Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

«Ἐκεῖνος πού μέ ταπείνωση ὑπομένει τίς συκοφαντίες, ἔφθασε εἰς τήν τελειότητα καί θαυμάζεται ἀκόμη καί ἀπό τούς Ἀγίους Ἀγγέλους»!!!


Αββάς Ισαάκ ο Σύρος (ΣΤ´αιώνας).


Η Εκκλησία μας, εύχεται και θα εύχεται προς τον Θεόν, μέσα από τα λόγια του Προφητάνακτος Δαυίδ, να λυτρώνει τον άνθρωπο από τα θανάσιμα βέλη της συκοφαντίας.
Περί αυτού, οφείλουμε και εμείς να παρακαλούμε τον Θεόν, με τα χαρακτηριστικά λόγια του Ψαλμωδού, από τον 118ο Ψαλμό, τον περίφημο Άμωμο: «Λύτρωσαί με από συκοφαντίας ανθρώπων και φυλάξω τας εντολάς Σου» (Ψαλμός ΡΙΗ’,134)!!!
Σε εξαιρετικές, όμως, περιπτώσεις ανθρώπων, που έχουν φθάσει σε πολύ μεγάλα μέτρα αρετής, επιτρέπει ο Θεός, την δοκιμασία και μέσα από αυτόν τον φοβερό πειρασμό της συκοφαντίας, για να λάμψει ακόμη περισσότερο η αρετή τους και να ομοιάσουν και σ’ αυτό το ύψιστο πνευματικό επίπεδο (όσο, βέβαια, είναι δυνατόν στον άνθρωπο), στον Κατασυκοφαντηθέντα Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν, που οι βλάσφημες συκοφαντίες των εχθρών Του, Τον ωδήγησαν, στο να πάθη ως Άνθρωπος, επί του φοβερού ξύλου του Σταυρού!!!
Αυτοί, βέβαια, οι εξαιρετικοί άνθρωποι, επειδή έφθασαν στην τελειότητα, κατατάσσονται από τον Δικαιοκρίτην Θεόν, εις την τάξιν των Μεγαλομαρτύρων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible