Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Θαυμαστός ὁ Θεός ἐν τοῖς Ἁγίοις Αὐτοῦ-Ἡ ἀποστασία ἀπό τόν Θεό

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ - Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ
*Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε λιτανεία με άγια λείψανα στο Προκόπι Ευβοίας, στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, στην οποία συμμετείχε όλο το χωριό, ενώ είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για τις λιτανείες.

Σε λίγες ώρες ξέσπασε έντονη βροχόπτωση τα ξημερώματα σβήνοντας τις εστίες της φωτιάς κοντά στο χωριό. Τώρα, ξανά ηλιοφάνεια.
Τα εφόδια που μας δίνει η Εκκλησία μας πρέπει να τα χρησιμοποιούμε. Η πίστη μας είναι ζωντανή.
Να προσεύχεσθε αδελφοί μου να ξυπνήσουμε κι εμείς οι Ιερείς και οι Αρχιερείς μας από τον λήθαργο της ολιγοπιστίας και της εκκοσμίκευσης.


Πηγή π. Γεώργιος Χριστοδούλου


*Να σημειωθεί ότι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης Άμεσα στο Προκόπι https://www.dailymotion.com/video/x83817f?fbclid=IwAR2zQthLeTBgE_qiUjzAYxY8m1yAcenZg9Dr7OCXyfaUWuVg-vrIHqdGdEk

Σχόλιο ιστολογίου Τι είπατε κύριοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ''άρχοντες'', ότι απαγορεύονται οι λιτανείες με την επιβολή προστίμων και επιτιμίων? Δεν όφειλε η διοικούσα εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος να δώσουν αμέσως εντολή σε όλη την επικράτεια να αρχίσουν οι λιτανείες για να σβήσουν οι πυρκαγιές παντού σε όλη τη χώρα?

Είναι προφανές ότι το συνάθροισμα των πολλών ήδη πνευματικά ''σβηστών'' εκκλησιών, η υποταγή στους ανόμους πολιτικούς και η υπακοή σε αμαρτωλές και ανούσιες εντολές της διοικούσης εκκλησίας και η γενικότερη αποστασία κλήρου, αρχόντων και λαού δεν θα αποδώσει τίποτα χρήσιμο στους Ορθοδόξους. Αλλά αντίθετα θα τους παρασύρει σε πνευματική θολούρα μέχρι να δώσει ο Κύριος λύση. Στις ημέρες μας η πτώση των δήθεν "εκκλησιών" και της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα βάθη, εφ’ όσον ήδη δημιουργούνται γέφυρες μεταξύ μασόνων, Χριστομάχων, αιρετικών, άθεων, καμπαλιστών, αποκρυφιστών, αφορισμένων και εκμοντερνισμένων Οικουμενιστών Χριστιανών. Αυτό μόνο δεινά θα επιφέρει στην πατρίδα μας.

Έρχεται το Πάσχα του καλοκαιριού των Ορθοδόξων. Η μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή ο Δεκαπενταύγουστος. Ενώ οι παραλίες, οι ταβέρνες, οι καφετέριες, τα μπιτς μπαρ, τα μέσα μεταφοράς, είναι γεμάτα από κόσμο θα ισχύσουν και για την λιτανεία του επιταφίου της Παναγίας μας χωρίς μάσκες, τα ίδια μέτρα και σταθμά, ή θα ισχύσει πάλι ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Καίσαρι?

1. https://www.naftemporiki.gr/story/1750825/prostimo-kai-parembasi-eisaggelea-gia-litaneia-tin-kozani 2. https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/dekapentaygoystos-2020-me-maskes-kai-choris-litaneies-i-koimisi-tis-theotokoy-fek/ 3. https://www.liberal.gr/news/bima-piso-apo-ekklisia-gia-ta-theofaneia-choris-litaneies-alla-me-arithmo-piston-stous-naous/347141 4.https://orthodoxostypos.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4/ 5. https://orthodoxia.online/ekklisia/mataionetai-litaneia-stin-mitropoli-ierapytnis-kai-siteias/ 6. https://www.tanea.gr/2020/08/07/greece/koronaios-apagoreyontai-oi-litaneies-enopsei-dekapentaygoustou-kai-oi-orthioi-sta-mpar/



''Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος η ένας Ηγούμενος να κάνει ότι θέλει. Φωτίζει ο Θεός τον έναν Ιεράρχη η προϊστάμενο για το ένα θέμα, τον άλλο για το άλλο. Βλέπεις, και οι τέσσερεις Ευαγγελιστές συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Έτσι και εδώ λέει την γνώμη του ο καθένας, και όταν υπάρχει αντίθετη γνώμη, καταχωρίζεται στα πρακτικά. Γιατί, όταν πρόκειται για μια απόφαση αντίθετη με τις εντολές του Ευαγγελίου και ένας δεν συμφωνεί, αν δεν ζητήσει να καταχωριστή η γνώμη του, θα φαίνεται ότι συμφωνεί. Αν δεν συμφωνεί και υπογράψει, χωρίς να καταχωριστή η γνώμη του, κάνει κακό και φέρει ευθύνη, είναι ένοχος. Ενώ, αν πει την γνώμη του, και η πλειοψηφία να είναι αντίθετη, αυτός είναι εντάξει απέναντι στον Θεό. Αν στην Εκκλησία δεν λειτουργεί σωστά η Σύνοδος ή στα Μοναστήρια ή Σύναξη, τότε, ενώ μιλούμε για ορθόδοξο πνεύμα, έχουμε παπικό."
Άγιος Παΐσιος


Θαύμα με κατάσβεση φωτιάς

Το 1945, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα δάση της Ιεράς Μονής των Ιβήρων. Ο άνεμος έπνεε δυνατός και η φωτιά μέσα σε λίγες ώρες έφθασε στην κορυφογραμμή που συνορεύουν τα Μοναστήρια Ιβήρων, Φιλοθέου και Ξηροποτάμου με το δικό μας δάσος (της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας). Όλοι πιστεύανε ότι τα δάση θα καταστραφούν. Οι αδελφοί του Μοναστηριού μας, ειδοποιήθηκαν έγκαιρα και τρέξανε στον τόπο της πυρκαγιάς. Τότε οι αδελφοί ιερομόναχοι Νεόφυτος και Παντελεήμων, κινούμενοι από τη μεγάλη ευλάβεια που είχαν στο Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, το πήρανε μαζί τους. Κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει στην πυρκαγιά, γιατί ήταν φόβος να περικυκλωθεί από τη μανιασμένη φωτιά. Παρ' όλα αυτά, ω των Θαυμάτων Σου Χριστέ Βασιλεύ! Μόλις πλησιάσανε οι αδελφοί με τα Άγια Λείψανα μπροστά από τη φωτιά, αμέσως η φωτιά έκοψε το δρόμο και μέχρις ότου οι ιερείς τελειώσουν τον Αγιασμό και τον Παρακλητικό Κανόνα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, η πυρκαγιά είχε τελείως σβήσει, σε μεγάλη έκπληξη των πατέρων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.


Πηγή: Χαρ. Βασιλόπουλου, Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, έκδοσις «Ορθόδοξος Τύπος», Αθήνα 1999, σσ. 42-45


Με σεβασμό και πόνο προς τους αδελφούς μας που έχασαν τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible