Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ἐκκλησία... κάτι ἀκόμη στή ζωή σου;



(Ένα άρθρο αφιερωμένο στους υποκριτικά σκεπτόμενους και υβριστικά φερόμενους εναντίον του Εκκλησιασμού)

Το "κακό" το περιμέναμε. Αιώνες τώρα λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι και δεν ξεγελιούνται με το τίποτα. Αποστασία οδηγεί σε παιδαγωγία. Οι Έλληνες ειδικά, τουλάχιστον από τα χρόνια του Ομήρου, είμαστε αδικαιολόγητοι αν το αγνοούμε αυτό.
Και; Ο κόσμος συγχύστηκε. Απόλυτα φυσιολογικό. Όταν δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και τον Θεό σου, στο πρώτο τσακ!... άγεσαι και φέρεσαι ως έρμαιο και ως φελλός. 
Βγήκαν λοιπόν οι "παραδοσιακοί" χριστιανοί πολιτικοί και είπαν "Μην πάτε στις Εκκλησίες". Αναμενόμενο, και μπράβο τους που δεν διέψευσαν τους προηγουμένους τους.
Βγήκαν οι "παραδοσιακοί" αριστερόφρονες και είπαν "Να κλείσουν οι Εκκλησίες". Επίσης, αναμενόμενο και λογικό. Αυτή είναι η ιστορία τους και τα πιστεύω τους. Σεβαστό.
Βγήκαν οι γιατροί και είπαν τα ιατρικά ανακοινωθέντα τους. Λογικό και επαγγελματικό.
Βγήκαν οι Ιταλοί, χρόνια τώρα ουμανιστές, με την ανθρωποκεντρική θεώρηση που έχουν για τον θεό τους και κλείσανε τις εκκλησίες τους. Και κλείστηκαν κάποιοι ερμητικά σπίτια τους με τα πτώματα τους, ζωντανά "πτώματα" και οι ίδιοι δίνουν "συμβουλές". 
Ωραία, όλοι αυτοί. Έπραξαν ότι ξέραν, είπαν ότι αισθάνονταν. Όλα καλά.
Μα τώρα ας έλθουμε στους "δικούς μας", και ας προειδοποιήσω ότι θα πονέσει.
Αιώνες τώρα... στην Πατρίδα μας σε κάθε κίνδυνο, πόλεμο, "κακό", (διαβάζεις Έλληνα γονιέ την Ιστορία στα παιδιά σου), η Εκκλησία ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. Και το γνωρίζεις. Παπάδες - ιεραπόστολοι στη τουρκική σκλαβιά, κοντά 4 αιώνες, μάζευαν Χριστιανούς και τους ξεστράβωναν, παπάδες και μοναχές και μοναχοί δεν άφηναν τον λαό απαίδευτο, παπάδες εκποιούσαν σκεύη της Εκκλησίας για τον πόλεμο και την απελευθέρωση, με αίμα ελληνικό να χύνεται και να ποτίζει ανεξίτηλα την Ελληνική γη. Παπάδες έμπαιναν μπροστάρηδες σε αγώνες, το ίδιο και αργότερα... Μητροπολιτάδες στην Σμύρνη... Δεσποτάδες στην Μακεδονία οργάνωναν αντίσταση... (Να ΄χαμε, όχι πολλούς, μα μοναχά έναν από αυτούς και σήμερα!!!) Κάποιοι βέβαια νεοέλληνες τώρα θα τους κατηγορούσαν όλους τους παραπάνω ως έχοντες ευθύνη τάχατες που ξεστράβωναν τα παιδιά για να σκέφτονται ελεύθερα, που έστελναν τα παιδιά στον πόλεμο και ευλογούσαν τους αγώνες τους και τρέχαν στην πρώτη γραμμή να τα κοινωνήσουν. Άλλο αν τώρα, οι επιπόλαιοι αυτοί νεοέλληνες, είναι ελεύθεροι σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι βιώνουμε σήμερα μια μορφή πολέμου.
Ωραία... θα βιαζόμασταν να πούμε, όλοι εμείς οι ορθόδοξοι Έλληνες, να τρέξουμε στις Εκκλησιές μας σαν τους παππούδες μας, και τους πατεράδες μας. Να!! Αυτός είναι λόγος να εντείνουμε "έτι και έτι" την λειτουργική ζωή μας. Κοίταξε, ο εχθρός - ιός απειλεί την ζωή μας, ίσως και να πρέπει να ζήσουμε με αυτόν τον φόβο για μήνες ακόμη, όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι. Είναι ανεξέλεγκτος. Τι να κάνουμε; Να ευκαιρία να διερωτηθούμε βαθύτερα -"Που είναι το φάρμακο; Ποιός θα με στηρίξει την δύσκολη αυτή ώρα μου; Που να καταφύγω;;;" 
Στην Εκκλησία!!! Τι στο καλό; αυτή πάντα ήταν ΑΝΟΙΧΤΗ και πάντα τους δεχόταν ΟΛΟΥΣ αρρώστους και "αρρώστους"!!!
Έλα ντε, όμως αδερφέ, που δεν είναι έτσι. 
Έφαγες πόρτα, φίλε μου. Σε πονάει και με πονάει το ίδιο σαν παπάς που είμαι, αλλά στο λέω: -Εκκλησία ... δεν έχει. Σε λίγο θα μας τελειώσει.
-Έφαγες πόρτα. Την πόρτα στην έκλεισε ο Δεσπότης σου (!!!), που είπε να μη γίνονται Απόδειπνα στην ενορία σου, ούτε Προηγιασμένες, ούτε Χαιρετισμοί.... γιατί μπορεί να μολυνθείς. Μπορεί να σου απαγορεύσει αργότερα και το Ευχέλαιο, γιατί όχι και την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, με το ίδιο πάντα σκεπτικό: -Μην έχουμε την ευθύνη και μολυνθεί ο πιστός.
-Έφαγες πόρτα. Την πόρτα στην έκλεισε ο "πιστός" που κατέβασε το πηδάλιο (ανάθεμα και αν το έχει ξαναπιάσει στα χέρια του) και το πόσταρε στο blog του. Μην κοινωνάς, μπορεί να κολλήσεις.  -Σοβαρά βρε φίλε, αυτό το λέγαν και οι "πιστοί" που κοινωνούσαν "για το καλό" κάθε Πάσχα "ψωμάκι και κρασάκι" για το "χρυσό δοντάκι". Τι καινούριο μας πουλάς; - Τι καινούριο; Να, λες, οι ασθενείς πρέπει να κοινωνάνε με άλλο τρόπο από τους υγιείς, διότι, λές, μπορεί να κολλήσουν. Λες δηλαδή, ότι η μόλυνση στην Αγία Λαβίδα από το σάλιο του αρρώστου που κοινωνεί θα έχει τόσο δυνατά μικρόβια ... που ο επόμενος από σένα θα αρρωστήσει. Λες, ανόητε άνθρωπε, ότι εσύ σκέφθηκες τον τρόπο να προφυλάξεις τους υγιείς, συμβουλεύοντας τους να απέχουν από την Θ. Κοινωνία! Λες, αφελή άνθρωπε, ότι είσαι θεός στην θέση του Θεού και θέλεις να σώσεις αυτόν που θα τολμήσει ... να κοινωνήσει τον Θεό !;!; Είσαι θεός, όντως, χωρίς πλάκα, αλλά όταν είσαι ενωμένος με τον Θεό και όχι όταν απέχεις και αποτραβιέσαι από Αυτόν.
-Έφαγες πόρτα φίλε μου από τους συγγενείς σου. Ναι μου το είπες ...μπορεί να σε διώξουν και από το σπίτι σου, ο πατέρας και η μάννα σου, επειδή επιμένεις να πηγαίνεις Εκκλησία και να τους "φέρνεις τον ιό". Σου απαγόρευσαν, δηλαδή, να διατηρείς πνευματικό σύνδεσμο με την ΖΩΗ.
Κοίταξε όμως μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν και άλλες πόρτες να ανοίξεις. Γιατί εκεί μπορεί να σε οδηγήσει το κλείσιμο της πόρτας της μόνης παρηγοριάς και ίσως μοναδικής εξόδου που είχες, δηλαδή, της Εκκλησίας.
Ανοίγουν άλλες πόρτες, φίλε μου.
Mια από αυτές; Η πόρτα του Internet. Κάθισε αναπαυτικά στην γυριστή καρέκλα σου και μην κάνεις ρούπι. Σε μια βδομάδα δεν θα κοιμάσαι από την έννοια, από τον φόβο (-μπας και είμαι άρρωστος;;)... Σε δυο βδομάδες θα εμφανίζεις ψυχολογικά. Σε τρεις βδομάδες .... χαπάκια. Εντάξει... θα ήταν τραβηγμένο να αυτοκτονήσεις. Τουλάχιστον όμως, δεν θα πας από Κορονοϊό, που τόσο πολύ φοβάσαι. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο σου;
-Μια άλλη πόρτα είναι η τηλεόραση. Κάθισε στον άνετο καναπέ σου και μην χάσεις δελτίο ειδήσεων με προγνωστικά, δεδομένα, αναλύσεις για το μοναδικό θέμα του σύμπαντος, της εξάπλωσης,  δηλαδή, του ιού. Το θέμα που πρέπει να αφορά όλη την ύπαρξη σου. Ψυχή και σώμα. 
-Ξύπνα !!!... ήδη είσαι "άρρωστος", και ας μην έχεις συμπτώματα.
Όλοι προτείνουν "σωτήρια" μέτρα αποφυγής. Τι, λοιπόν; δεν θα φας; δεν θα πας στον γιατρό; ακόμη και με την ιδέα μόνο ότι μπορεί να είσαι άρρωστος; δεν θα ψωνίσεις; δεν θα ακουμπάς τίποτα με τα χέρια σου;
-Όχι, βρε φίλε, θα μου πεις. Δεν είπαμε και έτσι. Εντάξει, θα προσέχουμε, όσο μπορούμε. Πρέπει να τραφεί το σώμα μας. Δεν θα λιμοκτονήσουμε. Και σούπερ μάρκετ θα πάμε, και στον γιατρό θα πάμε, και όπου χρειαστεί θα πάμε, μόνο .... στην Εκκλησία δεν θα πάμε γιατί εκεί... κολλάει.
-Μα πόσο "κολλημένος" με την Εκκλησία είσαι, αδερφέ μου; Μιλάς για την 1 ώρα, την 1 μέρα της εβδομάδος, τις 4 φορές τον μήνα; Σύνολο 4 ώρες τον μήνα (εντάξει... έβαλα το μάξιμουμ που πας στην Εκκλησία). 
-Πόσο "κολλημένος" είσαι φίλε μου; Όταν περνάς 8 ώρες κάθε μέρα στο εργασιακό σου περιβάλλον (από την Βουλή των βουλευτών ως το μικρότερο μίνι μάρκετ) δηλαδή 160 ώρες τον μήνα (δεν βάζω υπερωρίες),  3 ώρες την βδομάδα στα κάθε είδους ψώνια σου, δηλαδή 12 ώρες τον μήνα, και 16 ώρες το 24ωρο με τα υπόλοιπα μέλη της οκογένειάς σου στο σπίτι (το κάθε μέλος μπορεί να είναι φορέας), δηλαδή 480 ώρες τον μήνα. Σύνολο 652 ώρες !!!!
-Πόσο αλήθεια κολλημένος, από άλλον ιό όμως, που δεν θεραπεύεται με εμβόλιο, είσαι ήδη, φίλε μου; Όταν δεν σου φταίνε οι 652 ώρες, αλλά οι 4 ώρες στο σπίτι του Θεού Πατέρα μας;;; Διαβάζεις στην καινή Διαθήκη: "Γίνεται κάποιος γιος να ζητήσει από τον πατέρα του ψωμί και να του δώσει πέτρα; Γίνεται να του ζητήσει ψάρι και να του δώσει φίδι; Αν λοιπόν εσείς που είσθε πονηροί ξέρετε να δίνετε καλά δοσίματα στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατήρ ο ουράνιος, θέλει δώσει Πνεύμα Άγιο σε εκείνους όπου του ζητούν. (Λουκ.11,11) Το καταλαβαίνεις αυτό ;;;
-Είμαστε αδικαιολόγητοι δεσποτάδες, παπάδες και πιστοί, όταν ενσπείρουμε τον φόβο και τον επιτείνουμε με τα "σωστικά" μέτρα των ανθρωπίνως σκεπτόμενων ανθρώπων, που ποτέ όμως, προς απογοήτευση πολλών, δεν θα είναι επαρκή και αποτελεσματικά. Και το γνωρίζουμε αυτό. Είμαστε αδικαιολόγητοι εμείς οι τάχατες "σωτήρες" που από "αγάπη" "συμβουλεύουμε" τους ανθρώπους να ΜΗΝ έρθουν στην Εκκλησία. Σκέψου Δέσποτα και παπά: -Αν μας βλέπουν κακομοίρηδες και φοβισμένους τα ποίμνιά μας, τι θα πουν "οι μη έχοντες ελπίδα"; Θα γίνουμε περίγελως του κόσμου αν αντιδρούμε σαν ...τον ΟΗΕ.
Δέσποτα και παπά, μήπως η Εκκλησία είναι γυμναστήριο ή κολυμβητήριο ή σωματείο ή φροντιστήριο ή κάποια ανώνυμη εταιρεία;
Δέσποτα και παπά, μήπως νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να κλείνεις Εκκλησίες από "ποιμαντική μέριμνα";
Δέσποτα και παπά η Εκκλησία που εφημερεύεις είναι ανώτερη από κάθε τι άλλο. Κοίτα επάνω στην Άγια Τράπεζα Ποιος βρίσκεται.
Δέσποτα και παπά θα στερήσεις από τον πιστό το αναφαίρετο δικαίωμα του να κοινωνήσει ή να λατρεύσει στην Σύναξη τον Θεό του; Ποιός είσαι;
Μα για αυτό τάχθηκες. Για αυτό  ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙΣ. 
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ. 
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ  ΠΙΣΤΟ.
17.3.2020
παπα - Παύλος Καλλίκας
Εφημέριος
Ι. Ν. Παναγίας Ιλαριώτισσας
Ποταμού Κυθήρων

ΠΗΓΗ:ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible