Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μήν δολοφονεῖτε τήν μνήμη τῆς Ἀγίας Φιλοθέης.


σ.σ. Αναρτάται για δεύτερη φορά.

Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω κάτι για το ντοκυμαντέρ «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών», το οποίο δυστυχώς πολυδιαφημίστηκε από Ορθόδοξα ιστολόγια τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν την πρώτη του προβολή.


ΟΥΝΕΣΚΟ λοιπόν. Η ΟΥΝΕΣΚΟ ή αλλιώς «Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών», όπως λέει και το όνομά της, υπάγεται στον θηριώδη πολυκέφαλο παγκόσμιο Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος εργάζεται πυρετωδώς για τον Ένα Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο. Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει το καμπανάκι. Πόσο δύσκολο είναι να θέσει κανείς τον εξής προβληματισμό: είναι δυνατόν ο ΟΗΕ που εργάζεται για την παγκοσμιοποίηση να ενδιαφέρεται για την Ορθοδοξία; Για την Ορθοδοξία ενδιαφέρεται ή για τον Οικουμενισμό; Απ’ ότι φαίνεται όμως είναι δύσκολο για πολλούς ακόμη και αυτόν τον προβληματισμό να κάνουν!

Άντε τώρα να πεις σε αυτούς να ψάξουν λίγο και για την ΟΥΝΕΣΚΟ. Τι είναι η ΟΥΝΕΣΚΟ; Η ΟΥΝΕΣΚΟ λέει ΕΔΩ, «…επιδιώκει την εδραίωση της ειρήνης μέσα από την διεθνή συνεργασία στην εκπαίδευση, τις επιστήμες και τον πολιτισμό. Τα προγράμματα της ΟΥΝΕΣΚΟ συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, όπως καθορίστηκαν στην Ατζέντα 2030 που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2015.»

Εύγε λοιπόν Ορθόδοξε ιστολόγε, μόλις διαφήμισες ένα πρόγραμμα της ΟΥΝΕΣΚΟ για την επίτευξη των στόχων της Αντζέντας 2030.

Αλλά και για ποια «ειρήνη» μας μιλάει η ΟΥΝΕΣΚΟ; Μήπως για την εν Χριστώ ειρήνη; Ούτως ή άλλως, ντοκυμαντέρ για την ζωή μίας Αγίας της Εκκλησίας μας προβάλλει, αλλιώς δεν θα ρωτούσαμε. Γράφει λοιπόν για την ειρήνη: «Η ειρήνη πρέπει να βασίζεται στον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση. Η ειρήνη πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στην πνευματική (intellectual) και ηθική αλληλεγγύη της ανθρωπότητας.»

Η γνωστή τυπικολογία και ηθικολογία, ο άθεος διανοούμενος ουμανισμός της Δύσης. Πάμε και στους 2 οργανισμούς που στήριξαν το ντοκυμαντέρ.

Η «Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την ΟΥΝΕΣΚΟ» τί είναι; Είναι απλά το μαγαζί της ΟΥΝΕΣΚΟ σε εθνικό επίπεδο. Γράφει: «Η UNESCO, βάσει του Άρθρου VII του Καταστατικού της, είναι ο μοναδικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO. Οι Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO είναι εθνικοί φορείς που έχουν συσταθεί για τη διάχυση των προγραμμάτων και των προτεραιοτήτων του Οργανισμού. Σήμερα ο Οργανισμός αριθμεί 199 Εθνικές Επιτροπές παγκοσμίως.»

Το «Κέντρο ΟΥΝΕΣΚΟ για τις γυναίκες και την ειρήνη στα Βαλκάνια» τί είναι; Είναι μία διεθνής ΜΚΟ η οποία συνεργάζεται με τον οργανισμό Anna Lindh Foundation, κεντρικό μήνυμα του οποίου είναι η «ανοιχτή κοινωνία». Γράφει: «υπάρχουμε για να οικοδομήσουμε πιο συμπονετικές και ανθεκτικές κοινωνίες δίχως αποκλεισμούς, για την καταπολέμηση της αναπτυσσόμενης πόλωσης και της δυσπιστίας».

Η αποστολή της ΜΚΟ Κέντρο ΟΥΝΕΣΚΟ για τις γυναίκες είναι «η οικοδόμηση της κουλτούρας της ειρήνης και της προόδου των γυναικών» Οι δε στόχοι του είναι περιληπτικά, η δημιουργία δεσμών φιλίας και κατανόησης μεταξύ των γυναικών στις χώρες της περιοχής που εργάζεται η ΜΚΟ μέσω συνεργασίας σε κοινά προγράμματα και δραστηριότητες· ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών και η ενθάρρυνση στην ανέλιξή τους· η υποστήριξη στην υλοποίηση στρατηγικών της ΟΥΝΕΣΚΟ για την διατήρηση της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

(Παρένθεση: Όπως βλέπετε, εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, θα τα κάνει όλα για εμάς ο ΟΗΕς)

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω είναι κατανοητό γιατί διαφήμισαν την Αγία Φιλοθέη με τον παρακάτω τρόπο:

ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Και η σκηνοθέτης Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού σχολίασε στην Εφημερίδα των Συντακτών που ολόχαρα μετέδωσε το γεγονός με τον αριστερόστροφο τίτλο «Η Αγία Φιλοθέη ήταν μια επαναστάτρια»:

«Δεν θέλω ποτέ ο αγώνας να τελειώνει με τις ταινίες μου. Εξάλλου η τέχνη είναι ο τρόπος να συνεχιστεί η ζωή. Με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO είχαμε συνεργαστεί στη «Φιλάνθρωπο ειρήνη», το αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ με τον Νέλσον Μαντέλα. Η ιστορία της Αγίας Φιλοθέης και οι αγώνες της αντανακλούν αξίες για τις οποίες αγωνίζεται η UNESCO. Οπότε και θα συνεργαστούμε ξανά, για να οργανώσουμε δράσεις προκειμένου να αποτελέσει το παράδειγμά της έμπνευση για το σήμερα».

Μετά τον Ιησού Χριστό που Τον είπαν «επαναστάτη», τώρα έκαναν και την Αγία Φιλοθέη «επαναστάτρια», για να φτιάξουν «κοινωνικά πρότυπα» στα μέτρα τους, συγκρίσιμα με τους Νέλσον Μαντέλιδες και όποιους άλλους για τον ψευτοενωμένο κόσμο τους, και για να γράψει η Εφ. των Συντακτών για την Αγία Φιλοθέη: «Είχε πρότυπό της τα κοινόβια της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας του 1ου αιώνα, τις πρώτες κομμούνες της Ιστορίας.»!

Δεν είναι όμως το πρόβλημα αυτοί, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΥΞΟΡΘΟΔΟΞΕ, που κλέβουν και κακοποιούν τους Αγίους κάτω από την μύτη σου κι εσύ τους διαφημίζεις.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, μια ιδέα, μια εικόνα, μια ανάμνηση, ΚΑΤΙ, για το πως είναι οι Άγιοι της Ορθοδοξίας.

ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΛΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ

Γράφει ο Φώτης Κόντογλου για την Αγία Φιλοθέη.

«Τὴν Ἀκολουθία της τὴν ἔγραψε κάποιος σοφὸς καὶ εὐλαβὴς ἄνθρωπος Ἱέραξ λεγόμενος. Ἀνάμεσα στὰ ὡραῖα ἐγκώμια εἶναι καὶ τοῦτο:

«Δαυῒδ γὰρ τὸ πρᾶον ἔσχες

καὶ Σολομῶντος, σεμνή, τὴν σοφίαν,

Σαμψῶν τὴν ἀνδρείαν,

καὶ Ἀβραὰμ τὸ φιλόξενον,

ὑπομονήν τε Ἰώβ,

τοῦ Προδρόμου δὲ θείαν ἄσκησιν…».»

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ.

Φαίη.

https://tasthyras.wordpress.com/2021/02/18/μην-δολοφονείτε-την-μνήμη-της-αγίας-φι/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible