπιση τῆς ἀντίθεης μαρξιστικῆς στάσης

 Οι περιπτώσεις αντιμετώπισης της άθεης μαρξιστικής στάσης από κάποιους Κληρικούς με ανθρωπάρεσκο τρόπο, λυπούν το πλήρωμα της Εκκλησίας, αλλά στο τέλος δεν βοηθούν και τους άθεους μαρξιστές να αντιληφθούν την πλάνη τους. Η περίπτωση του άθεου μαρξιστή γιατρού στην πρώην Σοβιετική Ένωση, που επέστρεψε στην Εκκλησία και που διηγήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης, αποτελεί πιστεύω διαχρονικό παράδειγμα*. 

Ο άθεος αυτός κομμουνιστής γιατρός, στην πρώην Σοβιετική Ένωση του αντίθεου και απάνθρωπου κομμουνιστικού καθεστώτος, μια μέρα ήρθε σπίτι του και ζήτησε από τη μητέρα του να του μαγειρέψει κοτόπουλο, γιατί θα ερχόταν κι ένας φίλος του. Η μητέρα του η οποία ήταν ευσεβής Ορθόδοξη έκπληκτη τον ρώτησε, ‘’ξέχασες παιδί μου τι είναι σήμερα;’’ Ο γιός απορημένος ρώτησε ‘’τι μέρα είναι’’ και εκείνη του απάντησε ότι είναι Μεγάλη Παρασκευή. Ως πραγματικός αντίθεος κομμουνιστής απάντησε ότι ‘’δεν τον νοιάζει και ζήτησε από την ευσεβή μητέρα του να βάλει το κατόπουλο στον φούρνο’’.
Με βαριά καρδιά έβαλε η μητέρα του το κοτόπουλο στον φούρνο και ‘’επειδή δεν ήθελε να το βλέπει, έβαλε τον φούρνο στο χαμηλό’’. Κατά το μεσημέρι ‘’κατ’ οικονομία Θεού’’, όπως εξήγησε ο Γέροντας Γεώργιος Καψάνης, ο γιος της ήρθε μόνος του. Και όταν ρώτησε που είναι το κοτόπουλο, του είπε ‘’πήγαινε να το πάρεις’’. Η ευσεβής μητέρα του, ούτε που ήθελε να κοιτάξει. Ο άθεος κομμουνιστής πήγε και προς έκπληξή του βρήκε το κοτόπουλο ψημένο, αλλά ‘’με χίλια σκουλίκια’’. Φώναξε όπως ήταν φυσικό την μητέρα του και εκείνη όταν είδε τι έγινε τον κάλεσε να γονατίσουν και να προσευχηθούν. ‘’Το αποτέλεσμα’’, τόνισε ο Γέροντας Γεώργιος Καψάνης, ‘’ήταν να καταθέσει την επομένη την ταυτότητα του κομμουνιστικού κόμματος, δηλώνοντας Ορθόδοξος Χριστιανός’’. Η ομολογία του αυτή είχε ‘’ως αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στο Νοσοκομείο όπου ήταν διευθυντής’’. Πρακτική εξάλλου προσφιλής του αντίθεου και απάνθρωπου κομμουνιστικού καθεστώτος στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Και ο πρώην άθεος ακολούθησε τον μοναχικό βίο, και όπως διηγήθηκε ο Γέροντας Γεώργιος, ‘’απέκτησε και το προορατικό χάρισμα’’. Τούτο ανέφερε ο Ρώσος ιερομόναχος Ηλιανός στον Γέροντα Γεώργιο, όταν ο μοναχός αυτός (ο πρώην άθεος), του προείπε ότι θα πάει στο Άγιο Όρος, ενώ ο ιερομόναχος Ηλιανός, ‘’κανένα σκοπό δεν είχε να πάει στο Άγιο Όρος’’. Τα λόγια του μοναχού εκείνου στον ιερομόναχο Ηλιανό, ότι ‘’θα είναι μια αναμμένη λαμπάδα μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας για τον πονεμένο Ρωσικό λαό’’, έγιναν τελικά πραγματικότητα. 
Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποτιμούν το αντιεκκλησιαστικό φρόνημα όσων ενστερνίζονται την αντίθεη μαρξιστική πλάνη. Ποιος αμφιβάλλει, ότι η άθεη ή καλύτερα αντίθεη μαρξιστική πλάνη, είναι η δηλητηριασμένη πηγή απ’ όπου θα πηγάζει το αντίθεο μένος. Πόσους Χριστιανούς παρέσυρε και θα παρασύρει ακόμα; Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, ότι φορείς της μαρξιστικής αθεΐας, είναι τα μαρξιστικογενή αριστερά κόμματα; Ανακατεύουν μαζί με τις πολιτικές θέσεις των και την μαρξιστική αντίθεη πλάνη. Κάποτε ο Όσιος Παΐσιος είπε σε κάποιους μαρξιστές «Εσείς μόνο την προπαγάνδα κάνετε και σταματάτε εκεί· δεν έχετε τίποτε άλλο να απολαύσετε. Είστε οι πιο ταλαίπωροι, διότι όταν πετύχετε αυτό που θέλετε, δεν έχετε κανένα άλλο ιδανικό, μόνο το βάσανο της μαρξιστικής σκλαβιάς»**. 
Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς τόνισε τα εξής για το δαιμονικό πείσμα αθεΐας : «Σατανική είναι η σκέψις, η οποία αρνείται την Θεότητα του Χριστού· τόσον σατανική, ώστε πρέπει να έχει την αρχήν της εις τον νουν του Σατανά»***. 
Μου έκανε εντύπωση ο ποιμαντικός τρόπος που ο μακαριστός Γέροντας Γεώργιος Καψάνης διηγήθηκε το περιστατικό αυτό. Χωρίς δυσκολία αντιλαμβανόσουν ότι αντιμετώπιζε το πρόβλημα της μαρξιστικής αθεΐας με ποιμαντική έγνοια. Το πρόβλημα της μαρξιστικής αθεΐας πρέπει να αντιμετωπίζεται με ποιμαντική έγνοια. Η υπερβάλλουσα ανθρωπάρεσκη αβρότητα δεν έχει θέση στην ποιμαντική στάση απέναντι στην μαρξιστική αθεΐα. 

*Από το βιβλίο ‘’Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 Β΄ Έκδοση 

**Τη διήγηση αυτή του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Καψάνη θα τη βρει κανείς και ως ηχητικό ντοκουμέντο στα ‘’Άπαντα Οροδοξίας’’, με τίτλο ‘’Μια αληθινή συγκλονιστική ιστορία’’. 

***Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς ‘’Άνθρωπος και Θεάνθρωπος’’ 

http://agiabarbarapatras.blogspot.gr/2017/07/blog-post_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ