Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ἐνορία στὴν Σουηδία γιορτάζει Πάσχα μαζὶ μὲ τοὺς παπικούς!


Παρ’ ότι η Α’ Οικουμενική Σύνοδος, ο Α’ Ιερός Κανών της εν Αντιοχεία Τοπικής Συνόδου και ο Ζ’ Αποστολικός Ιερός Κανών απαγορεύουν την αλλαγή της ημερομηνίας εορτασμού του Πάσχα, ο Σουηδίας Κλεόπας εχθές έκανε «Μεγάλη Παρασκευή» σε ενορία που υπάγεται σε αυτόν διοικητικά αλλά πνευματικά, απ’ ότι φαίνεται, υπάγεται στην Εκκλησία της Φινλανδίας.

Ο Μητρ. Κλεόπας δηλαδή αν πει να συμμετάσχει σε όλες τις ακολουθίες της συγκεκριμένης ενορίας και παράλληλα να τηρήσει τις υποχρεώσεις του και στην δική του Μητρόπολη, θα διαβάσει 24 Ευαγγέλια, θα κάνει δύο αποκαθηλώσεις και δύο αναστάσεις. Για τον Σουηδίας Κλεόπα ο Χριστός σταυρώνεται και ανασταίνεται δύο φορές τον χρόνο! Η συγκεκριμένη μάλιστα ημερομηνία που εορτάζει η υπαγόμενη πνευματικά στην Εκκλησία της Φινλανδίας ενορία, συμπίπτει ακριβώς με τους εορτασμούς των αιρετικών παπικών! Αύριο κιόλας, κάνουν Πάσχα!!

Δηλαδή εδώ δεν τους έφτανε το σχίσμα που δημιούργησαν με την αλλαγή του ημερολογίου, τώρα κάνουν και άλλο σχίσμα μέσα στο σχίσμα όπου κάποιοι Ορθόδοξοι τρώνε πασχαλιάτικα αυγά την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι νηστεύουν! Όπου κάποιοι Ορθόδοξοι εορτάζουν με Ορθοδόξους και κάποιοι άλλοι εορτάζουν με αιρετικούς. Είναι να τρελαίνεται κανείς με το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει ο υπεύθυνος για τις Εκκλησίες της διασποράς πατριάρχης Βαρθολομαίος. Γι’ αυτό πολλοί ξενιτεμένοι Έλληνες φεύγουν πλήρως απογοητευμένοι από τις Ελληνόφωνες Εκκλησίες και πάνε στις Σερβικές, στις Ρωσσικές ή όπου αλλού για να νοιώσουν λίγο πνευματικότητα.

Κατά τ’ άλλα, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος «κρατά τα λάβαρα της Πίστεως και τηρεί απαρασάλευτα την Ορθόδοξη Παράδοση» σύμφωνα με κάποιους εγχώριους Μητροπολίτες, οι οποίοι με κολακείες διατηρούν ένα πέπλο ψεύδους πάνω από τα πραγματικά γεγονότα, εις βάρος των Ελλήνων της διασποράς, για να έχουνε την εύνοια του πατριάρχη. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση σήμερα και το κακό δεν λέει να σταματήσει.

Το δημοσίευμα της Μητροπόλεως αναφέρει ότι η Φινλανδική Ενορία του Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης «ακολουθεί το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φινλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο», και ερωτούμε. Τί πάει να πει «το τυπικό»; Υπάρχουν κάποια αναγνωρισμένα «τυπικά» με διαφορετικές ημερομηνίες εορτασμού του Ορθόδοξου Πάσχα; Σαφώς και όχι. Εδώ απλά χρησιμοποιείται μία «εξυπνάδα» για να παραπλανήσει το ακατήχητο ποίμνιο.

Ντροπή και μόνο ντροπή.

« Την μεσημβρία της Παρασκευής, 29 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, προέστη της ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου στην Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Οι ύμνοι και τα αναγνώσματα αποδόθηκαν στην Φιλλανδική, Καρελλική, Σουηδική, Ελληνική, Αγγλική και Σλαβωνική γλώσσα, από τον Ποιμενάρχη και την πολυμελή χορωδία της ενορίας.

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις Πασχάλιες ευχές της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Φιλλανδίας κ. Λέοντα και τους κληρικούς και λαϊκούς της Φιλλανδικής Εκκλησίας, απηύθυνε δε προς το Εκκλησίασμα τον προσήκοντα λόγο της ημέρας και ευχήθηκε το φως της Αναστάσεως να φωτίζει την ζωή και τα έργα όλων. »





https://aktines.blogspot.com/2024/03/blog-post_245.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible