Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Ἀνακοίνωση περί ἐναλλακτικοῦ φεστιβάλ ἀλληλεγγύας καί συνεργατικῆς οἰκονομίας


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τον Οκτώβριο του 2012 διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού τριήμερο φεστιβάλ με τον τίτλο «Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας», ενώ το δεύτερο φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 11-13 Οκτωβρίου 2013. Είναι καλή η αλληλεγγύη και η συνεργατική οικονομία, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή. Καλύτερη βέβαια και ανώτερη είναι η χριστιανική αλληλεγγύη και η αληθινή χριστιανική ζωή που μεταμορφώνει τους ανθρώπους, ώστε να εφαρμόζουν εν ελευθερία και Αγάπη μοντέλα κατανομής των αγαθών σε όλους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Καλή και αναγκαία είναι και η δυνατότητα καλλιέργειας στον κήπο, το μπαλκόνι, την ταράτσα, χωρίς να δεσμεύεται η ελευθερία των ανθρώπων. Λανθασμένη και επικίνδυνη, όμως, είναι η χρησιμοποίηση των εννοιών της αλληλεγγύης και της συνεργατικής οικονομίας για την προώθηση ανατολικοθρησκευτικών και αποκρυφιστικών θεωριών, μεθόδων και δικτύων, όπως συμβαίνει στο εν λόγω φεστιβάλ.


Καλούμε τους Χριστιανούς, αλλά και όλους τους ανυποψίαστους, καλοπροαίρετους συμπολίτες μας που προτίθενται να μετέχουν σε αυτό και σε παρόμοια φεστιβάλ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στο φεστιβάλ εντοπίζονται ομιλίες, εργαστήρια και προβολές ταινιών που προωθούν τον αποκρυφισμό, τον γκουρουισμό, τις εναλλακτικές ψευδοθεραπείες, και αποκρυφιστικές μεθόδους καλλιέργειας, όπως η βιοδυναμική γεωργία και η μόνιμη καλλιέργεια (permaculture). Αρκετές από τις διοργανώτριες ομάδες κινούνται σε χώρο εξωχριστιανικό και προωθούν τις ασυμβίβαστες με τη χριστιανική πίστη και ζωή μεθόδους της γιόγκα, των πολεμικών τεχνών, της ρεφλεξολογίας κτλ. Να προσεχθούν ιδιαίτερα οι λεγόμενες εναλλακτικές κοινότητες και τα οικολογικά χωριά, διότι εκεί η οικολογική διαβίωση συνδέεται συνήθως με ανατολικο-θρησκευτικά πιστεύω και αποκρυφιστικές πρακτικές.
Σε εποχές σύγχυσης οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να μην επιτρέπουμε τη δέσμευση της ελευθερίας μας, ούτε μέσω διακηρύξεων για την ποινικοποίηση των καλλιεργειών, αλλά ούτε και τη δέσμευση του θείου δώρου της πνευματικής ελευθερίας μας, μέσω ύπουλου και κρυμμένου προσηλυτισμού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
http://www.imglyfadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ