Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ἔσπευδε πνευματικά τῷ τρόπω χωρίς μετακίνησιν. Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ Π ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ.

Ο Νίκος Πλουμιστάκης ήταν πνευματικό παιδί του Γέροντα. Άν και τον έπισκεπτόταν τακτικά στον Προφήτη Ηλία και συζητούσαν πολλά ψυχωφελή θέματα είχε τήν ιδέα ότι ο Γέροντας ήταν χαμηλού πνευματικού βεληνεκούς. Και τούτο γιατί ο πατήρ Εύμένιος ουδέποτε κόμπαζε γιά προσωπικές πνευματικές  αναβάσεις, αλλά επαναλάμβανε μυστικά το τού Παύλου: «Ό είμί τού Θεού είμί» (Α' Κορ. ιε' 10).

Μιαν ήμερα κατά τήν επίσκεψή του εκεί βλέπει τον Γέροντα να συνομιλεί με κάποιον πιστό χριστιανό, απόδημο στήν Αμερική, τον Νίκο Καβαλιεράτο. Ό Γέροντας Εύμένιος, με τήν ευγένεια πού τον διέκρινε,  τον σύστησε και στο τέλος της συναντήσεως τον παρακάλεσε νά τον μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στο Ρέθυμνο λέγοντας:
-Πρέπει να γίνετε φίλοι και να συζητάτε πνευματικά θέματα!
Στο αυτοκίνητο κατά τήν μεταφορά ο οδηγός άκουσε τον απόδημο μας στήν Αμερική να τού λέει ότι ήλθε να επισκεφτεί τον Γέροντα στήν Κρήτη, γιατί τού ήταν πολύ υποχρεωμένος. Κάθε φορά πού είχε πρόβλημα εκείνος βρισκόταν κοντά του στήν Αμερική και τον ενίσχυε στα προβλήματα και τις δυσκολίες του.

-Όταν είχα προβλήματα πάντοτε ο Γέροντας ερχόταν και μου συμπαραστεκόταν! Έλεγε.
Ό οδηγός τα έχασε. Δεν πίστευε αυτά πού άκουγε. Γνώριζε ότι ο Γέροντας δεν έλειπε ποτέ από το Μοναστήρι του. Πώς πήγαινε στήν Αμερική και τού συμπαραστεκόταν;
Αργότερα κατάλαβε ότι επέτρεψε ο καλός Θεός να μάθει αυτά τα θαυμαστά, γιά να αντιληφτεί ότι ο Γέροντας δέν ήταν καθόλου μικρού, αλλά άντίθετα ήταν μεγάλου βεληνεκούς. Είχε χαριτωθεί από τον Θεό, και μπορούσε να σπάει το φράγμα τού χωροχρόνου πηγαίνοντας με πνευματικό τρόπο σέ όλα τα σημεία τού κόσμου, για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη πραγματική, αυτήν πού ό ίδιος τήν πληροφορείτο από το Πανάγιο Πνεύμα.ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ Π ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ. ΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΠΟΥΣΙΑ.


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/01/blog-post_927.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ