Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Φάρμακο placebo γιά τήν πανδημία ὁ Οἰκουμενισμός!



Φάρμακο placebo για την πανδημία ο Οικουμενισμός!

Σάββας Ηλιάδης, δάσκαλος-Κιλκίς

Μέσα στην παραζάλη της ενσκηψάσης πανδημίας, δεν μπορούσε να λείψει και η οικουμενιστική ατραξιόν, από γνωστό ορθόδοξο μητροπολίτη της Αμερικής. Δεν υπάρχει ελπίδα πια. Αυτό που είδαμε στο διαδίκτυο με τον Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ, όχι μόνο «βγάζει μάτι», αλλά ξεπερνά κάθε προηγούμενο θρασύτητας και προκλητικότητας απέναντι στην ανοχή του πιστού λαού. 
Δεν φτάνουν τα τόσα που είδαμε μέχρι τώρα, από άλλους συνοδοιπόρους του στην πλάνη και στην αίρεση, τον ξαναείδαμε και αυτόν να συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς, για την πανδημία. Με πολύν αέρα, δίχως καμιά αναστολή ο «άσκοπος» επίσκοπος έκανε την προδοτική κίνηση, αγνοώντας τον πιστό λαό, τους αγίους των οικουμενικών Συνόδων, την Μία Αγία Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία του Χριστού.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για έναν επίσκοπο, που προδίδει την θέση που του ανατέθηκε, να φυλάξει τα ιερά. Τολμάει και εξισώνει την μία, την μυστικώς εν Αγίω Πνεύματι αποκεκαλυμμένη Αλήθεια στους αγίους μας, ναι, την εξισώνει, λέω, με τις πεποιθήσεις, τις φαντασιώσεις, τα ανθρώπινα διανοήματα, τις φιλοσοφικές, μεταφυσικές και άλλων ειδών επινοήσεις κάποιων θρησκευτικών κοινοτήτων, έστω και χριστιανικών λεγομένων και συμπροσεύχεται; Ή μήπως πιστεύει πραγματικά, ότι έτσι θα εισακουστεί η προσευχή του; Δυστυχώς, εγκληματεί κατά της Αληθείας και καθίσταται υπόλογος σ` αυτήν.
Ποιος όμως θα τον θέσει στην θέση του υπολόγου; Ποιος θα εγερθεί από την δεσποτική πολυθρόνα, να του «τραβήξει το αυτί»; Να τον καταγγείλει στα αρμόδια όργανα και να περάσει από δικαστήριο; Ναι, δικαστήριο πνευματικό! Αυτοί, βέβαια, που έχουν άμεση ευθύνη είναι οι λοιποί επίσκοποι της ανά την οικουμένη Ορθοδοξίας. Άπαντες, μηδενός εξαιρουμένου. Διότι αυτός ο επίσκοπος πρόδωσε, όχι εν κρυπτώ, αλλά καταφανώς, την πίστη των Ορθοδόξων.
Η περιουσία της Εκκλησίας μας είναι η πίστη της, η Αλήθεια της. Αυτή δε η Αλήθεια ανήκει σε όλους μας εξ αδιαιρέτου. Όλοι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση απέναντί της. Άρα όλοι μας, αναλόγως της θέσεώς του ο καθένας, οφείλουμε να μιλήσουμε. Πρώτα όμως οι επίσκοποί μας. Όταν σε μια οικογένεια προσβάλλεται η περιουσία της, ένα κτήμα της, μια κατοικία ή κάποιο πολύτιμο πράγμα, που της ανήκει, τότε ανησυχεί όλη η οικογένεια και ξεσηκώνονται όλα τα μέλη, ακόμη και τα πιο αδύναμα, για να δώσουν τον εαυτό τους, ώστε να προστατευτεί το κινδυνευόμενο. Πρώτος όμως και πάνω από όλους σηκώνεται ο πατέρας, ως αρχηγός της οικογένειας, που έχει την φυσική και πνευματική δύναμη και συνεπώς την πρώτη και ανώτερη ευθύνη και μπαίνει μπροστά στις διαδικασίες.
Ακριβώς αυτό πρέπει να γίνει και τώρα από την οικογένεια, που λέγεται Εκκλησία του Χριστού. Όλοι μας έχουμε λόγο και ευθύνη. Όμως εξ αντικειμένου και λόγω της τάξεως, της κατανομής των αξιωμάτων και των δικαιοδοσιών μέσα στην Εκκλησία, για την εύρυθμη λειτουργία της, πρώτοι έχουν χρέος να εγερθούν οι επίσκοποι. Άρα, το ξαναλέω. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Χάνονται ψυχές και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι!
Δεν το καταλαβαίνετε επίσκοποι; Δεν μπορεί να πει κανένας από σας: «Δεν το έκανα εγώ, αυτός το έκανε» και να κατευνάσετε τις συνειδήσεις σας! Ναι, ας μην το έκανες εσύ! Το έκανε αυτός και θα τον ελέγξεις οπωσδήποτε εσύ! Αν δεν το κάνεις, είσαι συνυπεύθυνος επί ίσοις όροις! Ασχέτως, αν δεν ελεγχθείς και δεν τιμωρηθείς από την ανθρώπινη δικαιοσύνη! Η ευθύνη σου παραμένει εις τους αιώνας των αιώνων! Και σε περιμένει η δικαιοσύνη του Θεού! Οφείλουν λοιπόν οι υπεύθυνοι Πατριάρχες, Μητροπολίτες και λοιποί, να τον ανακαλέσουν επειγόντως στην τάξη, με τα ανάλογα επιτίμια.
Αν παραμείνει ατιμώρητος και αυτός, τότε – τι κρίμα! - προστίθεται ένα ακόμη μεγάλο αγκωνάρι στο βαβελιανό οικουμενιστικό κατασκεύασμα, που πάει ακόμη μακρύτερα την δυνατότητα επιστροφής. Αν, παρ` ελπίδα, δεν θεωρείται παράπτωμα, τότε, αλίμονό μας! Τότε παύουν τα λόγια διαπαντός και … Κύριε ελέησον!
Σάββας Ηλιάδης
Δάσκαλος
Κιλκίς, 13-4-2020


http://aktines.blogspot.com/2020/04/placebo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible