Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Τό ἀπεγνωσμένο βῆμα καί ἡ ζωοποιός δύναμη τῆς Μετάληψης. Εἰρήνη Κριχέλι

«Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ φάγητε τὴν Σάρκα τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε Αὐτοῦ τὸ Αἷμα, οὐκ ἔχετε ζωὴν ἐν ἑαυτοῖς» (Ιω.6:53).

Αυτή την ιστορία για τη θαυματουργή βοήθεια της Μετάληψης μου την αφηγήθηκε μια πιστή γυναίκα που συμμετείχε άμεσα η ίδια σε σωτηρία βρέφους.

«Η μικρότερη αδελφή μου είχε πολύ δύσκολη πρώτη εγκυμοσύνη, που κατέληξε σε πρόωρη γέννα, τον όγδοο μήνα, και το βρέφος παραλίγο να πέθαινε. Το βρέφος ζύγιζε μόλις 1 κιλό και 600 γραμμάρια. Το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα. Αυτό είχε συμβεί στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, τότε που δεν υπήρχαν καλές συνθήκες για τα πρόωρα μωρά. Παντού βασίλευε ασυδοσία. Ακόμα και στις μαιευτικές κλινικές. Για κάθε μέρα παραμονής του βρέφους σε μια τέτοια κλινική ζητούσαν πολλά λεφτά, τα οποία η αδελφή μου απλώς δεν τα διέθετε.

Το μωρό γεννήθηκε πολύ αδύναμο, με διάφορα προβλήματα. Είχαμε σκοπό να καλέσουμε ιερέα, έτσι ώστε να βαπτίσουμε το μωρό εδώ, στη μαιευτική κλινική, αλλά οι γιατροί δε μας το επέτρεπαν. Καταφέραμε με μεγάλες δυσκολίες να πείσουμε τον εφημερεύοντα γιατρό να επιτρέψει σε ιερέα την είσοδό του στην πτέρυγα. Έτσι, βαπτίσαμε το μωρό και του δώσαμε το όνομα Σάββας, προς τιμήν του Αγίου Σάββα Στοροζέβσκιϊ.

Όμως, το μωρό έσβηνε. Δεν έπαιρνε βάρος, ήταν πολύ αδύναμο, δεν αντιδρούσε σχεδόν σε τίποτα. Οι γιατροί απέφευγαν να μας κοιτάξουν στα μάτια, όταν τους ρωτούσαμε για την κατάσταση του βρέφους. Είχαμε καταλάβει ότι οι γιατροί δεν ήλπιζαν ότι θα επιζήσει.

Οι γιατροί απέφευγαν να μας κοιτάξουν στα μάτια, όταν τους ρωτούσαμε για την κατάσταση του βρέφους

Θελήσαμε να καλέσουμε ιερέα για να μεταλάβει το μωρό και να εναποθέσουμε τα πάντα στο θέλημα του Θεού. Αλλά, δε χωρούσε ούτε συζήτηση περί αυτού! Τόση προσπάθεια χρειάστηκε για να πείσουμε το γιατρό να βαπτίσουμε το μωρό! Τότε εγώ, πιστεύοντας στη ζωοποιό δύναμη της Μετάληψης, αποφάσισα να κάνω το τελευταίο απεγνωσμένο βήμα: τύλιξα το μωρό σε μαντήλι (ήταν πολύ μικρός), τον «έκλεψα» και τον πήγα στην εκκλησία. Η Θεία Λειτουργία βρισκόταν σε εξέλιξη. Οι ενορίτες που με ήξεραν, άρχισαν να με ρωτούν, ποιανού ήταν το μωρό. Τους τα είπα όλα και, αμέσως, όλη η εκκλησία προσευχόταν για το βρέφος. Το νεογέννητο μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων και επιστρέψαμε αισίως στην κλινική. Εκεί δεν είχαν καταλάβει την απουσία του μωρού. Εκείνα τα χρόνια, γενικώς, δεν πρόσεχαν και πολύ τα νεογέννητα. Την επόμενη μέρα το δέρμα του μωρού άρχισε να παίρνει κανονικό χρώμα, καθώς νωρίτερα είχε μπλε απόχρωση. Το μωρό άρχισε να παίρνει βάρος και να ζωντανεύει στα μάτια μας.

Επιβίωσε ο Σάββας μας!

Τώρα είναι πια μεγάλο παιδί και ξέρει καλά την ιστορία της γέννησής του και γνωρίζει Ποιος τον έσωσε!»

Για τη ζωοποιό δύναμη των Αγίων Αχράντων Μυστηρίων ξέρουν και στην δική μας οικογένεια. Είχα γράψει, μια άλλη φορά, για το πώς η Θεία Μετάληψη είχε σώσει την τότε νεογέννητη πεθερά μου από το θάνατο, όταν είχε αρρωστήσει βαριά. Η μαμά της, μια πιστή γυναίκα, που και στα Σοβιετικά χρόνια εκκλησιαζόταν, όταν είδε ότι η κόρη της όλο και χειροτέρευε και δεν υπήρχε βοήθεια από τους γιατρούς, πήγε το μισοπεθαμένο μωρό για Μετάληψη. Μετά τη Μετάληψη, το κορίτσι γρήγορα άρχισε να αναρρώνει. Και αργότερα, για όλη της τη ζωή, σχεδόν μέχρι το θάνατό της, η πεθερά μου σπάνια αρρώσταινε.

Η ίδια έχω κατ΄ επανάληψη πειστεί για τη δύναμη της Θείας Μετάληψης, που είναι ιδιαιτέρως ευεργετική για τα μωρά. Ο γιος μου, που μεταλάβαινε από την ηλικία των τριών μηνών, όσο ήταν πολύ μικρός, μετά τη Μετάληψη, κοιμόταν μέχρι το μεσημέρι. Δεν ξυπνούσε ούτε ζητούσε φαγητό και όλη την ημέρα ήταν πολύ ήσυχος. Πράγματι, τα Άγια Δώρα τον έθρεφαν καλύτερα από οποιοδήποτε φαγητό!

Η Μετάληψη βοηθάει σε περιστάσεις απόγνωσης. Η μαμά μιας φίλης μου είχε αρρωστήσει βαριά. Οι εξετάσεις έδειξαν θρόμβο στην καρδιά. Η φίλη μου και οι τέσσερις αδελφές της πήγαν στην εκκλησία. Προσευχήθηκαν για τη μαμά τους και αποφάσισαν να ζητήσουν από τον ιερέα να πάει στο νοσοκομείο και να την κοινωνήσει. Η μαμά τους μετάλαβε στο θάλαμο του νοσοκομείου. Μετά από δύο βδομάδες, η επαναληπτική εξέταση έδειξε ότι ο θρόμβος δεν υπήρχε!

Πράγματι, το Άγιο Πνεύμα μέσω των Αχράντων Μυστηρίων κάνει τα αδύνατα δυνατά!

Το Άγιο Πνεύμα μέσω των Αχράντων Μυστηρίων κάνει τα αδύνατα δυνατά!

«Οἱ Χριστιανοὶ τὸ ἐπουράνιον πῦρ ἐκεῖνο ἔχουσι βρῶσιν, ἐκεῖνο αὐτοῖς ἐστιν

ἀνάπαυσις, ἐκεῖνο καθαρίζει καὶ πλύνει καὶ ἁγιάζει αὐτῶν τὴν καρδίαν, ἐκεῖνο φέρει

αὐτοὺς εἰς αὔξησιν, ἐκεῖνο αὐτοῖς ἐστιν ἀὴρ καὶ ζωή».

Αυτό το απόφθεγμα του Οσίου Μακαρίου του Μεγάλου εξηγεί, καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, τι είναι η Μετάληψη και ποια είναι η επίδρασή της στον άνθρωπο.


Ειρήνη Κριχέλι

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα



Pravoslavie.ru



10/12/2021
https://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/10/blog-post_495.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible