Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Δὲν ἔνιωσες ποτὲ ὅτι σὲ ὁδηγοῦν ἀπὸ τὴ σκιά;

«Όσο περισσότερο δοκιμάζεται ένας λαός, όσο περισσότερο ένας λαός στοιβάζεται, πιο σφιχτός και κρατιέται σε αυτές τις καταστάσεις πειρασμού, τόσο περισσότερο αυτός ο λαός θα είναι σοφότερος και πιο ικανός να νικήσει την κόλαση. Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό; Δεν ένιωσες ποτέ ότι σε οδηγούν από τη σκιά; Όπως κάποιες μυστικές δυνάμεις -μπορείς να τις πεις Ασφάλεια, μπορείς να τις πεις μαφία, ό,τι θέλεις- έρχονται εναντίον μας και κατευθύνουν κάθε βήμα μας; Αφήνοντας τα ταλέντα μας και τις ιδιοφυΐες μας, παντρεύοντας μέσω Καναδά και Αμερικής, σε 30-40 χρόνια η χώρα μας θα καταληφθεί από ξένους και δεν θα αναγνωρίζουμε πλέον την καταγωγή μας.

Γιατί αυτός είναι ο αρχικός στόχος όσων κυβερνούν τον κόσμο από τη σκιά: κατάργηση των εθνών σε κάθε μορφή, μαζική αποεθνικοποίηση, γάμοι με οποιαδήποτε φυλή και θρησκεία, ανάμειξη αίματος. Μέσα από τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, μέσω της ιδέας της παγκοσμιοποίησης, μετατρέπουμε την Ευρώπη σε κομμουνισμό κρατών. Μένει να καταργηθούν τα σύνορα και το χάος τελείωσε.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι πολιτικοί μας είναι απλώς μαριονέτες αυτών των δυνάμεων. Κάποιοι αυτοαποκαλούνται εθνικιστές. Τότε γιατί δεν τους ρωτάτε, γιατί δεν συμβουλεύεστε τους ανθρώπους που πραγματικά θυσιάστηκαν για το έθνος, που πέρασαν τόσο καιρό στις κομμουνιστικές φυλακές; Να σκεφτείς: «Τι έπαθαν αυτοί οι γέροι; Ήταν απλά έτσι, άδεια σούπα;». Οι εθνικιστές εξτρεμιστές είναι μόνο το θερμόμετρο του Ιουδαϊσμού στη Ρουμανία, ας δουν «αυτοί» πώς κινείται το ρουμανικό έθνος τη δεδομένη στιγμή. Για να δούμε τι μπορούν να βασιστούν, πού κινείται το πνεύμα μας. Βαβυλώνα, το χάος που ζούμε σήμερα είναι μόνο το αποτέλεσμα αυτής της τάσης να αλλάξουμε την καταγωγή μας, τις παραδόσεις μας, αυτό δηλαδή που μας δένει ως έθνος.

- Πότε πιστεύετε ότι θα φτάσει για εμάς η στιγμή της απελευθέρωσης;

- Δεν μπορούσα να δώσω χρόνια. Αλλά πιστεύω ότι όσο διαρκεί η ζημιά, τόσο θα είναι και η πνευματική μας ανάκαμψη . Είναι στις δυνάμεις μας να το ολοκληρώσουμε. Όσο περισσότερο διαρκεί η ζημιά, τόσο περισσότερο θα καθυστερήσει η αναβίωση . Αν και σήμερα είναι τόσο παραμελημένο, όλα θα προέλθουν από την εκπαίδευση. Από τη θρησκευτική αγωγή στο σχολείο θα διαμορφωθεί μια σκέψη με βάση αυτές τις υγιείς αρχές, ηθικής ζωής. Δεν θα αργήσει και θα εμφανιστεί μια σειρά από δυνατούς ανθρώπους, κατάλληλους να αναλάβουν τα ηνία της χώρας.

«Ο 21ος αιώνας θα είναι μόνο συνέπεια του 20ου αιώνα»

- Πιστεύετε ότι οι σημερινές γενιές, που διαμορφώθηκαν σε έναν πρωτοφανή πληροφοριακό βομβαρδισμό, εννοώ την τηλεόραση και το Διαδίκτυο , θα μπορέσουν ακόμα να ανακτηθούν για μια χριστιανική, βαθιά ηθική και ψυχική ζωή;

- Κοίτα, ρώτησα μια φορά ένα αγόρι 8 χρονών τι κάνει όταν σηκώνεται το πρωί. «Λοιπόν... τι να κάνω; Πάω στον υπολογιστή και παίζω». Είναι υπόθεση. Λοιπόν, αυτό το παιδί, σε 15-20 χρόνια, δεν θα έχει πια κανένα ίχνος διαλογισμού, δεν θα ξέρει πια πώς να διαβάζει ένα βιβλίο, θα είναι άδειο, χαμένο. Μια παραμόρφωση του κόσμου, ένας πνευματικός θάνατος του ανθρώπου διαμορφώνεται από εδώ και πέρα. Θάνατος του Θεού! Η εκ προθέσεως αυτοκτονία μας! Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πλέον κανένα συναίσθημα. Δεν ξέρει πια πώς να κοιτάζει ένα λουλούδι, να απολαμβάνει τη φύση, το δημιούργημα του Θεού. Οι ρίζες του είναι κομμένες. Μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε από τον άνεμο.

Αν μειώνονταν, αγαπητοί μου, από όλη την ψεύτικη εκπαίδευση στον υπολογιστή, από τον άγριο πολιτισμό της τηλεόρασης και του Διαδικτύου, θα ήταν καλό, γιατί όλα αυτά γεννούν μια Εωσφορική υπερηφάνεια για τον άνθρωπο, την έπαρση ότι δεν υπάρχει τίποτα. από πάνω του. Λοιπόν, σήμερα γεννιέται αυτή η περηφάνια μια φορά με τον φτωχό μαθητή, με τον φτωχό αγρότη. Τώρα ακόμα και το μωρό σου στην κούνια ξέρει ποια εταιρεία κινητήρων ακούγεται στο δρόμο, ποιο αυτοκίνητο περνά στο δρόμο του χωριού.


Δεν είμαι κατά του υπολογιστή, ούτε της τηλεόρασης. Αλλά ο τρόπος χρήσης, το πόσο πρέπει να το χρησιμοποιείτε και πότε - αυτό με ανησυχεί. Αν, Θεός φυλάξοι, επιστρατεύονταν σήμερα κάποιοι νέοι για να υπερασπιστούν τη χώρα, δεν ξέρω πόσοι θα πήγαιναν να πάρουν τα όπλα, να δώσουν τη ζωή τους για ένα ιδανικό. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν πια τίποτα, ούτε πατρίδα, ούτε οικογένεια, τίποτα. Και πώς μπορούν, αν το μόνο που θέλουν είναι να πάνε στον Καναδά; Ώστε ο εικοστός αιώνας δεν είναι μόνο εξαφάνιση της θεολογικής ζωής. Είναι ίσως περισσότερα: ολική εξαφάνιση της πνευματικής ζωής, η φθορά του ανθρώπου, η ζωοποίησή του.

- Και ο 21ος αιώνας;

- Τα γηρατειά δεν είναι τίποτε άλλο από ό,τι ήταν η νεότητα, και η νεότητα δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που ήταν παιδική ηλικία. Άρα ο 21ος αιώνας θα είναι μόνο συνέπεια του 20ου αιώνα. Τόσο πολύ που όλες αυτές οι χιλιετίες ερωτήσεις για το τέλος του κόσμου, αυτές οι προφητείες είναι κάτι ανοησίες, βρόχινο νερό. Όσο ο άνθρωπος δεν επιστρέφει στις φυσικές, κανονικές ρυθμίσεις, «όσες εν Χριστώ βάπτισες, Χριστόν ενδύθηκες», δεν θα έχει καμία δύναμη. Δυστυχώς, για τη Ρουμανία, από πνευματική άποψη, ο 21ος αιώνας θα είναι μια «κακή» προέκταση του 20ού αιώνα. «Κακό» όπως σας είπα, από τον τρόπο που είναι πειρασμός, αλλά και «κακό» για την ανανέωσή μας ως έθνος. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, να έχουμε όλη την πεποίθηση ότι ο Χριστός παραμένει ο ίδιος σήμερα και στο μέλλον. Ο Χριστός δεν θα νικηθεί ποτέ!».

Πατήρ ΙΟΥΣΤΊΝΟΣ ΠΑΡΒΟΥ

Συγγραφέας: stranaorthodoxa


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/06/blog-post_98.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible