Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ὁ ἅγιος ἱερομάρτυς Μαρκελλίνος, πάπας Ρώμης. 7 ΙΟΥΝΙΟΥ. Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.



Ήταν ο προκάτοχος του επισκόπου Μαρκέλλου στον επισκοπικό θρόνο της Ρώμης (βλ. παραπάνω). Όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός τον κάλεσε και τον απείλησε με βασανιστήρια, ο Μαρκελλίνος προσέφερε θυσία στα είδωλα, με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τον ανταμείψει χαρίζοντάς του ένα πολυτελές ένδυμα. Όμως ο Μαρκελλίνος, όπως άλλοτε ο απόστολος Πέτρος, μετάνιωσε πικρά και θρηνούσε νύχτα-μέρα επειδή αρνήθηκε τον Χριστό.
Την περίοδο εκείνη είχε συγκληθεί σύνοδος επισκόπων στην Καμπανία. Ο πάπας Μαρκελλίνος εμφανίστηκε ενδεδυμένος σάκο και με στάχτη στα μαλλιά του σε ένδειξη μετάνοιας- εισερχόμενος στη συνεδρίαση ομολόγησε ενώπιον όλων την αμαρτία του και ικέτευσε να τον δικάσουν γι’ αυτήν. Οι Πατέρες τού αντέτειναν ότι εκείνος έπρεπε να κρίνει τον εαυτό του. Τότε ο Μαρκελλίνος δήλωσε: «Στερώ πια τον εαυτό μου από το αξίωμα της Ιεροσύνης, για το όποιο δεν είμαι άξιος. Να μην επιτρέψετε να ταφεί το σώμα μου μετά θάνατον, αλλα να πεταχτεί στα σκυλιά!».
Προς επίρρωση των λόγων του, μάλιστα, πρόφερε ανάθεμα σε οποιονδήποτε τολμούσε να τον ενταφιάσει. Μετά από λίγο πήγε αυτοβούλως στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, πέταξε μπροστά του το πολυτελές ένδυμα, ομολόγησε την πίστη του στον Ιησού Χριστό και αναθεμάτισε τα είδωλα.

 Εξοργισμένος ο αυτοκράτορας διέταξε να βασανιστεί ο Μαρκελλίνος και κατόπιν να θανατωθεί μαζί με τρεις άλλους καλούς ανθρώπους: τον Κλαύδιο, τον Κυρίνο και τον Αντονίνο. Τα σώματα των τριών αυτών ανδρών ετάφησαν αμέσως, αλλά η σορός του επισκόπου παρέμεινε άταφη επί τριάντα έξι ημέρες. Τότε παρουσιάστηκε ο άγιος Πέτρος στον νέο επίσκοπο Μάρκελλο και τον διέταξε να φροντίσει γιά τον ενταφιασμό της σορού του άγιου Μαρκελλίνου, λέγοντας Ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται (Λουκ. 18,14).


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΙΟΥΝΙΟΣ.


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/06/7.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible