Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Ἀναστενάρια

Στις 26 Ιουνίου του '47, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, τόνιζε προς τον επίσκοπο Σερρών, με έγγραφό της που είχε σχεδόν τη μορφή στρατιωτικής τελικής διαταγής μάχης :
Αριθ.Πρωτ. 1531/Διεκπ.778-26/6/1947.
''Σεβασμιώτατε εν Χριστώ αδελφέ. Εις απάντησιν του υπ.αριθ.246/20-5-1947 εγγράφου υμών, δι' ου αναφέρετε ότι οι από του 1922 εγκατασταθέντες εις το χωρίον Αγία Ελένη Σερρών πρόσφυγες εκ Κωστή της Ανατολ. Ρωμυλίας, εξακολουθούν κατά την εορτήν του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης να εορτάζουν παλαιόν έθιμον της πατρίδας αυτών, τα καλούμενα Αναστενάρια, και παρακαλείτε όπως παράσχωμεν οδηγίας εάν πρέπει να επιδιώξετε την κατάργησιν αυτού, ή να επιδείξητε αδιαφορίαν, Συνοδική διαγνώμη, γνωρίζομεν υμίν ότι το εν λόγω έθιμον ως ειδωλολατρικόν και αναγόμενον εις τας οργιαστικάς εορτάς του Διονύσου, δέον να καταργηθή, χρησιμοποιουμένων πάντων των πνευματικών μέσων, των υπό της Εκκλησίας διατεθειμένων.''

Βιβλιοπαρουσίαση: "Τα αναστενάρια. Πώς εξηγούνται" του Αρχιμ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου
Εν όψει της εορτής των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της μητρός αυτού, κατά την οποίαν τελούνται κατά τόπους τα "αναστενάρια" (πυροβασία), κατάλοιπα αρχαίων θρακικών παγανιστικών εορτών του "θεού" Διονύσου, με χριστιανικό ένδυμα, προτείνουμε το πόνημα "Τα αναστενάρια. Πώς εξηγούνται". Ο συγγραφεύς, Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, εκθέτει το αληθές νόημα των ανόσιων τούτων αθεμιτουργιών.
Αρχ. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος
ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ
(Πώς εξηγούνται)
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Τα Αναστενάρια είναι ένα περίεργο για τους πολλούς φαινόμενο. Πρόκειται για το χορό, που γίνεται κάθε χρόνο στη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Θράκη και στη Μακεδονία. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για χορό, που γίνεται πάνω σ' αναμμένα κάρβουνα. Και θεωρείται θαυμαστό και ανεξήγητο το γεγονός, ότι οι χορευτές του χορού αυτού δεν καίγονται.
Συρρέουν κάθε χρόνο αρκετοί περίεργοι, για να δουν, πώς οι Αναστενάρηδες περπατούν ανυπόδητοι, επάνω στα αναμμένα κάρβουνα, χωρίς να καίγωνται. Με τον έντεχνο δε θόρυβο κατάφεραν οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν τα αναστενάρια και υπό την προστασίαν του τουρισμού, του νέου αυτού ειδωλολατρικού θεού, ο οποίος με τον τρόπον του τα ενισχύει και τα χρηματοδοτεί.
Ο χορός πάνω στ' αναμμένα κάρβουνα γίνεται σε συνδυασμό και με φωνές μα στεναγμούς των χορευτών, όπως: Αχ... Αχ... Εχ... Εχ... Ιχ... Ιχ... Γι' αυτό φαίνεται πήρανε και τ' όνομα "Αναστενάρια" από τους αναστεναγμούς των.
Το γεγονός, ότι οι χορευτές δεν καίγονται, καθώς και το ότι τ' Αναστενάρια γίνονται στη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ωδήγησε πολλούς αφελείς στο σημείο να νομίζουν, ότι οι Αναστενάρηδες δεν καίγονται γιατί τους βοηθάει ο Άγιος Κωνσταντίνος.
Την εντύπωσί τους αυτή μεγάλωνε και το γεγονός ότι οι χορευτές Αναστενάρηδες κρατούν στην ώρα του χορού τους εικονίσματα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης.
Τι είναι, λοιπόν, τ' αναστενάρια;
Τα αναστενάρια είναι ειδωλολατρικό Έθιμο, που κατά διαφόρους τρόπους βεβηλώνει την Πίστι μας και ασεβεί στη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που πανηγυρίζει η Εκκλησία μας κατά την ημέρα αυτή. Είναι έθιμο, που μπορούμε να το χαρακτηρίσωμε "Σατανική Τελετή".
Συνδέεται δε με τόσες τελετές της ειδωλολατρείας και έχει, όπως θα δούμε, στενή σχέσι με σημερινά αντίχριστα κατασκευάσματα, όπως είναι η Μασωνία, κ.λ.π.
Τ' Αναστενάρια είναι ή καταντούν σύμμαχοι των αντιχρίστων δυνάμεων, γιατί βοηθούνε τις δυνάμεις αυτές να καλλιεργούν την σύγχυσι μεταξύ των Χριστιανών, την σύγχυσιν στα θαύματα, που κάνει ο Θεός.
Τα θέλουνε και τα ευνοούνε ποικιλοτρόπως τα Αναστενάρια οι αντίχριστες δυνάμεις για να βεβηλώνωνται, οι Γιορτές της Ορθοδοξίας και να προβάλλωνται, σαν θαύματα του Θεού, οι σκοτεινές επενέργειες...
Προ ολίγων ετών μου έγραψε ο δραστήριος και άξιος της αποστολής του Μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων σχετικά με το ζήτημα των Αναστενάρηδων τα εξής:
Αγαπητέ μου π. Χαράλαμπε,
"Αισθάνομαι την ανάγκην να επικοινωνήσω μαζύ σας και να ζητήσω την συμπαράστασίν σας εις ένα σοβαρόν ζήτημα, το οποίον με απασχολεί σοβαρώς. Πρόκειται περί των "Αναστεναρίων"... Παρακαλούμε θερμώς, όπως και Σεις βοηθήσετε τον αγώνα μας. Ζητούμεν τας προσευχάς σας καθώς και την διαμαρτυρίαν Σας προς πάντα αρμόδιον, ώστε το επαίσχεντο τούτο έθιμον να καταργηθή προς δόξαν του Ονόματος του εν Τριάδι Αγίου Θεού.
Μετά της εν Κυρίω αγάπης
Ο Λαγκαδά
ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Μέσω της εφημερίδος "Ορθόδοξος Τύπος", επέστησα τότε την προσοχή των αρχών και του χριστεπωνύμου πληρώματος στο δαιμονικό χαρακτήρα αυτών των τερατουργών.
Υποσχέθηκα ακόμη, ότι θα εκδώσω και σχετικό με τα Αναστενάρια βιβλίο. Άλλοι όμως αγώνες και απασχολήσεις δεν μου επέτρεψαν να το εκδώσω.
Ευτυχώς όμως σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να το παραδώσω στους αδελφούς μας Χριστιανούς για να γνωρίζουν τι είναι τα Αναστενάρια και περί τίνος ακριβώς πρόκειται, ώστε να μην παρασύρωνται και αμαρτάνουν μπροστά στο Θεό. Άλλωστε πρέπει ο καθένας μας να ξέρη ποια είναι η αόρατη εκείνη δύναμις, που τους κάνει να μην καίγωνται από τη φωτιά, ποια είναι η δύναμις που τους δίνει την ακαΐα, και γενικά πώς εξηγούνται τα Αναστενάρια.
Δεν πρέπει όμως να παρασύρεται κανείς από τις Εικόνες, που βαστούν οι Αναστενάρηδες, απο τον αγιασμό που κάνουν, από τα ονόματα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που χρησιμοποιούν και να νομίζη, ότι αυτό το υπερφυσικό φαινόμενο της ακαΐας, είναι από τον Θεόν. Όχι!.- Όχι!. Αυτό γίνεται απο τον Σατανάν. Τα Αναστενάρια είναι σατανικά. Αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία τους, από την τέλεσίν τους από τους υποστηρικτάς τους, απο τα όργιά τους, από την βεβήλωσι των Ιερών Τελετών, από το ότι οι αναστενάρηδες είναι εκτός της Εκκλησίας, το δε σπουδαιότερο, από το ότι τα απαγορεύει ο Θεός και τα καταδικάζει η Εκκλησία.
Αυτά θα τα δης, αναγνώστα στο βιβλιαράκι αυτό. Διάβασέ το και διάδωσέ το και σε άλλους για να βγουν από τη σατανική πλάνη.

Αρχιμ. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος
Ι. Μονή Ασωμάτων Πετράκη
Οκτώβριος 1976Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ