Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Θαυμαστό γεγονός μέ τόν πατέρα Ἀρσένιο Μπόκα


ΘΑΥΜΑΣΤΌ ΓΕΓΟΝΌΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΑΡΣΈΝΙΟ ΜΠΟΚΑ.

Ένα θαύμα του πατέρα Αρσένιο μετά θάνατον
- Πόσο καιρό μείνατε με τον πατέρα Αρσένιο;
- περίπου ένα χρόνο, μετά τον συνέλαβαν. Αργότερα συνέλαβαν και εμάς, εμένα και άλλους πέντε μοναχούς, γιατί δεν θέλαμε να φύγουμε από το μοναστήρι και μας θεωρούσαν «μυστικιστές ταραχοποιούς». - Ξέρεις πώς συνελήφθη ο πατέρας Αρσένι;
- Ήρθαν μια μέρα πέντε ασφαλίτες και ένας εισαγγελέας. Όμως ο Πατέρας ήξερε από πριν ότι θα έρθουν να τον πάρουν, ότι αυτό ήταν το δώρο του. Και όταν έφτασαν εκεί, ο πατέρας Αρσένι τους χαιρέτησε: «Λοιπόν, ξέρω γιατί ήρθατε, αλλά πηγαίνετε σπίτι, γιατί αν δει ο κόσμος ότι με παίρνετε, θα σας πετάξουν με πέτρες. Θα έρθω μόνος μου αύριο το πρωί». Δεν είπαν τίποτα, έφυγαν με τα μάτια στο έδαφος.
– Τον φοβόντουσαν;
- Μάλλον όχι. Φοβόντουσαν όμως την εξέγερση του λαού, γιατί ήταν στην αρχή του τρόμου, γύρω στο '48, όταν δεν ήταν ακόμη γνωστό πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος και άκουγες ήδη για τους παρτιζάνους στα βουνά. Και ο Πατέρας ήταν σε επαφή με τους παρτιζάνους, τους οποίους βοήθησε και ομολόγησε. Ίσως και οι σεκιούριτι να φοβούνταν τους παρτιζάνους.
- Είδατε ξανά τον πατέρα Αρσένι αργότερα;
- Ναι, πάντα, μέχρι το τέλος. Αφού βγήκε από τη φυλακή, ο Πατέρας τέθηκε υπό την προστασία του Πατριάρχη Ιουστινιανού... Πήγε στο Ησυχαστήριο των Μητέρων και εκεί τον ξαναείδα για πρώτη φορά μετά τη φυλακή. Και, μιλώντας με την αγιότητά του, μου είπε στο τραπέζι: «Πήγαινε σπίτι σου, στα Φαγάρας και θά μίλα άσχημα. Αν δεν μιλάς άσχημα για μένα, δεν έχεις καμία σχέση μαζί μου!». Τον ρώτησα τι να πω. Κι εκείνος: «Άσε το, θα σου κόψει το κεφάλι». Θέλω να πω, ήθελε να πει ότι όλοι ξέρουμε να μιλάμε. Δεν είπα τίποτα, αλλά δεν το έκανα.
- Και τι είπε την επόμενη φορά που θα δεις; - Picta, και όταν άνοιξα την πόρτα μου είπε: «Σου είπα να μην ξανάρθεις σε μένα αν δεν πεις άσχημα». Στο οποίο απάντησα: «Λοιπόν, αν σου έλεγα άσχημα, πάτερ, δεν θα με έβλεπες πια». "Γιατί;" «Ο κόσμος θά μου έσπαγε το κεφάλι». Και γέλασε.
- Γιατί σε έβαλε σε αυτό το τεστ;
- Σκέφτομαι για δύο λόγους: για να δω πώς νιώθει ο κόσμος, αν τον υπερασπίζεται, αν του λένε ότι του λένε άσχημα... Και μετά, για να δούμε αν κρίνουν ακόμα σωστά μετά τη φυλακή.
- Έχετε βιώσει κάποιες θαυμάσιες πράξεις ως αποτέλεσμα της πνευματικής δύναμης του Πατέρα;
- Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν μπορώ να τα πω, γιατί ο κόσμος δεν θα τους καταλάβαινε. Μου είπε μια φορά: «Έλα σε μένα, θα σου δώσω συμβουλές, αλλά περιμένεις και θαύματα. Να ξέρεις ότι θα σε βοηθήσω περισσότερο αφού πάω στον Κύριο, παρά τώρα». Και είχε δίκιο. Πάντα ένιωθα τη βοήθειά του μετά το θάνατό του. Και έζησα ένα θαύμα, πριν από τρία χρόνια. Πήγα στην ετήσια λειτουργία στον Πατέρα στο μοναστήρι Πρίσλοπ. Δεν είχα πάει ποτέ πριν, και είπα ότι θα πάω να υπηρετήσω μέχρι να πεθάνω. Ηταν πολυ ομορφα. Γύρω στις τέσσερις μετά το δείπνο, πήγα κατευθείαν στο Βουκουρέστι, με κάποιον σε ένα αυτοκίνητο. Μόνο εγώ και ο οδηγός. Αλλά σε όλη τη διαδρομή ένιωθα ότι ήταν κάποιος άλλος στο αυτοκίνητο δίπλα μας, στο πίσω κάθισμα. Και, αλήθεια σας λέω, το αυτοκίνητο δεν ήρθε στη γη μέχρι εδώ, στο Barcanesti.
- Τι εννοείς; - Έπλεε... Έφτασα σε τρεις ώρες,  ενώ θέλω οκτώ ώρες. Στο δρόμο συναντήσαμε μποτιλιάρισμα, ατυχήματα, αλλά δεν σταματήσαμε, τα ξεπεράσαμε όλα, σαν από τον αέρα. Κοιτούσα τον άντρα που οδηγούσε και αναρωτιόμουν γιατί έτρεχε .Δεν είπε τίποτα, ούτε κι εγώ. Ήταν σαν να φοβόμασταν να μιλήσουμε. Όταν φτάσαμε κοντά στο μοναστήρι, εδώ, άρχισε να ακούγεται το αυτοκίνητο να πηγαίνει στο έδαφος. Και ο οδηγός είπε: «Το αμάξι μας είναι στο έδαφος». Τον ρώτησα: «Πώς ένιωσες φίλε;». Και εκείνος: «Ένιωσα κάποιον πίσω μου και τίποτα άλλο. Δεν οδήγησα μέχρι εδώ, ξέρω ότι το αυτοκίνητο πήγαινε μόνο του». Και τότε άκουσα μια φωνή πίσω μου: «Ήρθα τόσο μακριά μαζί σου». Όταν γύρισα, δεν ήταν κανείς.
- Έχεις πει σε κανέναν για αυτό το περιστατικό;
- Όχι, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πια. - Ποιο είναι το πιο πολύτιμο μάθημα που πήρατε από τον πατέρα Αρσένι;
- Ας είμαστε προετοιμασμένοι για το θάνατο, με τον τρόπο που ζούμε, για να δώσουμε μια καλή απάντηση στην τελική κρίση. Και μέσα από το θάρρος της εξομολόγησης, να πούμε την αλήθεια με κάθε κίνδυνο. Τον άκουσα, γι' αυτό με έκλεισαν στη φυλακή.
- Ήσουν προετοιμασμένος για θάνατο;
- Ναί. Και τώρα είμαι».


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/10/blog-post_606.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible