Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ἅγιες μορφές. Οἱ γείτονες τοῦ Ὁσίου Γεωργίου Καρσλίδη ἀπό τά διπλανά χωριά!


ΆΓΙΕΣ ΜΟΡΦΈΣ.ΟΙ ΓΕΊΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΣΊΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΣΛΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ!

1)Ο π.Αλέξιος ΠΑΡΑΣΚΕΎΟΦ του Παύλου γενν.1871 χωριό Γκούνια-καλά της Τσάλκας στην Γεωργία. Καθηγητής στο χωριό Μετσετλί, διευθυντής στο χωριό Κιζίλ-Κίλισα, Πρωτοπρεσβύτερος στον ιερό ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην Τιφλίδα, Ιεραπόστολος στο Κάρς της τότε Αρμενίας και μετέπειτα Ρωσίας (σημερινή Τουρκία), και μέλος στην Σλαβική Πανρωσική σύνοδο στην Μόσχα το 1917 - 1918. Νυμφεύθηκε την Ξένια Πολίτοβα και είχε 4 παιδιά την Ευτυχία, την Ελπίδα, την Ελένη και τον Βαλεριανό. Τον εκτέλεσαν δια του τυφεκισμού (πυροβολισμός) στην Τιφλίδα κατά τη διάρκεια της καταστολής του Στάλιν.

2)Ο π.Κωνσταντίνος ΠΑΡΑΣΚΕΎΟΦ του Δανιήλ γενν.1877 χωριό Γκούνια-καλά της Τσάλκας στην Γεωργία. Λειτουργούσε ως Ιερέας στο χωριό Κουμπάτ 1919 - 1920. Ήταν αρχηγός του Ελληνικού εθνικού συντάγματος στο Μανγκλίσι. Νυμφεύθηκε την Νίνα Αριστάρχοβα και είχε 6 παιδιά την Ειρήνη, τον Θεόκτιστο, την Ευγενία, την Μητροδώρα, τον Λεόντιο και την Όλγα. Μετά τον θάνατο της πρεσβυτέρας ασπάστηκε τον μοναχισμό και έγινε αρχιμανδρίτης. Τον εκτέλεσαν δια του τυφεκισμού (πυροβολισμός) κατά τη διάρκεια της καταστολής του Στάλιν.

3)Ο π.Ιωάννης ΠΑΡΑΣΚΕΎΟΦ του Νικολάου γενν.1901 χωριό Ολιάνκ της Τσάλκας στην Γεωργία. Ιερέας Πρωτοπρεσβύτερος στον Καθεδρικό ιερό ναό των τριών ιεραρχών του χωριού Ολιάνκ. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και είχε εξαίσια φωνή. Νυμφεύθηκε την Αρετή Κέσοβα είχε 5 παιδιά τον Νικόλαο, την Αντιγόνη, τον Παύλο, τον Ιωάννη και την Ηλιάνα. Τελούσε την Θεία Λειτουργία στην Ελληνική γλώσσα. Πέθανε σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο του εντέρου.

4) Ο π.Ιάκωβος ΚΟΤΆΝΟΦ του Αναστασίου γεννήθηκε το 1888 στο χωριό Μπεστασένι της Τσάλκας, λειτουργούσε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Μπεστασένι, νυμφεύθηκε την Καλλιόπη Κουμουλίδη και είχε 4 παιδιά, την Αφροδίτη, την Βαρβάρα, την Σοφία και την Όλγα. Μετά την σύλληψη του το 1938 για 10 έτη φυλάκισης, του ζητήθηκε να αρνηθεί την χριστιανική Πίστη και εκεινος δεν υπάκουσε τις αρχές και έτσι τον έστειλαν να εργάζεται σε απανθρωπες συνθήκες, έτσι ο πατέρας Ιάκωβος αρρώστησε και πέθανε για την Πίστη στον Χριστό.

5)Ο π.Ιάκωβος ΣΑΡΊΕΦ του Χαραλάμπους γεννήθηκε το 1864 στο χωριό Μπεστασένι της Τσάλκας, λειτουργούσε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Μπεστασένι, νυμφεύθηκε την Φρόσω Γαβριήλοβα και είχε 5 παιδιά, την Κυριακή τον Χαράλαμπο, και ακόμα τρία. Μετά την σύλληψη του το 1938 για 10 έτη φυλάκισης, του ζητήθηκε να αρνηθεί την χριστιανική Πίστη και εκείνος δεν υπάκουσε τις αρχές και έτσι όταν τον είχαν συλλάβει επάνω στο πλοίο ξεκίνησε το μαρτύριο του, αρχίσανε να του βγάζουν τα νύχια, κάποια στιγμή ο π.Ιάκωβος δεν άντεξε και παρέδωσε την ψυχή του στον Χριστό, έτσι πέταξαν το άψυχο σώμα του στην θάλασσα.

6)Ο π.Μιχαήλ ΜΙΧΑΗΛΟΦ του Ιορδάνου γεννήθηκε το 1878 στο χωριό Μπεστασένι της Τσάλκας, λειτουργούσε στο χωριό Σαρκινέτι της περιοχής Ντμανίσι, συνελήφθη για 2η φορά το 1937 λέγοντας: "Δεν γίνεται να φέρω εις πέρας την διαβολική τους εντολή να αρνηθώ τον Χριστό" και έτσι τον εκτέλεσαν! (υπάρχει μια δεύτερη εκδοχή που αναφέρει πως τον έστειλαν εξορία στο Καζακστάν για 10 έτη φυλάκισης και πέθανε εκεί για την ορθόδοξη Πίστη του).

7 )Ο π.Αλέξανδρος ΠΟΠΌΦ του Σάββα, γεννημένος το 1870, στο χωριό Τσιντσκαρό της περιοχής Τσάλκα, κάτοικος χωρίου Μπαρμακσίζ(Τσάλκα), απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ελληνικής ιθαγένειας, πολίτης της ΕΣΣΔ, εν ενεργεία ιερέας του Μπαρμακσίζ περιοχή Τσάλκα.
Νυμφεύθηκε την Βαλεντίνα και είχε 6 παιδιά, τον Δημήτριο, τον Κωνσταντίνο, τον Νικόλαο, τον Γεώργιο και 2 αδελφές. Τον είχαν συλλάβει το 1937 υπο το καθεστώς του Στάλιν, με εντολή "να εκτελεστεί".

Από την σελίδα στο Facebook του Ιωάννης Παπαδόπουλος

https://proskynitis.blogspot.com/2023/05/blog-post_132.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible