Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ἕνα θαυμαστό γεγονός στό Καμπάρε τοῦ ἀνατολικοῦ Κονγκό!


Ένα θαυμαστό γεγονός στο Καμπάρε του ανατολικού Κονγκό!

Ο Θεός με θαυμαστά γεγονότα ανεξήγητα για το ανθρώπινο μυαλό ενεργεί και ενισχύει την πίστη των ανθρώπων. Ένα τέτοιο αξιοθαύμαστο περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, στο χωριό Καμπάρε του Ανατολικού Κονγκό, στο οποίο έχουμε 80 κατηχουμένους και 20 βαπτισμένους Χριστιανούς. Για τις λατρευτικές τους ανάγκες κατασκεύασαν μία χορτοκαλύβα - ναό. Σ’ αυτήν έκαναν τις συναντήσεις τους και για τα κατηχητικά μαθήματα. Δυστυχώς, μία μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τα χωράφια και έκαψε τα μισά σπίτια του χωριού, είχε σαν αποτέλεσμα να κάψει και την χορτοκαλύβα - ναό.
Ο πατήρ Δημήτριος Μοάνζι, που είναι υπεύθυνος για τα χωριά της περιοχής, επισκέφτηκε το Καμπάρε, για να ενισχύσει τους κατοίκους στη δοκιμασία τους. Όταν πήγε στη χορτοκαλύβα, άρχισε να ψάχνει στα αποκαΐδια και τότε διαπίστωσε ότι, ενώ τα πάντα έγιναν στάχτη, μία χάρτινη εικόνα του Χριστού καρφωμένη πάνω σε ένα ξύλο βρέθηκε άθικτη. Κάηκε περιμετρικά και διατηρήθηκε μόνο το πρόσωπό του Χριστού. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε έβλεπε το θαυμαστό αυτό γεγονός και έκθαμβος δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η εικόνα του Χριστού έμεινε άθικτη από τη φωτιά. 
Οι Χριστιανοί μας, γεμάτοι χαρά μετά από αυτό, φρόντισαν για την άμεση κατασκευή μιας πρόχειρης καλύβας - ναού, αυτή την φορά με καλάμια και μουσαμάδες. Ο π. Δημήτριος, πριν την αναχώρηση του, έκανε και την πρώτη Θεία Λειτουργία, για να δοξάσουν τον Θεό για τα θαυμάσιά Του.

*Απόσπασμα από επιστολή του π. Χαρίτωνος, Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Επισκοπής Γκόμα


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/03/blog-post_871.html?m=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible