Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τό ὁμο-γλωσσάριο πού παραπέμπει σέ «πάθη ἀτιμίας»

 
ΤΟ ΟΜΟ-ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ «ΠΑΘΗ ΑΤΙΜΙΑΣ»
 
Του  Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 
Διαβάσαμε σε ιταλικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, www.ilgiornale.it, www.tempi.it , www.imolaoggi.it, ότι μια υπάλληλος του Δήμου του Μιλάνου, η Barbara Bianchi, απέστειλε στον Δήμαρχο του Μιλάνου, μήνυμα μέσω του Facebook της, το σχολικό έντυπο εγγραφής των παιδιών της, διαγράφοντας τη λέξη «γονέας 1» (genitore 1) και σημειώνοντας με θάρρος «Είμαι μητέρα και όχι ‘’γονέας 1» (Io sono la mamma non il genitore uno).
Με αυτό τον τρόπο η Barbara Bianchi διάλεξε να υπογράψει το σχολικό έντυπο εγγραφής των παιδιών της, απεθυνόμενη στον Δήμαρχο του Μιλάνου Giuliano Pisapia, με τη θαρραλέα σημείωση «το κατάλαβες;»  Η ετσιθελική επιβολή των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μιλάνου, για τη μη αναφορά των λέξεων πατέρας ή μητέρα βρήκε τούτη την αξιέπαινη θαρραλέα αντίδραση.
Κάτι ανάλογο, για αντικατάσταση των όρων πατέρας και μητέρα σε ‘’γονέας 1’’ και ‘’γονέας 2’’, αναφέρθηκε στη Βενετία, κατόπιν εισήγησης της Δημοτικής Συμβούλου Camilla Seibezzi. Τούτο ανέφερε παλαιότερα η εφημερίδα «Corriere del Veneto» σε δημοσίευμά της, ημερομηνίας 30 Αυγούστου 2013, που είχε τον τίτλο «Αρκετά με τη μαμμά και τον μπαμπά “Στις ενότητες; Δεύτερος γονέας”» (Basta con mamma e papà ‘’Sui moduli ? Secondo genitore). 
Παρόμοια περίπτωση με το απαράδεκτο ομο-γλωσσάριο, ήταν και το έγγραφο που είχε σταλεί στους εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, σε μια Σχολική Περιφέρεια στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, το οποίο ‘’συμβούλευε’’ να χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «μωβ πιγκουίνοι» αντί αγόρι και κορίτσι. Η ανθρωπάρεσκη αδιαφορία κάποιων, που προφασίζονται το «φιλελεύθερο» και «προοδευτικό» φρόνημά τους, με γλωσσάριο το οποίο παραπέμπει σε «πάθη ατιμίας».  
Παρόμοιο επίσης απεχθές ομο-γεγονός δημοσιεύτηκε στην Γαλλική εφημερίδα «Le Monde»,  για την αποδοχή από μέρους της Ακαδημίας της Νάντης, στη Δυτική Γαλλία, στις 16/5/2014 να ορισθεί η «ημέρα της φούστας» (La journée de la jupe), δήθεν κατά του σεξισμού, το οποίο φανερώνει αλλόκοτες προθέσεις.    Το λυπηρό τούτο γεγονός, πραγματοποιήθηκε σε 27 Λύκεια της Νάντης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας ξεσκεπάζοντας απαράδεκτες σκοπιμότητες και για τούτο έγινε αντικείμενο γενικής κατακραυγής. Κι όλα τούτα, στη Ευρώπη, στην οποία πλανάται η λεγόμενη «θεωρία του φύλου», που τελικά υποστηρίζει την δυνατότητα επιλογής φύλου και ετσιθελικά αλλοιώνει στον χείριστο βαθμό το ήθος των εφήβων.
Οι προβαλλόμενες ηθικές εκτροπές αλλά και οι ανήθικες προτροπές, από επίσημους οργανισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτες. Ανάλογης  εκτροπής ήταν αυτό που έγραφε η Daily mail (Dailymail.com.uk),  με ημερομηνία 20/5/2014 σε σχετικό άρθρο που τιτλοφορείται «NHS to give sex change drugs to nine-year-olds: Clinic accused of  ‘playing God’  with treatment that stops puberty», συνηγορούσε σε τούτη την ανησυχία.  Η ίδια η Εθνική Υπηρεσία Υγείας – NHS (National Health Service), της Μεγάλης Βρεττανίας, χορηγούσε (ενέσιμα) φάρμακα σε παιδιά ηλικίας 9 ετών, για ενδεχόμενη μελλοντική εγχείρηση αλλαγής φύλου, επεμβαίνοντας στην ορμονική διεργασία του εφήβου.  Η έκφραση ‘playing God’, στην σχετική ανακοίνωσή της «Daily mail», θα μπορούσε ελεύθερα να αποδοθεί ‘παίρνουν τον ρόλο του Θεού’, το οποίο καταδεικνύει το μέγεθος του ηθικού εγκλήματος καθώς και το γεγονός ότι οι αποτρόπαιη τούτη ενέργεια εμπαίζει τελικά, τον ίδιο τον Δημιουργό Θεό.
Επιπρόσθετα επιχειρούν την παιδαγωγική αξιοποίηση της λογοτεχνίας για σκοπούς αλλοτρίους.  Γιατί παραγνωρίζεται η ταύτιση του αναγινώσκοντος μαθητού με τους ήρωες κάποιου λογοτεχνικού έργου;   Είναι γνωστόν ότι το συνακόλουθο της ανάγνωσης από το παιδί ενός έργου παιδικής λογοτεχνίας είναι το γεγονός ότι κεντρίζει την παιδική του φαντασία.   Στην προκειμένη περίπτωση, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες.
Γιατί η αλλότριος ομογενοποίησις ηθικού και ανηθίκου, με ανεύθυνους παιδαγωγικούς στροχασμούς;  Γιατί η μετάλλαξη του ήθους σε τέτοια «ξελογιάστρα μάθηση;»*    «Έτεροι νόμοι» παρεισέφρησαν στην εκπαιδευτική διαδικασία και αγωγή.  Για τον φόβο των ευρωκελευσμάτων, θα αλλάξουν την ηθική πλευρά της αγωγής.
Η φράση του Αποστόλου Παύλου, στην Προς Τιμόθεον Επιστολή «αρσενοκοίταις…και ει τι έτερον τη υγιαινούση διδασκαλία αντίκειται» (Α΄Τιμ. 1,10), ξεκάθαρα αναφέρεται στο γεγονός, ότι τα «πάθη ατιμίας» εν τέλει αντιστρατεύονται την αληθινή διδασκαλία του Χριστού.   Δηλαδή τελικά, ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός, γίνεται αναχρονισμός, όπου η θεματολογική προσέγγιση του, γέμει παραδειγμάτων, του Σοδομικού και Γομμορικού σκότους.

*«ξελογιάστρα μάθηση» - έκφραση του Γέροντος Χριστοφόρου Παπουλάκου όταν μιλούσε για τα άθεα γράμματα)
 http://aktines.blogspot.gr/2014/11/blog-post_909.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible