Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Σημάδια τοῦ τέλους τοῦ κόσμου - «Ἐπειδὴ οἱ σεισμοὶ θὰ εἶναι πολὺ συχνοί, οἱ λαοὶ θὰ ζοῦν μὲ διαρκῆ φόβο». Ἅγιος Νικόλαος Βελιμιροβίτς.


Σημάδια του τέλους του κόσμου

1 . "Πες μας...ποιο είναι το σημάδι του ερχομού σου και του τέλους του αιώνα;" ρώτησαν οι μαθητές τον Χριστό. /Ιωάννης. 24:3/

Και τους έδωσε πολλά σημεία. Αυτά τα γεγονότα θα φανούν μέσα από αδέσποτες σκέψεις και χονδροειδή συναισθήματα, μέσα από ανθρώπους, μέσα από πράγματα, μέσα από γεγονότα μεταξύ ανθρώπων, μέσα από τα στοιχεία και μέσα από φυσικά φαινόμενα. Εν ολίγοις, το πλήθος όλων των γεγονότων κάθε είδους θα εμφανιστεί πριν από το τέλος του κόσμου και της ηλικίας.

2. Όπως πριν από τον κατακλυσμό όλες οι ανθρώπινες σκέψεις κατευθύνονταν στο κακό, έτσι θα είναι και πριν από το τέλος του κόσμου. Οι σκέψεις πολλών ανθρώπων θα είναι άστοχες και κακές και τα συναισθήματά τους θα δείχνουν ψυχρή αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον.

«Η αγάπη πολλών θα κρυώσει» . Ιωάννης. 24:12/

Και θα εμφανιστούν πολλοί ψεύτικοι Χριστοί και ψευδοπροφήτες. Οι πιστοί θα προσκολληθούν στον μοναδικό αληθινό Μεσσία, τον Ιησού Χριστό, και δεν θα Τον απαρνηθούν ούτε με τίμημα την επίγεια ζωή. Γι' αυτό θα τους μισήσουν οι άπιστοι και οι απατεώνες και θα διωχθούν και θα βασανιστούν.

«Και όποιος υπομένει μέχρι τέλους, θα σωθεί » . /Ιωάννης 10:22/

3. Οι απόστολοι του Χριστού αφαιρούν λίγο ακόμη το πέπλο του μυστηρίου που τους έχει εμπιστευτεί ο Κύριος. Ο Πέτρος λέει:

«Γνωρίζοντας αυτό εκ των προτέρων, ότι οι χλευαστές θα έρθουν τις έσχατες ημέρες, ακολουθώντας τις δικές τους επιθυμίες ». /II Πέτ. 3:3/

Ο Παύλος γράφει επίσης στον Τιμόθεο:

«Θα έρθει η ώρα που δεν θα υποφέρουν ορθή διδασκαλία, αλλά σύμφωνα με τους πόθους τους θα μαζέψουν δασκάλους για να γαργαλήσουν τα αυτιά τους. Και από την αλήθεια θα γυρίσουν την ακοή τους, και θα υποκλιθούν στα παραμύθια» . / II Τιμ. 4:3-4/


Ο ίδιος Απόστολος αναγγέλλει ακόμη πιο δυνατά τις αμαρτίες της τελευταίας γενιάς στη γη, λέγοντας :

«Αλλά να ξέρετε αυτό, ότι τις έσχατες ημέρες θα έρθουν τρομεροί καιροί. Ότι οι άνθρωποι θα είναι φιλόφιλοι, φιλόχρουν, καυχησιάρηδες, συκοφάντες, βλάσφημοι, ανυπάκουοι στους γονείς, αχάριστοι, ασεβείς» . / II Τιμ. 3:1-2/

Όλα αυτά ταιριάζουν με εκείνα τα λόγια του Χριστού για τους ψευδοπροφήτες και την ψύξη της αγάπης.

4. Και άλλα σημεία θα είναι: ένας λαός θα ξεσηκωθεί εναντίον ενός άλλου και ένα βασίλειο εναντίον ενός άλλου, θα υπάρξουν συχνές εξεγέρσεις και πόλεμοι, εχθρότητες και αγώνες, δόλος και ανομίες, απορρίψεις και προδοσίες. Αυτοί οι μη αδελφικοί και απάνθρωποι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και άλλων του ίδιου είδους, θα προμηνύουν την προσέγγιση του τέλους.

5. Λιμός , λοιμός, σεισμοί . Όλα αυτά θα είναι σε πρωτοφανή έκταση, και σε όλο τον κόσμο, όπως ειπώθηκε:

«Ότι τότε θα υπάρξει μεγάλη θλίψη, όπως δεν έχει υπάρξει από την αρχή του κόσμου μέχρι τώρα, ούτε θα υπάρξει» . /Ιωάννης. 24:21/

Η πείνα θα προέλθει εν μέρει από την ξηρασία και τις πλημμύρες και τα σκουλήκια και τα διάφορα έντομα, εν μέρει από το γεγονός ότι οι αποστάτες θα τους αφαιρέσουν τα μυαλά και δεν θα ξέρουν πώς να μοιράσουν φαγητό στους ανθρώπους. Γιατί όταν χαθεί το έλεος, θα χαθεί και η κατανόηση.

Οι ασθένειες θα θερίζουν τους ανθρώπους πιο συχνά όσο περισσότερο θα αναζητούν θεραπεία και υγεία μόνο από τη γη.

Και τους σεισμούς θα ακολουθήσουν το ανακάτεμα των θαλασσών, η υπερχείλιση των ποταμών, η αποξήρανση πολλών πηγών, οι τυφώνες στη γη και οι καταιγίδες στους ωκεανούς. Και αφού οι σεισμοί θα είναι πολύ συχνοί, οι λαοί θα ζουν με διαρκή φόβο.

6. Ταυτόχρονα με αυτά τα τρομακτικά φαινόμενα θα γίνει και το δυνατό κήρυγμα του Ευαγγελίου. Ο αποστολικός ζήλος των αληθινών ιεραποστόλων δεν θα τρομάξει, ούτε θα εμποδίσει τίποτα.

«Και αυτό το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχτεί σε όλο τον κόσμο, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη ». /Ιωάννης 24:14/

Οι αληθινοί άνθρωποι, με τη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος αδιάσπαστη μέσα τους, θα μεταφέρουν τη διδασκαλία του Χριστού σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τους ψεύτικους Χριστούς και τους ψευδοπροφήτες και τους ψεύτικους αδελφούς, και παρά όλους τους απατεώνες, όλους τους διώκτες και τους βασανιστές .

7. Ως σήμα του τέλους, ο Παύλοςl αποκαλεί επίσης τον ερχομό του Αντίχριστου. Θα είναι

«ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο γιος της απώλειας, ο αντίπαλος και που θα υψώσει τον εαυτό του πάνω από όλα όσα λέγονται Θεός... δείχνοντας ότι είναι Θεός». /II Θεσ. 2:3-4/

Ο Κύριος Ιησούς «θα τον σκοτώσει με το πνεύμα του στόματός του». /II Θεσ. 2:8/

Θα είναι όμως σημάδι των καιρών. Μακάριοι όσοι δεν θα ξεγελαστούν από τις ψεύτικες και μαύρες απάτες και θαύματα του.

8. Όσο πλησιάζει το τέλος, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα σημάδια του τέλους. Ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια θα δείξουν επίσης σημάδια, και αυτό « αμέσως μετά τον κόπο εκείνων των ημερών». Ιωάννης 24:29/ Ο ήλιος και το φεγγάρι θα σκοτεινιάσουν, και τα αστέρια θα τιναχτούν και θα πέσουν από τον ουρανό. Θα υπάρχει παντού ένα φοβερό σκοτάδι, στο οποίο θα ακούγεται μόνο ο βρυχηθμός των αστεριών που πέφτουν, και αυτός ο βρυχηθμός θα σκεπάζει τις απελπισμένες κραυγές των ανθρώπων.

9. Η ανάδειξη του μεγάλου και φωτισμένου σταυρού θα είναι ένα νέο σημάδι. Ο τίμιος Σταυρός, το σημείο του Υιού του Θεού, του σταυρωμένου για τους ανθρώπους, θα λάμψει τότε από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη και θα λάμψει στη θέση του Ήλιου. Και οι λαοί θα κλάψουν τότε, όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θα ζήσουν τότε θα θρηνήσουν, και οι πιστοί και οι άπιστοι. Γιατί αυτό το Σημείο θα προαναγγέλλει την ολοκληρωτική νίκη του Εσταυρωμένου Χριστού. Οι πιστοί θα κλάψουν από χαρά, και οι άπιστοι από τις επιπλήξεις της συνείδησης - αλλά και οι δύο θα τρέμουν από το φόβο για το τι θα ακολουθήσει.

10. Όλα αυτά θα γίνουν γρήγορα. Διότι ο ερχομός του Υιού του Ανθρώπου θα είναι

«καθώς η αστραπή έρχεται από την ανατολή και εμφανίζεται ως το ηλιοβασίλεμα» . /Χαλάκι. 24:27/

Τόσο εορταστική και φωτεινή θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Βασιλιά και Κυρίου μας. Και θα εμφανιστεί στα σύννεφα του ουρανού « με μεγάλη δύναμη και δόξα», ανείπωτο και αφάνταστο.

11. Το τελευταίο σημάδι νίκης - το σήμα όχι ότι θα έρθει, αλλά ότι έχει ήδη έρθει - θα είναι ο ήχος των αγγελικών σαλπίγγων . Σε αυτό το ζώδιο, οι άγιοι άγγελοι θα τους συγκεντρώσουν ενώπιον του Κυρίου τους

« για τους εκλεκτούς του από τους τέσσερις ανέμους, από τις άκρες των ουρανών ως τις άκρες τους ». /Ιωάννης 24:31/

Και οι δίκαιοι θα εισέλθουν στη χαρά του Κυρίου τους.

«Και έτσι θα είμαστε πάντα με τον Κύριο », όπως λέει ο Παβέλ ο εκλεκτός. /Ι Θεσ. 4:17 π.μ


Πηγή: Απόσπασμα από Saint Nicolae Velimirovici, Symbols and signs, Predania Ed


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/06/blog-post_61.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible