Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Ἔνα θαῦμα στή Λαύρα τοῦ Κιέβου

 Όταν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου οι Γερμανοί κατέλαβαν το Κίεβο, ο Γερμανός διοικητής της πόλης ήθελε να επισκεφτεί τα παγκοσμίου φήμης Σπήλαια της Λαύρας Κίεβο-Πέχερσκ. Για να γίνει αυτό, βρήκε έναν οδηγό - έναν μοναχό, πρώην κάτοικο αυτού του μοναστηριού.

Ο μοναχός προχώρησε με ένα αναμμένο κερί, ακολουθούμενο από Γερμανούς με ηλεκτρόφωνα. Ο αρχηγός μετέφερε ένα περίστροφο στο χέρι του. Κοντά στο ιερό του Αγίου Σπυρίδωνα Prospernik, ο οποίος πέθανε πριν από 800 χρόνια, σταμάτησε και ρώτησε τι συνέβησαν  σε αυτά τα κειμήλια. Ο μοναχός άρχισε να εξηγεί ότι αυτά είναι τα σώματα ανθρώπων, η άγια ζωή τους τίμησε με την αφθαρσια . Ο διοικητής με τη λαβή του περιστροφου χτυπούσε το χέρι του Μοναχού Σπυρίδωνα. Και τότε συνέβη το ανεξήγητο.

Ξηρό, σκοτεινό από τις αιώνες, το δέρμα ξεσπάει από καρπό του,  το αίμα έσπευσε από την πληγή (ίχνη τριών αποξηραμένων αιματων του είναι ορατά και τώρα στο χέρι του αγίου). Ο αρχηγός έφυγε από τη σπηλιά με τρόμο και πίσω του ολόκληρο το επιτελείο του.

Την επόμενη μέρα στο ραδιόφωνο της πόλης στο γραφείο του γερμανικού διοικητή ανακοίνωσε ότι άνοιξε το Κίεβο-Pechersk Lavra και όσοι το επιθυμούσαν θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτό. Παρόμοιες ανακοινώσεις εμφανίστηκαν σε όλη την πόλη σε πυλώνες και περιφράξεις.

Από τη βιογραφία του Αγίου Kukshi (Velichko) του Ομολογητή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ