Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Ἐν ὅψει τῆς συνάντησης τοῦ Πάπα μέ τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην μας


Εν όψει της συνάντησης του Πάπα με τον Οικουμενικόν Πατριάρχην μας
Του θεολόγου, Βασιλείου Χαραλάμπους

 Εν όψει της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικόν Πατριάρχην μας, ποικίλα γράφονται, είτε σε εφημερίδες, είτε σε ιστοσελίδες και ιστολόγια.  Η αναμενόμενη συνάντηση έγινε αφορμή ποικίλων δημοσιευμάτων.   Προβάλλεται έντονα ο  Πάπας, ως ο διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου.  Στην ιστοσελίδα  Vaticaninsider.lastampa.it, με ημερομηνία 16 Μαΐου 2014,  προβάλλεται  προηγούμενη  συνέντευξη, του Καρδινάλιου Koch (Προέδρου του Ποντιφηκού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής ενότητας), όπου με θράσος λέγει «Il primato del Papa può aiutare la comunione» δηλ. «Το πρωτείον του Πάπα μπορεί να βοηθήσει την κοινότητα». 
Η συνάντηση των Ιεροσολύμων, θα είναι κατά πάντα, μια συνάντηση με τους κανόνες της ειρήνης του κόσμου τούτου, όπου θα προεξάρχουν λόγοι αβρότητας και όχι λόγοι αληθείας.
Δεν παραλλείπουν βατικάνειοι κύκλοι, ν’αφήνουν εμφανώς, να διαφαίνεται ο σκοπός και το βαθύτερον αίτιον τέτοιων συναντήσεων.  Στην ίδια ιστοσελίδα,  Vaticaninsider.lastampa.it, αναφέρεται ότι πρέπει να εξηγηθεί «ποιός είναι ο απόγονος του Αποστόλου Πέτρου, ο βιβλικός του ρόλος και οι υπηρεσίες του».  Χρησιμοποιείται η λέξη «discendente» που θα πει «απόγονος», αντί της χρησιμοποιούμενης λέξης «successore» που θα πει «διάδοχος» (il successore dell’  Apostolo Pietro), θεωρώντας με βάση τη βατικάνειον εξουσιαστικήν αγωνίαν,  ότι εξυπηρετείται καλύτερα το σκοπούμενον.  Φυσικά πρέπει να σημειωθεί, ότι Εκκλησιαστικώς και Εκκλησιολογικώς,  Αποστολική Διαδοχή  εκτός της Μίας  Εκκλησίας, της Ορθοδόξου δηλαδή Εκκλησίας, δεν υπάρχει.
Το προκλητικόν, στο σχετικό άρθρο, ότι δηλαδή πρέπει να εξηγηθεί «ποιός είναι ο βιβλικός ρόλος  και οι υπηρεσίες του «απογόνου» (discendente) του Αποστόλου Πέτρου», συνεχίζει με το προκλητικότατον ‘’particolarmente «opportuno» in una  communità che è composta di ortodossi e latini’’, το οποίον μεταφράζεται ‘’ιδιαίτερα «κατάλληλο» σε μια κοινότητα που αποτελείται από Ορθοδόξους και Λατίνους’’.   Το «κατάλληλο» (opportuno), τονίζεται με εισαγωγικά και ότι αυτό εμφανώς υπονοεί. 
Η κατακλείς του μικρού τούτου σχολίου, ας είναι τα λόγια του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, «Τα πάντα εσοφίσθησαν, τα πάντα έδρασαν, όπως αναδείξωσιν τους Πάπας ηγεμόνας της  Εκκλησίας και τυράνους της Οικουμένης».
 http://aktines.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5539.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ