Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Ὁμιλία γιά τόν πτωχό καί τόν δημιουργό του. Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς


Σχετική εικόνα


Ὁ καταγελῶν πτωχοῦ παροξύνει τὸν ποιήσαντα αὐτόν, (ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ 17,5)

Αν είσαι πλούσιος, σε τί είσαι πλούσιος, αν όχι σε ό,τι ανήκει στον Θεό; Τα πράγματα πού αποτελούν τον πλούτο σου τίνος είναι, αν όχι του Θεού; ’Άν επομένως καυχάσαι για την περιουσία σου, καυχάσαι για την περιουσία άλλου: γι’ αυτά πού σου δάνεισε ο Θεός.
Γιατί λοιπόν χλευάζεις τον πτωχό, ο οποίος έχει στα χέρια του μικρότερο μερίδιο από την περιουσία άλλου; Γιατί τον χλευάζεις, αν εκείνος δανείστηκε από τον Θεό λιγότερα απ’ ό,τι εσύ; Άν έλαβε λιγότερα, οφείλει και λιγότερα• ενώ εσύ πού έλαβες περισσότερα οφείλεις περισσότερα. Όχι μόνον δεν πρέπει να καταγελάς τον πτωχό, αλλά απεναντίας πρέπει να τον θαυμάζεις. Δες, εκείνος αγωνίζεται στο πεδίο μάχης αυτού τού κόσμου, με πολύ λιγότερα μέσα απ’ ό,τι εσύ. Είσαστε και οι δύο στρατιώτες• άλλα ενώ εσύ μάχεσαι ως στρατιώτης πάνοπλος, εκείνος μάχεται γυμνός και πεινασμένος. Άν και οι δύο ενδώσετε και παραδοθείτε στον εχθρό, ο πτωχός θά κριθεί με πολύ μεγαλύτερη επιείκεια απ’ ό,τι εσύ.
Άν όμως και  οι δυο νικήσετε, εκείνος θά λάβει από τον Κύριο ανώτερη, σε σχέση μ’ εσένα, μισθοδοσία και η νίκη του θά εορταστεί πολύ πιο πανηγυρικά από τη δική σου!
Εκείνος πού καταγελά τον πτωχό και πεινασμένο στρατιώτη καταγελά τον βασιλιά του. Εκείνος πού καταγελά τον πτωχό δυσφημεί τον Πλάστη του. ’Άν ξέρεις ότι ο Δημιουργός του είναι κι ο δικός σου Δημιουργός, Ένας και ο Αυτός, τότε δεν θά τον καταγελάς. ’Άν ξέρεις ότι ο πτωχός άνθρωπος συστρατεύεται στο ίδιο τάγμα όπως εσύ, τότε θά τον σκεπάσεις, θά τον ταΐσεις, θά τον φέρεις πιο κοντά σου, θά τον κάνεις πιο οικείο σου.
“Ω! Παντοδύναμε Κύριε, άπειρη είναι η Σοφία Σου στην Οικονομία της Δημιουργίας Σου! Φώτισέ μας με το 'Άγιο Πνεύμα, ώστε να θαυμάζουμε τη Θεία αυτή Οικονομία και ν' αντικρίζουμε όλα τα πλάσματά Σου με σεβασμό κι αγάπη, βλέποντάς τα μέσα από Εσένα.
Σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΙΟΥΝΙΟΣ.
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/06/blog-post_613.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ