Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης – Οἱ λαϊκοί ὡ συνεργάτες τῶν εὐλαβῶν κληρικῶν στά ἔσχατα χρόνια.

 

ομιλεί ο Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης

«Μιμηταί μου γίνεσθαι». Ας μείνουμε λίγο σ’ αυτό για να πούμε και κάποια επίκαιρα σε σχέση με αυτά που ζούμε αυτές τις ημέρες, όπου απ’ ότι φαίνεται οι Χριστιανοί πάλι θα δοκιμαστούμε. Δοκιμαστήκαμε ήδη και θα ξαναδοκιμαστούμε… Και όπως μας λέει και η Αγία Γραφή τα πράγματα θα πηγαίνουνε όχι καλύτερα από πνευματική άποψη αλλά χειρότερα. Όλο και περισσότερο ο κόσμος θα χάνει την πίστη. Θα αποχριστιανίζεται και θα αποϊεροποιείται. ‘Όλο αυτό που γίνεται τώρα με την μασκοφορία που την επέβαλαν μέσα στις Εκκλησίες, δεν είναι παρά μια προσπάθεια να γελοιοποιηθεί το Μυστήριο της Εκκλησίας. Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, της Θείας Λειτουργίας. Να γελοιοποιηθούν οι πιστοί. Να γελοιοποιηθεί όλος αυτός ο θεσμός, όλο αυτό το οικοδόμημα το πνευματικό.

Αλλά βεβαίως οι Χριστιανοί οι αληθινοί δεν υποκύπτουν και δεν θα υποκύψουν. Η Εκκλησία θα συνεχίσει να υπάρχει και δεν θα αυτογελοιοποιηθούμε επειδή κάποιοι το θέλουν. Αλλά χρειάζεται όλοι να συνεργαστούμε. Όχι μόνο οι ευλαβείς κληρικοί. Και οι απλοί πιστοί. Να στηρίζουνε οι μεν τους δε και όλοι να είμαστε ένα σώμα.

Γι’ αυτό έλεγε και ο μακαριστός π Αυγουστίνος ο Καντιώτης, Επίσκοπος Φλωρίνης, και είναι γραμμένα σε ένα βιβλίο του «Οι Χριστιανοί στους εσχάτους καιρούς». Έλεγε στους λαϊκούς, στους απλούς πιστούς, δεν σας θεωρώ ακροατάς αλλά συναγωνιστάς. Γιατί η Εκκλησία είναι κλήρος και λαός, δεν είναι μόνο κλήρος. Έχετε, έλεγε ο μακαριστός π. Αυγουστίνος, κάποιο ενδιαφέρον θρησκευτικό που είναι σπάνιο πράγμα σήμερα και αισθάνεσθε έναν πόνο για τα εκκλησιαστικά πράγματα. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να σας ανακοινώσω τα εξής αναγκαία: Ως στρατιώται Χριστού, ως πιστά τέκνα της Εκκλησίας, δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τα εκκλησιαστικά θέματα, αλλά να δείχνουμε ζωηρό ενδιαφέρον για την Εκκλησία του Χριστού. Πρέπει οι Χριστιανοί να είναι αγωνισταί. Και όταν λέμε να είναι αγωνισταί, δεν εννοούμε να πάρουν ρόπαλα, τουφέκια καραμπίνες, όπλα. Όχι. Μακριά αυτά από εμάς. Χρειαζόμεθα όπλα πνευματικά και πνευματικά μας όπλα είναι ο λόγος του Θεού. Οφείλει ο Χριστιανός να γνωρίζει τον λόγο του Θεού. Να γνωρίζει την Πίστη του. Και άλλο πνευματικό όπλο είναι η διαμαρτυρία μας. Οφείλει να διαμαρτύρεται και ο απλός πιστός. Μην περιμένει «μπροστάρηδες», όπως λέει, κάποιους κληρικούς να μπουν μπροστά. Και συ ο απλός πιστός οφείλεις να διαμαρτυρηθείς.

Να, σήμερα γιορτάζουμε τους 10 Αγίους Μάρτυρες οι οποίοι άθλησαν και μαρτύρησαν για την εικόνα του Σωτήρος Χριστού. Στον καιρό της εικονομαχίας πήγε εκεί ο αξιωματικός να κατεβάσει την εικόνα του Χριστού που ήταν πάνω από μία πύλη της Κωνσταντινουπόλεως. Και αυτοί αντιστάθηκαν και τράβηξαν τη σκάλα στην οποία είχε ανεβεί ο αξιωματικός για να τον εμποδίσουν. Με τον τρόπο τους αντιστάθηκαν οι άνθρωποι. Βέβαια αυτός έπεσε κάτω, τραυματίστηκε θανάσιμα, Αυτοί αγίασαν όμως. Μαρτύρησαν και αγίασαν.

Είναι λοιπόν ο λόγος του Θεού όπλο πραγματικό. Είναι η διαμαρτυρία μας. Είναι οι φωνές μας. Το «αίσχος». Και μόνο «αίσχος» να φωνάξεις είναι σπουδαίο πράγμα, γιατί γίνονται πράγματα για τα οποία αξίζουνε να φωνάξει κανείς «αίσχος». Όλο αυτό το κλίμα το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε που είναι το φραγγέλιο του Ιησού Χριστού το οποίο θα πρέπει να υψώσουμε διαμαρτυρόμενοι για την αθλία κατάσταση της κοινωνίας.

Στα μαρτυρολόγια μένουμε κατάπληκτοι βλέποντας την ανδρεία των Χριστιανών. Εμφανίζονταν μπροστά στους αυτοκράτορες και τους τυράννους και φωνάζανε «αίσχος, ντροπή σας απάνθρωποι και σκληροί». Διαμαρτύροντο για την σκληρότητά τους. Τους πιάνανε και αυτούς και τους βασανίζανε. Τέτοιοι ζωντανοί Χριστιανοί ήταν εκείνοι.

Έχουν σύστημα οι άθεοι να γκρεμίσουν την Εκκλησία τους Χριστού. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα ιερά και τα όσια. Να μην αναπαυόμεθα στο «έχει ο Θεός» και στο «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής». Όντως. Οι πύλες του Άδη δεν θα καταντροπιάσουν την Εκκλησία, δεν θα Την γκρεμίσουν ολοκληρωτικά, αλλά βλέπουμε πως ο διάβολος συνεχώς κερδίζει έδαφος και κλέβει ψυχές.

Ασφαλώς δεν θα σβήσει η Εκκλησία αλλά μπορεί να σβήσει από την Ελλάδα. Να σβήσουν Τοπικές Εκκλησίες όπως έσβησε και από την Μικρά Ασία. Πού είναι η Εκκλησία της Μικράς Ασίας; Πού είναι οι 50 Μητροπόλεις Της; Πού είναι οι Ναοί Της; Πού είναι τα Μοναστήρια Της; Πού είναι τα πρσκυνήματά Της; Πού είναι τα Λείψανά Της; Που;

Έχει πολύ δίκιο ο μακαριστός π. Αυγουστίνος. Κάπου θα υπάρχει Εκκλησία μέχρι την συντέλεια, μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, αλλά πού θα υπάρχει; Μήπως θα υπάρχει στην Αμερική; Μήπως στην Αφρική; Οφείλουμε κι εμείς εδώ να αγωνιστούμε.

Έλεγε κάτι φοβερό ο π. Αυγουστίνος. Πριν περίπου 40 χρόνια έλεγε ότι μετά από 40-50 χρόνια δεν θα υπάρχει Ορθόδοξη Ελλάδα και Ορθόδοξος Χριστιανός στην Ελλάδα. Και σχεδόν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σήμερα, να έχουν απομείνει ελάχιστοι πραγματικά Ορθόδοξοι πιστοί. Άλλους τους έφαγε ο οικουμενισμός. Άλλους τους έφαγε η εκκοσμίκευση. Άλλους τους έφαγε η μεταπατερική θεολογία. Άλλους τους έφαγε ο νεονικολαϊτισμός. Και ψάχνουμε να βρούμε αυθεντικούς πιστούς.

Αν έχετε διάθεση να αγωνιστείτε, λέει ο π. Αυγουστίνος, υπάρχει ελπίς να νικήσουμε. Αν δεν έχετε διάθεση θα μας σαρώσει το κύμα της απιστίας, της αθεΐας και όλων των αιρέσεων.

Εγώ σήμερα-αύριο φεύγω. Γέρος άνθρωπος είμαι αλλά σας προειδοποιώ και σας λέγω: Θα δείτε πολλά δεινά στην Πατρίδα μας. Φοβερότερα απ’ ότι είδαμε εμείς αλλ’ ό,τι κι αν συμβεί, και τ’ άστρα να πέσουν και τα ποτάμια να στερέψουν και τα πάντα να καταστραφούν, ένα θα μείνει, Ιησούς ο Ναζωραίος…

Βίντεο Κύριος Ιησούς Χριστός

Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2020/08/16/π-αυγουστίνος-κα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible