Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Θαυμαστό γεγονός τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου


Η Natalia * και ο Dragoș * ήταν ήδη 5 ετών παντρεμένοι όταν αναπάντεχα ανακάλυψαν ότι η Natalia είναι έγκυος. Ήταν αναστατωμένοι, σκέφτηκαν όλα τα προβλήματα που είχαν εκείνη τη στιγμή, για το τραπεζικό δάνειο, για το γεγονός ότι η Ναταλία δεν θέλει να κάνει διάλειμμα καριέρας, για την ανασφαλή δουλειά του Ντράγκος και είπαν ο ένας στον άλλο: «Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο παιδί. Πρέπει να κάνουμε έκτρωση!» Έκλεισαν ραντεβού χωρίς να της πουν λέξη για την εγκυμοσύνη της ή για την έκτρωση.

🌸 Το επόμενο βράδυ, ο Αντρέι *, ο 5χρονος γιος τους, ονειρεύεται έναν ασπρογένειο ιερέα να τον πλησιάζει και να του λέει, «Αντρέι, πήγαινε και πες στη μητέρα σου να μην κάνει έκτρωση». Ο Αντρέι είναι λίγο μπερδεμένος και δεν λέει τίποτα στη μητέρα του. Το δεύτερο βράδυ το όνειρο επαναλαμβάνεται ακριβώς. Ο Αντρέι αντιδρά με τον ίδιο τρόπο, δεν λέει τίποτα. Την τρίτη νύχτα, ο ασπρογένειος παπάς εμφανίζεται ξανά σε όνειρο στον Αντρέι και λέει: «Αντρέι, πήγαινε και πες στη μητέρα σου να μην κάνει έκτρωση αύριο, γιατί αν κάνει έκτρωση, θα πάθεις κάτι κακό!» .

Ο Αντρέι πηγαίνει φοβισμένος στη μητέρα του και της λέει το όνειρο. Η Ναταλία επρόκειτο να κάνει άμβλωση την ίδια μέρα, συνοδευόμενη από τον Ντράγκος. Όταν ακούνε τι λέει ο Αντρέι, σοκάρονται. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να εκπλήσσεται, το γεγονός ότι ο γιος του λέει στη μητέρα του να μην κάνει έκτρωση όταν δεν έχουν μιλήσει σε κανέναν γι' αυτό, και ο Αντρέι δεν είχε κανέναν τρόπο να ξέρει ότι η μητέρα του ήταν έγκυος και ότι επρόκειτο να κάνει έκτρωση, ή την παρουσία του γέροντα ασπρογένειου ιερέα στο όνειρο του Αντρέι, δεδομένου ότι δεν είχαν καμία σχέση με την Εκκλησία, παρά μόνο ότι είχαν βαφτιστεί.

Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αυτό που συνέβη είναι θεϊκό σημάδι. Ακυρώσαν το ραντεβού για την άμβλωση και πήγαν με τον Αντρέι σε αναζήτηση του προσώπου του ονειρεμένου γέρου. Αφού περάσαν από πολλές εκκλησίες στο Βουκουρέστι, φτάνουνε στο μοναστήρι Radu Vodă, όπου ο Αντρέι βρίσκει στην εικόνα του Αγίου Νεκταρίου το πρόσωπο του ιερέα που του έδειξαν σε όνειρο και του ζήτησε να πει στη μητέρα του να μην κάνει έκτρωση. .

🌸 Η Ναταλία και ο Ντράγκος σοκάρονται όταν καταλαβαίνουν ότι ο Άγιος Νεκτάριος παρενέβη θαυμάσια για να σώσει το δεύτερο παιδί τους από την έκτρωση και να σώσει την ψυχή τους από τη βαθιά πληγή που προκάλεσε η έκτρωση. Κάτι κινείται βαθιά στην καρδιά τους και ετοιμάζονται να εξομολογηθούν, παίρνοντας την απόφαση να αλλάξουν τη ζωή τους.
Το παιδί που σώθηκε από την έκτρωση έλαβε το όνομα του Αγίου Νεκταρίου στη βάπτισή του και είναι χαρά για όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα και για όλη την κοινότητα στην οποία ανήκει.

🌸 Την Κυριακή των Αγίων Πάντων γιορτάζουμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους αγίους μέσω των οποίων ο Θεός εκδηλώνει την αγάπη Του για τους ανθρώπους, δουλεύοντας με τον καθένα από εμάς σε όλη μας τη ζωή, αλλά ιδιαίτερα σε καίριες στιγμές που μια λανθασμένη απόφαση κινδυνεύει να μας χωρίσει από τον πλησίον μας. Θεός.


* Τα ονόματα έχουν γίνει ανώνυμα


✍ Alexandra Nadane, Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Εγκύων και Οικογένειας
🖼 Εικονογράφηση: Καθαρός μου ουρανός


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/06/blog-post_165.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible