Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Συνέντευξη Τύπου στό Caravel κατά τῆς ἐλεύσεως τοῦ Πάπα

 

σ.σ. Ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του αιρετικού πάπα στην Ελλάδα θα προσπαθήσω να παρουσιάσω κάποιες εκδηλώσεις που είχαν γίνει το 2001 ενάντια στην θεσμική υποδοχή του πάπα -που θα ερχόταν τότε- εκ μέρους της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ας δούμε πώς προσέγγισαν οι πατέρες το θέμα. Καθώς παρακολουθεί κανείς το βίντεο 20 χρόνια αργότερα, και ενώ κάποιοι πατέρες έχουν ήδη περάσει στην αιωνιότητα, πλημμυρίζει από μελαγχολικά συναισθήματα και σκέψεις για την σημερινή κατάσταση στην Εκκλησία. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Συνέντευξη τύπου των Κληρικών καί Μοναχών που συντόνισαν τις πανελλήνιες αντιδράσεις κατά της θεσμικής και επίσημης εκκλησιαστικής υποδοχής του Πάπα εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2001.

Οι πατέρες εξηγούν τους λόγους και τη θεολογία όπισθεν των αντιδράσεων κατά της ελεύσεως του Πάπα, την οποίαν η επίσημη Διοίκηση της Εκκλησίας «σέρβιρε» ως γεγονός εκκλησιαστικώς και εθνικώς αδιάφορο.

Το ίδιο βράδυ, μετά τη συνέντευξη, έγινε ολονύκτιος αγρυπνία στην Ι.Μ. Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, για την αποτροπή όσων κακών έμελλε να επισωρεύσει η θεολογική και εκκλησιολογική αυτή πτώση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνέντευξη τύπου έλαβαν μέρος και μίλησαν κατά σειρά ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, εκδότης του περιοδικού «Παρακαταθήκη», οι Πρωτοπρεσβύτεροι Καθηγητές π. Γεώργιος Μεταλληνός και π. Θεόδωρος Ζήσης, ο Οσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μἀξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Διονυσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος (τότε) π. Σαράντης Σαράντος, Καθηγητής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

-https://www.youtube.com/watch?v=RqZv8-NrD3Y



https://tasthyras.wordpress.com/2021/07/23/συνέντευξη-τύπου-στο-caravel-κατά-της-ελεύσε/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible