Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ἔλεος! Τί ἄλλο θά δοῦμε στήν Ἱ.Μ. Θεσσαλονίκης! Συμφωνική ὀρχήστρα μέσα σέ Ναό κατά τίς ἀκολουθίες τῶν Ἁγ. Παθῶν καί Ἐπιταφίου!

Σαφής παραβιάση των ιερών κανόνων που απαγορεύουν παρόμοιες εκδηλώσεις συντελέστηκε για ακόμα μία φορά σε Ι.Ναό της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Δεν αρκούσαν οι προηγούμενες ντροπιαστικές εκδηλώσεις προηγουμένων χρόνων στους Ι.Ν. ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΠΥΛΑΙΑΣ και ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, φέτος στον Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΟΥΜΠΑΣ είδαμε και αυτό!!!
Παρουσιάζουμε και αναλυτικό φωτορεπορτάζ της εν λόγω εκτροπής. Στο τέλος του φωτορεπορταζ παραθέτουμε για την δική σας διευκόλυνση και απόσπασμα του Πηδαλίου καθώς και λόγους των Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου καθώς και Βασιλείου του Μεγάλου, που εκφράζουν τη θέση και την εμπειρία της Εκκλησίας. Η εκκοσμίκευση στην Εκκλησία και η κακώς νοουμένη μουσική παιδεία, σε ρόλο πνευματικού οδοστρωτήρα, εισάγει κενά δαιμόνια στη ζωή της Εκκλησίας. Αναβλύζει το όλο εγχείρημα μια αγωνιώδη προσπάθεια  να προφτάσουμε τους Δυτικούς, να μας συστρατευτούμε εγκαίρως με την Οικουμενιστική παράταξη. Η παράκλησή μας ετούτη τη φορά αφορά στο μαέστρο και τους καλούς μουσικούς και συνεργάτες του, να αρνηθούν ανάλογες προσκλήσεις στο μέλλον, αφού οι φιλόδοξοι Ιερείς και Αρχιερείς φαίνεται να αδιαφορούν, να σιωπούν ή στη χειρότερη έκφρασή τους να προάγουν, αυτό το ανεπίτρεπτο ανοσιούργημα.   

Συμμετοχή της Χορωδίας της Σ.Ο.Ν.Ε. στα Θεία Πάθη 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σπάνιες στιγμές ! Ιστορικές στιγμές!
Αύριο Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή η Χορωδία της Σ.Ο.Ν.Ε. με συνοδεία εγχόρδων θα ερμηνεύσει ύμνους!
Σας περιμένουμε όλους !
Ο απόηχος θα είναι η μαγεία των ημερών!
Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος θα συμμετάσχει φέτος τον Απρίλιο στον εορτασμό των Θείων Παθών τη Μεγάλη Εβδομάδα, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης, υπό τη συνοδεία εγχόρδων και εκκλησιαστικού οργάνου. Διευθύνει ο Βαγγέλης Αραμπατζής.
09/04/15 - Μεγάλη Πέμπτη, ώρα 19:15: "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου"
10/04/15 - Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 19:15: "Εγκώμια"
Σε κλίμα κατάνυξης, εν χορδαίς και οργάνοις, ο συνδυασμός των φωνών με τη συνοδεία εγχόρδων θα είναι ο απόηχος που θα βοηθήσει όλους μας να βιώσουμε στη ψυχή μας τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Θεανθρώπου.



























Πηγή Μουσικά όργανα στην Αρχαία Εκκλησία
«Ώσπερ ουν το σεμνόν και σύμμετρον της μουσικής ευπρόσιτον δια τας ακμαιοτέρας κατασκευάζειν τας καρδίας οίον ανασπώσαν την ψυχήν του σώματος. Αρμονία γαρ των πνεύματι οικειότατον, μέσην έχουσαν φύσιν, σώματός τε παχύτητος και πνεύματος αϋλότητος. Ούτω πάλιν υπέρμετρος μουσική, και τω ηδεί παρά το μέτρον ενασχολουμένη, ουχ ηδύνει (= δεν ευχαριστεί), αλλ’ εκλύει (= εκφαυλίζει, διαφθείρει)… δια τούτο μόνον των ανθρώπων αποδεχόμενοι εν τη εκκλησία ως φύσει ενυπάρχουσας και απεριέργους, τα δια οργάνων κρούματα και εμπνεύσματα αποδιοπομπούσιν ως περιεργωδέστερα οι θείοι πατέρες»
«Αφήστε τη φλογέρα στον τσοπάνο και το φλαούτο στους ανθρώπους που φοβούνται διάφορους θεούς και έχουν αφιερωθεί στην ειδωλολατρία … Το Πνεύμα για να καθαρίσει την θεϊκή μας υπηρεσία από κάθε είδους ασύδοτες ισοπεδωτικές μελωδίες ψάλλει: … 'Κάθε πνοή ας υμνεί τον Κύριο' …τα όργανα χρησιμεύουν για τον πόλεμο, διεγείροντας τα πάθη … Αλλά εμείς κάνουμε χρήση μόνο ενός μουσικού οργάνου: μόνο με το Λόγο της ειρήνης δια του οποίου αποδίδουμε σεβασμό στον Θεό, δεν κάνουμε πλέον χρήση της αρχαίας άρπας ή της σάλπιγγας ή των ταμπούρλων ή του φλαούτου …»
«Ο Δαβίδ παλαιά έψαλλε τραγούδια, επίσης σήμερα εμείς ψάλλουμε ύμνους. Αυτός είχε λύρα με άψυχες χορδές, η Εκκλησία έχει λύρα με ζωντανές χορδές. Οι γλώσσες μας είναι οι χορδές της λύρας, κάθε μια με διαφορετικά τόνο πραγματικά, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη συμφωνία με την ευσέβεια. Εδώ δε χρειάζεται κιθάρα, ή να χορδίσουμε χορδές, ή τα πλήκτρα, χάριν της τέχνης, ή χάριν των οργάνων, αλλά αν θέλεις, μπορείς εσύ να γίνεις μια κιθάρα, θανατώνοντας τα μέλη του σώματος και φέρνοντας σε πλήρη αρμονία το μυαλό με το σώμα. Διότι όταν η σάρκα δεν έχει πλέον επιθυμίες ενάντια στο Πνεύμα, αλλά έχει υποταχθεί στις εντολές του και οδηγείται στο καλύτερο και πιο θαυμαστό μονοπάτι, τότε εσύ δημιουργείς μια πνευματική μελωδία …»
« Άλλοι πάλι υπό τους ήχους των αυλών μεταβάλλονται σε Κορύβαντες και Βάκχους. Τόση είναι η διαφορά της επιρροής της υγιούς και της κακής μουσικής. Ώστε λιγότερο εσείς να μαθαίνετε σήμερα την επικρατούσα μουσική, παρά ό,τι δήποτε από τα φανερά αισχρά πράγματα.»
http://katanixis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible