Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Νεοεποχίτικα ἐναλλακτικά μαγικοπάζαρα στήν Ἑλλάδα

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ‘’ΜΑΓΙΚΟ-ΕΙΔΗ’’  ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ
 
(Νεοεποχίτικα εναλλακτικά μαγικοπάζαρα στην Ελλάδα)
 
Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 
Δυστυχώς πολλοί Χριστιανοί στην Ελλάδα επισκέπτονται το καταστήματα με είδη της δαιμονιώδους πλάνης Φενγκ Σούι.  Το Φενγκ Σούι είναι ένα μαγικοθρησκευτικό κράμα   που περιέχει στοιχεία από τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό, το Τσιγκ και τον Κουμφουκιανισμό κλπ.
Θα παρατηρήσει κάποιος  ότι αρκετοί νέοι αγοράζουν τέτοια μαγικο-είδη Φενγκ Σούι. Συνήθως τους προσελκύει η οσμή των λιβανωτών sticks.  Ανυποψίαστοι λοιπόν αγοράζουν ‘’είδη’’ Φενγκ Σούι, όπως ‘’κομποσχοίνια μάλα’’, κομπολόγια τύχης, διάφορα είδη ‘’τύχης’’ που υπόσχονται αφθονία, θετική ενέργεια, προστασία κλπ,  μπάλες tai chi, ημιπολύτιμοι λίθοι (με μαγικές ιδιότητες), αγαλματίδια του Βούδα, μάντρας (ανίερες μαγικές συλλαβές της Βεδικής πλάνης), απεικονίσεις ψευδοθεοτήτων Ganesh, Krishna, Shiva, λιβανωτά  sticks καμωμένα από βότανα του Θιβέτ για διαλογισμό, εξαγνισμό κλπ,  διάφορες μορφές ζωδίων, αφού κατά μέγα μέρος προέρχεται από την κινεζική θρησκευτική πλάνη, μάνταλες με αρχέτυπα σύμβολα, γιάντρας, cd (Ενεργοποιώντας τα ιερά σας σύμβολα, Οι 12 ιεροί πλανήτες & ζώδια),  ‘’φυλακτά για πνευματική εξέλιξη και άλλα συναφή μαγικο-είδη.
Επίσης πωλούν και κάποιες βυζαντινές εικόνες, γεγονός που ξεγελά τον ανυποψίαστο πελάτη.  Δεν παραλείπουν επίσης να παρασύρουν  τους πελάτες στις νεοεποχίτικες εναλλακτικές ατραπούς, της ρεφλεξολογίας της δια ζωδίων ερμηνείας, της αρωματοθεραπείας, της κρυσταλλοθεραπείας  κλπ.  Φυσικά ‘’εν τη ρύμη’’ των συμβουλών επεκτείνονται και σε άλλες εναλλακτικές πλάνες.
Είναι προδοσία της Πίστης στον Αληθινό Τριαδικό Θεό να εκζητεί ο Ορθόδοξος Χριστιανός, με τέτοια ψεύτικη ελπίδα σε τέτοιες ‘’μαγικο- βοήθειες’’.  Όπως η αμαρτία είναι λησμοσύνη του Θεού, έτσι και οι ψεύτικες αυτές εναλλακτικές ελπίδες, μπορούμε να πούμε ότι είναι η παντελής λησμοσύνη του Θεού.
Δεν θα έπρεπε οι ενοριακοί ιερείς να ομιλούν και γι’ αυτά στους ενορίτες τους;  Δεν θα έπρεπε με σχετικά φυλλάδια να ενημερωθούν οι νέοι της κάθε ενορίας αφού αυτούς είναι κυρίως που προσελκύει το νεοεποχίτικο εναλλακτικό μαγικοπάζαρο;

http://aktines.blogspot.gr/2015/12/blog-post_64.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ